Ρεπορτάζ

Κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας MSC στη Ρόδο

Ξεκινά σήμερα το χειμερινό πρόγραμμα κατάπλων κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας MSC στη Ρόδο.
Η αρχή γίνεται με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου «Opera» με το οποίο θα αφιχθούν στη Ρόδο 2.000 τουρίστες «της μίας ημέρας».
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΜSC στη Ρόδο κ. Νίκος Ψυλλάκης, για τον Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί τρεις κατάπλοι.
«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν τρεις κατάπλοι. Είναι σημαντικό που η εταιρεία ενέταξε τη Ρόδο στο χειμερινό της πρόγραμμα. Από αυτή την απόφαση, μόνο οφέλη θα έχει η τοπική αγορά», δήλωσε ο κ. Νίκος Ψυλλάκης.
Σε ερώτηση σχετικά με τους κατάπλους των κρουαζιερόπλοιων της ΜSC μέχρι το Μάρτιο του 2016, ο κ. Ψυλλάκης δήλωσε:
«Στο τουριστικό λιμάνι της Ροδου θα καταπλέει ένα κρουαζιερόπλοιο μια φορά το μήνα, μέχρι το Μάρτιο του 2016. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δέκα κατάπλοι».
Ο κ. Νίκος Ψυλλάκης ανακοίνωσε πως με τα κρουαζιερόπλοια της συγκεκριμένης εταιρείας θα αφιχθούν στη Ρόδο μέχρι το Μάρτιο περισσότεροι από 10.000 τουρίστες «της μίας ημέρας».
«Είναι μια ευκαιρία να ανοίξουμε ξανά τώρα το κεφάλαιο του θαλάσσιου τουρισμού. Η Ρόδος συνεχίζει να είναι ελκυστικός προορισμός για τις εταιρείες κρουαζιέρας. Αν δοθούν και κίνητρα στις εταιρείες, θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερα οφέλη για τον τόπο», δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης.
Η MSC Cruises πραγματοποιεί όλο το χρόνο κρουαζιέρες στη Μεσόγειο και προσφέρει μεγάλη ποικιλία εκδρομών στους πελάτες της, ανάλογα με τις εποχές.
Ο υπερσύγχρονος στόλος της MSC Cruises, είναι το αποτέλεσμα ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος που άρχισε να υλοποιείται το 2003. Οι δύο ναυαρχίδες της εταιρείας, MSC Preziosa (2013) και MSC Divina (2012) μαζί με τα MSC Splendida (Ιούλιος 2009) και MSC Fantasia (Δεκέμβριος 2008) της κλάσης Fantasia, είναι τα μεγαλύτερα πλοία που κατασκευάστηκαν ποτέ από μια ευρωπαϊκή εταιρία.
Στον στόλο της MSC περιλαμβάνονται και τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια της κλάσης Musica – το MSC Magnifica (2010), το MSC Poesia (2008), το MSC Orchestra (2007) και το MSC Musica (2006) – κάθε ένα βάρους 90.000 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς 3.000 επιβατών.
Ο στόλος συμπληρώνεται από τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια της κλάσης Lirica, με βάρος 60.000 τόνων και χωρητικότητα 2.000 επισκέπτες το κάθε ένα – MSC Sinfonia (2005), MSC Armonia (2004), MSC Opera (2004) και MSC Lirica (2003) – και τέλος το MSC Melody, βάρους 35.000 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς 1.000 επισκεπτών.
Τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια της κλάσης «Musica» και «Lirica» έχουν καταπλεύσει αρκετές φορές στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου