Ειδήσεις

Μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας μεταξύ των Μεσογειακών προορισμών, σύμφωνα με του Ρώσους πράκτορες

Η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε απόφαση σύμφωνα με την οποία το ελληνικό κράτος θα καλύψει τα έξοδα για τη διαμονή σε ξενοδοχεία καραντίνας ξένων τουριστών σε περίπτωση που αποδειχθούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τους Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες, αυτό δίνει στην Ελλάδα ένα σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μεταξύ των μεσογειακών προορισμών.

Όπως και η κυβέρνηση της Κύπρου, έτσι και η Ελλάδα δεσμεύεται να καλύψει τα έξοδα των τουριστών (φαγητό, θεραπεία και διαμονή) σε περίπτωση που εμφανιστούν θετικοί στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα.

Ο επισκέπτης θα πρέπει να πληρώσει μόνο τη μεταφορά του στο αεροδρόμιο και την πτήση για την πατρίδα του, όπως θα συνέβαινε και υπό κανονικές συνθήκες. Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί.

Σύμφωνα με τη δήλωση των ελληνικών αρχών στις 2 Ιουνίου, οι τουρίστες που θα εξεταστούν δειγματοληπτικά για τον κορωνοϊό κατά την άφιξή τους στη χώρα θα λάβουν 1 δωρεάν διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο έως ότου τα αποτελέσματα είναι έτοιμα.

Επιπλέον, εάν το τεστ είναι θετικό, οι τουρίστες, ανάλογα με την κατάστασή τους, μπορούν να τεθούν σε καραντίνα σε ορισμένα ξενοδοχεία που θα διατίθενται γι’ αυτό το σκοπό για 7 ή 14 ημέρες και το κράτος καλύψει τα έξοδα διαμονή τους.

“Η Ελλάδα είναι μία από τις σπάνιες χώρες στον κόσμο όπου η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει έναν κανονισμό για την ανέξοδη καραντίνα των τουριστών με COVID-19. Έγινε σαφής η απάντηση στο ερώτημα τι θα συμβεί σε έναν τουρίστα εάν αποδειχθεί θετικός στον ιό κατά την άφιξή του, και αυτό θα καθησυχάσει αναμφίβολα τους πιθανούς ταξιδιώτες.

“Οι Ρώσοι, είμαι σίγουρος, θα εκτιμήσουν αυτή τη χειρονομία της ελληνικής κυβέρνησης και θα αποδειχθεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα υπέρ της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού όταν η Ρωσία άρει τους περιορισμούς για τους πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Μασμανίδης, Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel Greece.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου