Τοπικές Ειδήσεις

«Την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Πυλώνας ζητά ο Μάνος Κόνσολας»

Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Πυλώνας, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι οι αίθουσες διδασκαλίας των δύο πρώτων τάξεων του σχολείου βρίσκονται στο ανώτατο όριο χωρητικότητας μαθητών, ενώ η στενότητα των χώρων εγείρει και ζήτημα ασφαλείας για τους μαθητές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης.

Παράλληλα, λόγω της έλλειψης αιθουσών, δεν μπορεί να λειτουργήσει αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές που έχει προμηθευτεί το σχολείο.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χώρος γραφείου για το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι χρησιμοποιούν, ως γραφεία, τους διαδρόμους του σχολείου.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσει πόρους για την προμήθεια και τοποθέτηση δύο προκάτ αιθουσών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοτικού σχολείου Πυλώνας, μέσα από τους πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όπως έχει κάνει και για άλλα σχολεία της χώρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Παιδείας.

Προς
Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Πυλώνας»

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα έντονο σε νησιωτικές περιοχές.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το Δημοτικό Σχολείο Πυλώνα στην Ρόδο, που αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης αιθουσών προκειμένου να διεξάγεται, χωρίς εμπόδια, η εκπαιδευτική διαδικασία.
Οι αίθουσες διδασκαλίας των δύο πρώτων τάξεων του σχολείου βρίσκονται στο ανώτατο όριο χωρητικότητας μαθητών, ενώ η στενότητα των χώρων εγείρει και ζήτημα ασφαλείας για τους μαθητές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης.
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι, λόγω της έλλειψης αιθουσών, δεν μπορεί να λειτουργήσει αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές που έχει προμηθευτεί το σχολείο.
Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χώρος γραφείου για το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι χρησιμοποιούν, ως γραφεία, τους διαδρόμους του σχολείου.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση και να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο της Πυλώνας.
Το Υπουργείο, μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τα κονδύλια που του αντιστοιχούν, θα πρέπει να διαθέσει πόρους για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου με την προμήθεια και τοποθέτηση δύο προκάτ αιθουσών για να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοτικού σχολείου Πυλώνας.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Πυλώνας με την έλλειψη αιθουσών και τι προτίθεται να κάνει για την άμεση επίλυση του.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου