ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου συμμετέχει στο Erasmus+ – Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη Βουδαπέστη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΦΩΤΟ ΕΡΑΣΜΟΥΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Το 1ο Δημο­τικό Σχολείο Αφάντου υλο­ποί­ησε τη δεύτερη μαθη­σιακή κινη­τι­κό­τητα προ­σω­πι­κού του Erasmus+ στη Βου­δα­πέ­στη, από τις 14 έως τις 21 Ιουνίου 2026, με τη συμ­με­τοχή τριών εκπαι­δευ­τι­κών.
  • Οι εκπαι­δευ­τι­κοί παρα­κο­λού­θη­σαν επι­μόρ­φωση 30 ωρών με θέμα την αξιο­ποί­ηση της τεχνη­τής νοη­μο­σύ­νης για την ανα­κού­φιση από το άγχος και την ενσυ­νει­δη­τό­τητα.
  • Το πρό­γραμμα εστίασε στη δια­χεί­ριση του άγχους στο σχολείο, στην ψυχική ανθε­κτι­κό­τητα και στις τεχνι­κές mindfulness, ενώ οι συμ­με­τέ­χου­σες μετέ­φε­ραν τις γνώσεις τους στον Σύλλογο Διδα­σκό­ντων.
  • Το σχολείο σχε­διά­ζει δράσεις για την ενί­σχυση της συναι­σθη­μα­τι­κής επί­γνω­σης των μαθητών και τη δημιουρ­γία υπο­στη­ρι­κτι­κού περι­βάλ­λο­ντος, συνε­χί­ζο­ντας να επεν­δύει στην ανά­πτυξη και την ευη­με­ρία της σχο­λι­κής κοι­νό­τη­τας.

Στο πλαίσιο του ευρω­παϊ­κού προ­γράμ­μα­τος Erasmus+ «Ψυχική υγεία και ψυχική ισορ­ρο­πία στο σχολείο», το 1ο Δημο­τικό Σχολείο Αφάντου υλο­ποί­ησε τη δεύτερη μαθη­σιακή κινη­τι­κό­τητα προ­σω­πι­κού, με τη συμ­με­τοχή τριών εκπαι­δευ­τι­κών στη Βου­δα­πέ­στη της Ουγ­γα­ρίας, από τις 14 έως τις 21 Ιουνίου 2026.

Οι εκπαι­δευ­τι­κοί Καλ­λιόπη Μασου­ράκη, Σεβαστή Παπα­σάββα και Βασι­λεία – Σωτηρία Χαρ­τε­ρού παρα­κο­λού­θη­σαν το επι­μορ­φω­τικό πρό­γραμμα «AI-Powered Stress Relief and Mindfulness», διάρ­κειας 30 ωρών, που διορ­γα­νώ­θηκε από την Europass Teacher Academy.

Η επι­μόρ­φωση επι­κε­ντρώ­θηκε στη δια­χεί­ριση του άγχους στο σχολικό περι­βάλ­λον, στις τεχνι­κές ενσυ­νει­δη­τό­τη­τας (mindfulness), στην ενί­σχυση της ψυχικής ανθε­κτι­κό­τη­τας, καθώς και στην αξιο­ποί­ηση της τεχνη­τής νοη­μο­σύ­νης στην εκπαί­δευση.

Με την επι­στροφή τους, οι εκπαι­δευ­τι­κοί μοι­ρά­στη­καν τις γνώσεις και τις εμπει­ρίες τους με τον Σύλλογο Διδα­σκό­ντων, μέσα από παρου­σί­αση και βιω­μα­τι­κές ασκή­σεις. Το επόμενο διά­στημα προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται δράσεις με στόχο την ενί­σχυση της συναι­σθη­μα­τι­κής επί­γνω­σης των μαθητών και τη δια­μόρ­φωση ενός θετικού και υπο­στη­ρι­κτι­κού σχο­λι­κού περι­βάλ­λο­ντος.

Μέσα από τη συμ­με­τοχή του στο Erasmus+, το 1ο Δημο­τικό Σχολείο Αφάντου συνε­χί­ζει να επεν­δύει στην επαγ­γελ­μα­τική ανά­πτυξη των εκπαι­δευ­τι­κών, στην και­νο­το­μία και στην ευη­με­ρία ολό­κλη­ρης της σχο­λι­κής κοι­νό­τη­τας.

Το σχέδιο Δια­πί­στευ­σης Erasmus+ χρη­μα­το­δο­τεί­ται από την Ευρω­παϊκή Ένωση, ενώ Εθνική Μονάδα Συντο­νι­σμού είναι το Ίδρυμα Κρα­τι­κών Υπο­τρο­φιών (ΙΚΥ).

Με την επι­χο­ρή­γηση της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που δια­τυ­πώ­νο­νται εκφρά­ζουν απο­κλει­στικά τις απόψεις των συντα­κτών και δεν αντι­προ­σω­πεύ­ουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης ή του Ιδρύ­μα­τος Κρα­τι­κών Υπο­τρο­φιών (ΙΚΥ) . Ούτε η Ευρω­παϊκή Ένωση ούτε η χορη­γούσα αρχή μπορούν να θεω­ρη­θούν υπεύ­θυ­νες γι’ αυτές.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.