Επίσκεψη στα γραφεία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στην Κω πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κω, Καβαδάκη Μανόλη, και τον πολιτευτή Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γκιντιζέ Αντώνη.
Ο Ηλίας Καματερός, αφού ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο κ. Σάζαλη για θέματα του Τμήματος, δεσμεύτηκε να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να ενισχυθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες των νησιών, καθώς και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία της νησιωτικότητας.
Αξίζει να σημειωθεί πως με το Προεδρικό Διάταγμα 113 το 2014 δημιουργήθηκε μια Περιφερειακή Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων Πειραιώς, Δυτικής Αττικής και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκαν τα γραφεία της υπηρεσίας σε Κάλυμνο και Κάρπαθο, τα οποία συγχωνεύθηκαν με αυτά της Κω και Ρόδου αντίστοιχα.
Η ενίσχυση και η αναβάθμιση μιας τόσο κρίσιμης και νευραλγικής, όσον αφορά την επίβλεψη και τον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, υπηρεσίας στην περιοχή μας είναι αναγκαία και επιβεβλημένη και προς αυτήν την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε, δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ