ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από τον περασμένο Μάρτιο οι μηχανοδηγοί με εξώδικο προειδοποιούσαν για τους κινδύνους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
exodiko
Μέγεθος γραμμάτων

Οι νέες απο­κα­λύ­ψεις επι­βε­βαιώ­νουν ότι τα σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα και οι ελ­λεί­ψεις στο σι­δη­ρο­δρο­μι­κό δί­κτυο ήταν «κοινό μυ­στι­κό»

Συ­νε­χί­ζο­νται οι απο­κα­λύ­ψεις για τις προει­δο­ποι­ή­σεις των ερ­γα­ζο­μέ­νων στον σι­δη­ρό­δρο­μο για τους κιν­δύ­νους και τα σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα στο ελ­λη­νι­κό δί­κτυο, τα οποία οι αρ­μό­διοι τα έβα­λαν στο συρ­τά­ρι,  όπως απέ­δει­ξε το τρα­γι­κό δυ­στύ­χη­μα στα Τέμπη.

Μετά τα έγ­γρα­φα βόμβα, της πα­ραί­τη­σης του υπεύ­θυ­νου Ασφα­λεί­ας της ΕΡ­ΓΟ­ΣΕ στις 27 Απρι­λί­ου του 2022, και την κα­ταγ­γε­λία συν­δι­κα­λι­στών για τις σο­βα­ρές ελ­λεί­ψεις ασφα­λεί­ας στις 7 Φε­βρουα­ρί­ου 2023, έρ­χο­νται στο φως τα εξώ­δι­κα της Πα­νελ­λή­νιας Ένω­σης Προ­σω­πι­κού Ελξης, που από τον Μάρ­τιο του 2022, έκρουε τον κώ­δω­να του κιν­δύ­νου.

«Κοινό μυ­στι­κό» τα προ­βλή­μα­τα

Ει­δι­κό­τε­ρα με εξώ­δι­κό της,προς τον ΟΣΕ, το Υπουρ­γείο Με­τα­φο­ρών και Υπο­δο­μών, τη ΡΑΣ, και του υπουρ­γείο Ερ­γα­σί­ας, με ημε­ρο­μη­νία 8 Μαρ­τί­ου 2022, η Ενωση, ενη­μέ­ρω­νε για απερ­για­κή της κι­νη­το­ποί­η­ση και προει­δο­ποιού­σε για την «επα­πει­λού­με­νη δια­τά­ρα­ξη της υγεί­ας και της ασφά­λειας των ερ­γα­ζο­μέ­νων, λόγω της πρω­το­φα­νούς έλ­λει­ψης συ­ντή­ρη­σης του δι­κτύ­ου, ως απόρ­ροια της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης αλλά και της υπο­στε­λέ­χω­σης του ΟΣΕ».

Προει­δο­ποιού­σε για τον κίν­δυ­νο

Με άλλο εξώ­δι­κο, που είχε απο­στεί­λει, με ημε­ρο­μη­νία 31 Οκτώ­βρη 2022, προς τον ΟΣΕ, το Υπουρ­γείο Με­τα­φο­ρών και Υπο­δο­μών, την Ρυθ­μι­στι­κή Αρχή Σι­δη­ρο­δρό­μων (ΡΑΣ) και την Hellenic Train, η  Πα­νελ­λή­νια Ένωση Προ­σω­πι­κού Ελξης, ενη­μέ­ρω­νε για τη μη λει­τουρ­γία φω­το­ση­μά­των και τη­λε­διοί­κη­σης εδώ και πολλά έτη και τη μη λει­τουρ­γία του συ­στή­μα­τος ETCS, παρά το γε­γο­νός ότι έχει εγκα­τα­στα­θεί.

«Δια­πι­στώ­νου­με διαρ­κώς την κακή κα­τά­στα­ση της σι­δη­ρο­δρο­μι­κής υπο­δο­μής, την έλ­λει­ψη συ­ντή­ρη­σης της (που απο­δει­κνύ­ε­ται από τις βρα­δυ­πο­ρί­ες που κα­θη­με­ρι­νά δί­νο­νται στους μη­χα­νο­δη­γούς), την μη λει­τουρ­γία φω­το­ση­μά­των και τη­λε­διοί­κη­σης εδώ και πολλά έτη, την μη λει­τουρ­γία του συ­στή­μα­τος ETCS (European Traffic Control System– του οποί­ου η θέση σε λει­τουρ­γία προ­στα­τεύ­ει ένα­ντι στο αν­θρώ­πι­νο λάθος) η οποία δεν λει­τούρ­γη­σε ποτέ παρά το γε­γο­νός ότι έχει εγκα­τα­στα­θεί στις μη­χα­νές!», ση­μεί­ω­νε το σω­μα­τείο.

Τρα­γι­κές δια­πι­στώ­σεις

Πα­ράλ­λη­λα,  δια­πί­στω­νε:

«Την μη λει­τουρ­γία της τη­λε­μα­τι­κής στους σταθ­μούς, με απο­τέ­λε­σμα να μην υπάρ­χει ενη­μέ­ρω­ση στο επι­βα­τι­κό κοινό για τις κα­θυ­στε­ρή­σεις και αλ­λα­γές στα δρο­μο­λό­για και οι επι­βά­τες να εξα­γριώ­νο­νται και να επι­τί­θε­νται στους μη­χα­νο­δη­γούς!.

Δια­πι­στώ­νου­με επί­σης το κλεί­σι­μο των σταθ­μών σε πε­ρι­φε­ρεια­κές πό­λεις λόγω έλ­λει­ψης σταθ­μαρ­χών, που δη­μιουρ­γεί προ­βλή­μα­τα στα τρένα και στην πύ­κνω­ση των δρο­μο­λο­γί­ων.

Την ελ­λι­πή πε­ρί­φρα­ξη της υπο­δο­μής, με απο­τέ­λε­σμα να είναι εύ­κο­λη πρό­σβα­ση σε πε­ζούς σε πολλά ση­μεία, συ­νε­πεία της οποί­ας υπάρ­χει συ­νε­χώς απώ­λεια αν­θρώ­πι­νων ζωών.

Την πυκνή βλά­στη­ση πλη­σί­ον της υπο­δο­μής που πε­ριο­ρί­ζει την ορα­τό­τη­τα και κα­λύ­πτει ακόμα και σή­μα­τα γραμ­μής, την εδώ και 15 έτη (!) μη λει­τουρ­γία συ­στη­μά­των ασφα­λεί­ας και φω­τι­σμού εντός των ση­ράγ­γων στον Προ­α­στια­κό Αθή­νας (Μέ­γα­ρα) αλλά και την αδυ­να­μία επι­κοι­νω­νί­ας όταν ένα τρένο βρί­σκε­ται μέσα σε αυτές!

Την μη συ­ντή­ρη­ση του δι­κτύ­ου ηλε­κτρο­κί­νη­σης που έχει σαν απο­τέ­λε­σμα κα­θυ­στε­ρή­σεις στα δρο­μο­λό­για, ενώ στις 25 Οκτω­βρί­ου 2022, μη­χα­νο­δη­γός μας, τραυ­μα­τί­στη­κε και νο­ση­λεύ­τη­κε (έλαβε μά­λι­στα άδεια ασθέ­νειας 7 ημε­ρών από το ως άνω ερ­γα­τι­κό ατύ­χη­μα), καθώς η αμα­ξο­στοι­χία Προ­α­στια­κού Αθή­νας (υπ’αριθμ. 1534) προ­σέ­κρου­σε σε κα­λώ­δια ηλε­κτρο­κί­νη­σης που κρέ­μο­νταν και ήταν υπό τάση!».

Τρεις εκτρο­χια­σμοί σε διά­στη­μα 2 μηνών

Η Πα­νελ­λή­νια Ένωση Προ­σω­πι­κού Ελξης, ση­μεί­ω­νε πως «από­δει­ξη των ως άνω και της κά­κι­στης κα­τά­στα­σης της υπο­δο­μής είναι οι 3 εκτρο­χια­σμοί σε διά­στη­μα 2 μηνών!!

Α) 1 Αυ­γού­στου 2022 εκτρο­χια­σμός 1521 στην Τι­θο­ρέα,

Β) 10 Οκτω­βρί­ου 2022 εκτρο­χια­σμός προ­α­στια­κής αμα­ξο­στοι­χί­ας στο Λια­νο­κλά­δι,

Γ) 21 Οκτω­βρί­ου 2022 εκτρο­χια­σμός 882 στην πε­ριο­χή της Τι­θο­ρέ­ας».

Κα­τα­λή­γο­ντας οι μη­χα­νο­δη­γοί κα­λού­σαν τους αρ­μό­διους «να προ­βεί­τε άμεσα αυτήν απο­κα­τά­στα­ση των ως άνω προ­βλη­μά­των στην σι­δη­ρο­δρο­μι­κή υπο­δο­μή. Δια­μαρ­τυ­ρό­μα­στε έντο­να για την επα­πει­λού­με­νη δια­τά­ρα­ξη της υγεί­ας και της ασφά­λειάς μας εξαι­τί­ας των προ­βλη­μά­των στο δί­κτυο και σας κα­λού­με να λά­βε­τε όλα τα απαι­τού­με­να μέτρα για την εξα­σφά­λι­ση της υγεί­ας και της ασφά­λειάς μας».

Δείτε το εξώ­δι­κο

Πηγή in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.