Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου πρόκειται να καταθέσει πρόταση στα προγράμματα Ειδικού Σκοπού του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO). To θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δ.σ. την περασμένη Τετάρτη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου δήλωσε σχετικά:

«Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για ακόμη μία φορά, βγαίνει μπροστά στα δρώμενα της Τουριστικής Βιομηχανίας της Χώρας, καταθέτοντας πρόταση στα προγράμματα Ειδικού Σκοπού του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού. Ενός συνεργατικού φορέα, που επιδιώκει τη σύμπραξη όλων των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που αποστολή θα έχει τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού των νησιών μας προς όφελος όλων των τουριστικών επιχειρήσεων, των εργαζομένων σε αυτές και γενικότερα των κατοίκων, διαφυλάσσοντας παράλληλα τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του θα είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, οι δράσεις επικοινωνίας ενημέρωσης προώθησης μάρκετινγκ και η διαχείριση του χαρτοφυλακίου προϊόντων.
Στόχος είναι να υπάρξει ενιαία φωνή όλης της κοινωνίας. Να συγκεντρωθούμε γύρω από το τραπέζι όλοι οι φορείς και οι επιχειρήσεις που επηρεάζουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εικόνα του προορισμού και γενικότερα την ανταγωνιστικότητα της περιοχής μας»!
Σημειώνεται ότι κατά την εκδήλωση της παρουσίασης της έρευνας ικανοποίησης επισκεπτών της Ρόδου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Επιμελητήριο, αναδείχθηκε η ανάγκη ύπαρξης ενός φορέα ο οποίος θα εφαρμόζει μία ενιαία και σύγχρονη πολιτική τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.
Το θέμα της αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του δ.σ. με τον κ. Πάππου να δηλώνει ότι είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή του Επιμελητηρίου.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια προχωρά στην ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” με σκοπό τη συνένωση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροδιατροφικών προϊόντων, στην προβολή και προώθηση αυτών. Η Αγροτική Σύμπραξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναμένεται να αποτελέσει την ομπρέλα κάτω από την οποία θα συστρατευθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς που έχουν έμπρακτο ενδιαφέρον αλλά και όφελος από τη ζητούμενη αναδιάρθρωση και επαύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα. Βασικός υποστηρικτής-μέτοχος της προσπάθειας αυτής όπως φαίνεται, είναι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Ο πρόεδρος, κ. Γιάννης Πάππου ενημέρωσε εκτός των άλλων για τα παρακάτω θέματα:
· Εκλογές Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που διεξήχθησαν στις 3 Φεβρουαρίου
·Το Workshop της ΤUI, στο γραφείο του Δημάρχου με στελέχη για την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και για την επέκταση του προγράμματος της εταιρείας σε μήνες μη τουριστικής αιχμής (επιμήκυνση σεζόν)
·Εκδήλωση του Επιμελητηρίου: Παρουσίαση του βιβλίου του κου Παναγιώτη Λιαργκόβα, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, καθηγητή Πανεπιστημίου
·Σύσκεψη με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ κα ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΟΥ στην Περιφέρεια, παρουσία του Περιφερειάρχη, των Προέδρων της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, του Συλλόγου Εστιατόρων, του Πρόεδρου Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου για την ένταξη της Ρόδου στο Πρόγραμμα του ΕΟΤ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ – εκ μέρους του Επιμελητηρίου μετείχε ο Αντιπρόεδρος κος Αντώνογλου.
·Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ 2018 στο Τελ Αβίβ
·Συμμετοχή στην έκθεση Τουρισμού στη Στοκχόλμη GREKA PANORAMA – με περίπτερο αφιερωμένο του Επιμελητηρίου στην Κουζίνα του Αιγαίου. Έγιναν στοχευμένες συναντήσεις και Ραντεβού με Μεγάλα Τουριστικά Πρακτορεία και Φορείς της Σκανδιναβικής Αγοράς. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου μετείχε ο Αντιπρόεδρος κος Παπασταματίου.
·Εκδήλωση του Επιμελητηρίου: Παρουσίαση της έρευνας ικανοποίησης επισκεπτών της Ρόδου για το έτος 2017, η οποία διεξήχθη από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και του ACT American college of Thessaloniki.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ