Ειδήσεις

Πρόκληση από τη Hurriyet: Έλληνες αστυνομικοί βασανίζουν πρόσφυγες και τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και από τον Τύπο, με τη Hurriyet στην αγγλόφωνη έκδοσή της να αναφέρει ότι οι ελληνικές Αρχές εκδίωξαν με τη βία χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη χώρα, στέλνοντάς τους στην Τουρκία μέσω του Έβρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, στελέχη από τη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Μετανάστευσης της Τουρκίας υποστήριξαν ότι η Ελλάδα έστειλε πίσω στην Τουρκία πάνω από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες το τελευταίο τετράμηνο.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι υποστήριξαν ότι η χώρα μας δεν τηρεί τη συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, παραβιάζοντας ταυτόχρονα τη διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, ως μέρος της συμφωνίας, λένε οι Τούρκοι, οι ελληνικές Αρχές θα έπρεπε να επιστρέφουν τους πρόσφυγες από τα σύνορα στην Ιψάλα, στη βορειοδυτική τουρκική επαρχία της Αδριανούπολης.«Αλλά οι ελληνικές Αρχές στέλνουν τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, με τη βία», υποστήριξαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, φιλοξενούνται δηλώσεις του Σύρου πρόσφυγα, Αντνάν Ονάλ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ότι η Ελληνική Αστυνομία χτύπησε τον ίδιο και άλλους πρόσφυγες για να τους αναγκάσουν να μπουν στις βάρκες που θα τους πήγαιναν πίσω στην Τουρκία.

«Εγώ και πολλοί άλλοι περάσαμε στην ελληνική πλευρά με βάρκες που είχαν κανονίσει οι διακινητές, αλλά εκεί μας έπιασε η Ελληνική Αστυνομία. Μας έστειλαν πίσω στην Τουρκία σε ομάδες των οκτώ, μέσω του Εβρου, αφού πρώτα μας κράτησαν δύο ημέρες χωρίς νερό και φαγητό», είπε ο Ονάλ.

«Δεν μας πήγαν καν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα. Μας κράτησαν, μαζί με τα παιδιά μας, μέσα στο κρύο επί δύο ημέρες και μετά μας χτύπησαν και μας ανάγκασαν να μπούμε στις βάρκες που θα μας πήγαιναν πίσω στην Τουρκία», είπε έτερος πρόσφυγας, ο Οσμάν Αλεχμπίρ με καταγωγή από το Πακιστάν που ήταν ανάμεσα στους 40 τελευταίους, όπως λέει η Hurriyet, που εξαναγκάστηκαν διά της βίας να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία.

«Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που γύρισαν στην Τουρκία κατέθεσαν έγγραφες διαμαρτυρίες στη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Μετανάστευσης για τη συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας» αναφέρει το δημοσίευμα και καταλήγει ότι «οι περισσότεροι υποστήριζαν ότι οι Έλληνες αστυνομικοί τούς βασάνισαν και τους κατέσχεσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα».

hurriyetdailynews.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου