Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το Φράγμα της Απολακκιάς για να δρομολογήσουν τη λειτουργία του δικτύου υψηλής πίεσης του Φράγματος, ώστε να αρδεύονται και περιοχές του Τοπικού Διαμερίσματος Ιστρίου. Στην επίσκεψη τους αυτή συνοδευόντουσαν από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ιστρίου, Βασίλη Βουκκή, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΤΟΕΒ Φράγματος Απολακκιάς, Ηλία Λέργο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατά την επίσκεψη, αποφασίστηκε να τεθεί άμεσα σε λειτουργία μια νέα μεγαλύτερη αντλία, ώστε να μπορεί να λειτουργεί με επιτυχία, η υψηλή πίεση στο δίκτυο του Φράγματος και έτσι να αρδεύονται περισσότερες γεωργικές εκτάσεις.
Στη συνέχεια τα δυο στελέχη της Δημοτικής Αρχής, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Διαμέρισμα της Λάρδου, όπου παρευρέθησαν στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση, είχε ζητηθεί και παρευρίσκονταν κτηνοτρόφοι της περιοχής, από τους οποίους ζητήθηκε, να επιτηρούν τα αιγοπρόβατα τους, μιας και στη συγκεκριμένη περιοχή, εμφανίζεται έξαρση του φαινομένου της ανεπιτήρητης βόσκησης. Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, ζήτησε με αυστηρό ύφος από τους κτηνοτρόφους να επιτηρούν τα ζώα τους, να μην υπάρχουν ζώα στους δρόμους, στις αγροτικές καλλιέργειες και στους οικισμούς, ενώ τους προειδοποίησε ότι θα ενταθούν οι επιχειρήσεις περισυλλογής των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων και θα ζητηθούν από τα αρμόδια κρατικά όργανα αυστηροί έλεγχοι για τις επιδοτήσεις και τις αδειοδοτήσεις τους. Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε και η πορεία των έργων και δράσεων του Δήμου στη περιοχή της Λάρδου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Δημήτρης Τσίκκης, αναφέρθηκε διεξοδικά στη πορεία του έργου Αποχέτευσης της Λάρδου και της περιοχής Πεύκων που μέσα στη χρονιά θα είναι έτοιμο να υποβληθεί για χρηματοδότηση.
Νωρίτερα, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Γιώργος Πόκκιας με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, Δημήτρη Καραντζιά επισκέφθηκαν το Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου, όπου γίνονταν παρεμβάσεις για την βελτίωση των υποδομών αποχέτευσης του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ