Ειδήσεις

Βασίλης Παπανικόλας: Παραπλανητικοί oι τίτλοι για το νοσοκομείο της Ρόδου

Τίτλοι δημοσιευμάτων, όπως «Στα 10 χειρότερα το Νοσοκομείο της Ρόδου», παραπλανούν γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αδικούν την προσπάθεια εκατοντάδων ανθρώπων που αγωνίζονται νυχθημερόν για να έχει η Ρόδος ένα από τα ομολογουμένως καλύτερα και ασφαλέστερα Νοσοκομεία της χώρας.
Έκανα σαφές και σε ραδιοφωνική μου παρέμβαση την Παρασκευή, ότι η κατάταξη αυτή προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού μας, με τα οποία τροφοδοτούμε μηνιαία το esy-net, ώστε να παρακολουθείται κεντρικά η συμμόρφωση μας με τις Μνημονιακές Υποχρεώσεις της χώρας και να γίνεται σύγκριση κάθε τρίμηνο με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, δηλαδή αν έχουμε μειώσει τις δαπάνες λειτουργίας μας ή όχι.
Είναι γνωστό ότι τη διετία 2012- 2013, το Νοσοκομείο της Ρόδου βρισκόταν μέσα στα 5 πρώτα Νοσοκομεία στην περιστολή των δαπανών με ποσοστό μείωσης 35% ετησίως, τότε όμως δεν είδα ανάλογους τίτλους δημοσιευμάτων να μας επιβραβεύουν!!!
Η φαινομενική υστέρηση μας το πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι πλασματική, γιατί δεσμεύσαμε ποσά για όλο το έτος σε διαγωνισμούς που πραγματοποιήσαμε και για προμήθειες που θα γίνουν μέχρι και τον Δεκέμβριο, οι οποίες όμως εξ αιτίας αυτής της λογιστικής δέσμευσης (που απαιτείται μάλιστα από τον νόμο) εμφανίζονται πλασματικά σαν δαπάνες δήθεν μόνο του πρώτου τριμήνου του 2014, άρα μεγαλύτερες από τις περσινές!!!
Δεν αξιώνω επαίνους για το ότι λειτουργήσαμε νέα τμήματα, όπως το Αιμοδυναμικό και κρατήσαμε και κρατούμε σε υψηλό και ασφαλές επίπεδο λειτουργίας το Νοσοκομείο και μάλιστα με το 1/3 των χρημάτων που λάμβανε από την Πολιτεία μέχρι το 2011, έχω την απαίτηση όμως, αυτός ο τόπος να πάψει κάποτε να απαξιώνει αλλά και να δυσφημεί τα όποια πλεονεκτήματα διαθέτει…

Ρόδος, 31 Μαΐου 2014
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου