Ρεπορτάζ

Κατάγγειλε τον προϊστάμενό του για «σεξουαλική παρενόχληση»!

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας ξενοδοχοϋπάλληλος, που είχε καταγγείλει ψευδώς και συκοφαντικώς τον προϊστάμενό του, για σεξουαλική παρενόχληση!!

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν είχαν καμία τύχη με αποτέλεσμα η μήνυσή του να τεθεί στο αρχείο. Στην δίκη, μετά από αντίθετη μήνυση, που του άσκησε ο καταγγελλόμενος, ο κατηγορούμενος δεν παρέστη, ενώ αντιθέτως παρέστησαν και εξετάστηκαν δύο μάρτυρες που διέψευσαν ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά εργαζόμενους του ξενοδοχείου.

Εν πάση περιπτώσει ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ως υπαίτιος του ό,τι στη Ρόδο, στις 02.05.2012, τέλεσε τα ακόλουθα εγκλήματα:
Εν γνώσει του κατεμήνυσε άλλον ψευδώς με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή του και, ειδικότερα, κατά τον παραπάνω χρόνο ανέφερε για τον εγκαλούντα ψευδώς ενώπιον του ΑΣ Γενναδίου τα εξής:

«…Πέρυσι το καλοκαίρι του 2011 εργαζόμουν ως νυχτερινός υποδοχής στο ξενοδοχείο με την επωνυμία (…) που βρίσκεται στο Κιοτάρι της Νότιας Ρόδου. Ξεκίνησα την εργασία μου στις 12 Μαΐου 2011, μη γνωρίζοντας ότι ο προϊστάμενος υποδοχής, ο οποίος ονομάζεται (…) ηλικίας περίπου 38 με 40 ετών, κάτοικος Ρόδου, αγνώστων λοιπών στοιχείων είναι ομοφυλόφιλος.

Σχεδόν κάθε βράδυ με παρενοχλούσε σεξουαλικά, με θώπευε και με χάιδευε στα γεννητικά μου όργανα, εγώ τον απωθούσα και του έλεγα «άσε με ήσυχο» αλλά αυτός συνέχιζε και προσπαθούσε να με δελεάσει με δωράκια, έτσι ώστε να ενδώσω στις σεξουαλικές ορέξεις του.
Ολα αυτά γίνονταν τις ώρες που δεν υπήρχε κανένας άλλος μπροστά και βρισκόταν σε κατάσταση ευφορίας.

Φοβούμενος εγώ ότι αν αναφέρω κάτι θα με διώξουν από την εργασία μου, πράγμα το οποίο τελικά συνέβη τον Μάρτιο του 2012 με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βρω εργασία και όντας ο ανωτέρω ως προϊστάμενος υποδοχής από τον οποίο στο τέλος της περιόδου πιθανόν να αξιολογήθηκα μη ικανός για εργασία, δεν προέβηκα τότε σε καμία ενέργεια, ούτε το ανέφερα στον διευθυντή του ξενοδοχείου διότι δεν είχα σε κανένα εμπιστοσύνη.
Περίπου μετά από δύο μήνες από τα περιστατικά αυτά σταμάτησε να με παρενοχλεί και ξεκίνησε να με προσβάλλει και να με φωνάζει «γέρο» και ότι είμαι ανίκανος να κάνω έρωτα στη γυναίκα μου. Συζήτησα το συγκεκριμένο θέμα με τη σύζυγό μου και αυτή, φοβούμενη να μη μας διώξουν από τη δουλειά και τους δύο, μου είπε να μην κάτω τίποτα.

Βλέποντας όμως εγώ ότι συνεχίζει να παρενοχλεί σεξουαλικά άλλα άτομα, τα οποία μερικά από αυτά είναι ανήλικα (μαθητές) πήρα την απόφαση να καταθέσω ενώπιόν σας, διότι πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό έτσι ώστε να μπορέσω με αυτό τον τρόπο να προστατεύσω άλλα άτομα τα οποία τυχόν τα παρενοχλεί και σήμερα. Επιθυμώ την ποινική δίωξη του ανωτέρω…».

Κρίθηκε ακόμη ένοχος για το ό,τι ισχυρίσθηκε ενώπιον τρίτων και διέδωσε για κάποιον άλλον ψευδή γεγονότα που θα μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του γνώριζε δε ότι αυτά είναι ψευδή και, ειδικότερα, στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο ισχυρίσθηκε τα εκεί αναφερόμενα ψευδή γεγονότα από τον εγκαλούντα, αυτά δε περιήλθαν σε γνώση των αστυνομικών του ΑΣ Γενναδίου που επιλήφθηκαν της ανωτέρω εγκλήσεως.

Την πολιτική αγωγή εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου