Στην μάχη της ανασύστασης, της ανασυγκρότησης και της συσπείρωσης ρίχνονται τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΕ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο PLAZA.
To «παρών» έδωσαν πολλά στελέχη πρώτης γραμμής που υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης, ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του γραμματέα της ΝΕ κ. Αντώνη Κολιάδη προκειμένου να επανενεργοποιηθεί το κόμμα μετά και την συνεργασία με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης των μελών δεν έλειψαν ο προβληματισμός και η αγωνία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αλλά και του εγχειρήματος της συνεργασίας με το ΚΙΔΗΣΟ ενώ έγινε και αυτοκριτική.
Αυτό που επισήμαναν οι ομιλητές είναι η ανάγκη να ανακτηθεί η επαφή με την κοινωνία και για το λόγο αυτό, άμεσα θα ξεκινήσουν εξορμήσεις τοπικών κλιμακίων στα χωριά και σε επόμενη φάση στα νησιά, αποτελούμενα από μέλη της νομαρχιακής επιτροπής πλαισιωμένα από έμπειρα στελέχη που επιθυμούν να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση του χώρου.
Κατά την τοποθέτησή του ο καθηγητής, αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Κρεμαστινός επισήμανε την ανάγκη της ομόνοιας και της σύνθεσης απόψεων, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης από κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου αφού, όπως είπε, στην παρούσα φάση δεν είναι το ζητούμενο να γίνουν εκλογές αλλά να αποκτήσει η χώρα σοβαρή κυβέρνηση.
Οι κ. Β. Παπανικόλας και Φ. Χατζηδιάκος στην τοποθέτησή τους εμφανίστηκαν ενωτικοί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η συνεργασία με τα άλλα κόμματα, αφήνοντας πίσω τις διαφορές και κοιτάζοντας μπροστά. Ο κ. Ν. Ζωίδης τόνισε ότι η κεντροαριστερά πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και σχολιάζοντας την πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο πρώην βουλευτής είπε χαρακτηριστικά: Αν πράγματι υπήρχε άλλος δρόμος από το μνημόνιο, γιατί δεν το είπε τότε ο Σημίτης και επέλεξε να μιλήσει τόσα χρόνια μετά;
Ο πρώην δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, πρότεινε να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα δράσης από τη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα ώστε να επανενεργοποιηθούν παλιά και νέα στελέχη.
Ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Κοσμάς Σφυρίου αναφέρθηκε στην ανάγκη επαφής με την κοινωνία με την παρουσίαση νέων θέσεων ενώ ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης είπε ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα νέο αφήγημα από το ΠΑΣΟΚ και να το παρουσιάσει στους πολίτες.
Ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σάββας Χατζησάββας, κάνοντας αυτοκριτική ανέφερε πως «εμείς οι ίδιοι ακυρώσαμε τις προγραμματικές μας θέσεις και τις πολιτικές μας», ενώ ο πρώην νομάρχης Γιάννης Παρασκευάς εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με την συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ, καλώντας την πρόεδρο να προχωρήσει σε τομές και ρίξεις, αν θέλει να μείνει στην ιστορία.
Ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Αντώνης Κολιάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την προσέλευση των μελών, ανέφερε ότι η διευρυμένη συνεδρίαση είναι η πρώτη από τις πολλές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση του χώρου προαναγγέλλοντας εξορμήσεις στα χωριά και στα νησιά, προκειμένου να ανακτηθεί ξανά η επαφή με τους πολίτες.
Το παρών στην διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΕ έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, οι πρώην βουλευτές Κ. Σφυρίου, Β. Παπανικόλας, Νίκος Ζωίδης, ο δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος, οι αντιδήμαρχοι Σ. Διακοσταματίου, Μ. Παλαιολόγου, Γ. Πόκκιας, Κ. Κρεμαστινού, Αγ. Πάλλας, ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης, ο πρώην δήμαρχος Στ. Κουσουρνάς, η πρώην δήμαρχος Χάλκης Ε. Παναγή, ο πρώην νομάρχης Γ. Παρασκευάς, ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου Θ. Κολιάδης, ο πρώην έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Μ. Ερωτόκριτος, ο διευθυντής του ΕΟΤ κ. Αγ. Ξάνθης, ο πρόεδρος του ΕΚΡ Σάββας Χατζησάββας, οι υποψήφιοι βουλευτές Θ. Μπακαρής και Δήμητρα Αντωνίου και πολλά πρώην μέλη της νομαρχιακής και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως οι κ. Γ. Τσιγάρος, Π. Βενέρης, Δ. Μοσχογιάννης, Α. Χατζηιωάννου, Δ. Παρασκευάς, Δ. Ζανεττούλλης, Σ. Παμπάκας, Δ. Μουτάφη, Δ. Καρατζιάς, Β. Καρνάβας, Μ. Νικολαΐδης, Ν. Ταταράκης, Π. Γιασιράνης, Ι. Περίδης, Κ. Πίτσης, Τ. Σεχρεμέλης κ.ά.
Την συζήτηση συντόνιζε ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κολιάδης, πλαισιωμένος από τον αν. γραμματέα Δημ. Παμπάκα, τον εκπρόσωπο τύπου Νικ. Παπανικόλα και το μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και αναπλ. γραμματέα του τομέα Τουρισμού Βάιο Καλοπήτα.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ