Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενοι για παραχάραξη σε βαθμό κακουργήματος και για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, θα καθίσουν την 9η Φεβρουαρίου 2017, δύο Αγγλοι, που συνελήφθησαν τον Ιούλιο του 2009 στο Φαληράκι.
Και οι δύο κατηγορούμενοι, υπήκοοι Μεγάλης Βρετανίας, κατά το μήνα Ιούλιο του έτους 2009, αφίχθησαν μαζί στη Ρόδο για τις θερινές τους διακοπές, και διέμεναν προσωρινά στο Φαληράκι, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια με την επωνυμία «ARTEMIS Apartments».
Το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2009 διασκέδαζαν στο Φαληράκι στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-μπαρ με την επωνυμία «TROPICAL», στο οποίο εργαζόταν ως ταμίας η κ. Αργυρώ Πολυχρόνη. Παρήγγειλαν από μία μπύρα και περί ώρα 23:00 προσήλθαν ο καθένας ξεχωριστά στο ταμείο, προκειμένου να πληρώσουν για τα ποτά που κατανάλωσαν. Κατέβαλαν στην ταμία καθένας εξ αυτών από ένα χαρτονόμισμα των 50 ¤ και αποχώρησαν. Όταν στη συνέχεια, η ταμίας, διαπίστωσε την πλαστότητα των δύο χαρτονομισμάτων με τη χρήση ειδικού μηχανήματος ανίχνευσης, ειδοποίησε την αστυνομία και κατόπιν δικής της υπόδειξης συνελήφθησαν.
Η ταμίας παρέδωσε στους αστυνομικούς τα δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, τα οποία ήταν πλαστά φωτοαντίγραφα και στη συνέχεια, οι συλληφθέντες παρέδωσαν στους αστυνομικούς άλλα 16 χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας 800 ¤, τα οποία ήταν επίσης παραχαραγμένα και συγκεκριμένα αποτελούσαν πλαστά φωτοαντίγραφα γνησίων.
Οι κατηγορούμενοι απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν ότι τα 18 χαρτονομίσματα, στο σύνολό τους, τους τα πώλησε ένας ομοεθνής τους στο Μάντσεστερ, λίγες μέρες πριν την άφιξη τους στη Ρόδο, έναντι του χρηματικού ποσού των 300 λιρών Αγγλίας συνολικά, χωρίς εκείνοι να γνωρίζουν ότι πρόκειται για πλαστά χαρτονομίσματα.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν κρίθηκαν πειστικοί από το δικαστικό συμβούλιο, καθώς και στο παρελθόν είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα, και γνώριζαν για την διαδικασία συναλλάγματος, όπως άλλωστε και έπραξαν και στο ταξίδι τους αυτό. Οπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο πρώτος κατηγορούμενος απολογούμενος «από τα χρήματα που πήρα από το ανταλλακτήριο χρησιμοποίησα για το ταξί από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ