Ειδήσεις

Διαστάσεις προσλαμβάνει η διαμάχη Ρήνου-Σώρρα μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς

Και νέα διάσταση προσέλαβε χθες η ένδικη διαφορά του δημοσιογράφου κ. Ελευθέριου Ρήνου με τον κ. Αρτέμη Σώρρα και την οργάνωσή του, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακής Κλιάμπα, με την οποία καταγγέλλει την αποστολή πλαστού χρεόγραφου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αλλά και απόπειρα εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Ρήνος με την από 16 Ιουνίου 2015 Εξώδικη – Δήλωση – Πρόσκλησή του, ο κ. Αρτέμιος Σώρρας, κάτοικος Πατρών, απηύθυνε πρόταση εξαγοράς των μετοχών των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος.
Στην πρόταση αυτή και ειδικότερα στη σελίδα 3 υποβάλλει, όπως ισχυρίζεται, αντίγραφο του χρεογράφου με το οποίο επιθυμεί να προβεί στη συναλλαγή αυτή, το οποίο χαρακτηρίζει σαν «International Bill of Exchange (IBOE) No 2012-1000-SLW-0010-0524 / UCC DOCUMENT Nos 20000422643063.
Μαζί έχει υποβάλει στη σελίδα 4 την απόδειξη κατάθεσης «Custodial Deposit Receipt Federal Transfer & Custody Agents Inc Certificate No: ELGATE 12182012001».
Το χρεόγραφο αυτό, όπως διατείνεται ο κ. Ρήνος, είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Προς τούτο επικαλείται και επιβεβαίωση από το γραφείο του Ειδικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Η απόδειξη στο ίδιο εξώδικο, όπως υποστηρίζει ο κ. Ρήνος, είναι μια υποτιθέμενη απόδειξη κατάθεσης σε ανύπαρκτη εταιρεία – «φάντασμα» στο Τορόντο του Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι, έτσι ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν.
«Τα διεθνή κυκλώματα που εμπορεύονται άχρηστους τίτλους χρησιμοποιούν αυτό το κόλπο για να καταθέτουν ανύπαρκτα ποσά και στη συνέχεια να βγάζουν εγγυητικές επιστολές μυθικών διαστάσεων, βασισμένες στα κατατεθειμένα πλαστά χρεόγραφα» υποστηρίζει ο κ. Ρήνος, που προσθέτει ότι «ο τίτλος των 100 δις δολαρίων που έχει σταλεί στο Τ.Χ.Σ. υποτίθεται ότι έχει κατατεθεί εκεί, μαζί με 600 δισεκατομμύρια σε ίδιας προέλευσης πλαστούς τίτλους με άλλους σειριακούς αριθμούς, τα οποία τάχα έχει καταθέσει ο Αρτέμιος Σώρρας υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας και από τα οποία υπόσχεται 20.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα ψηφοφόρο, εφόσον κατακτήσει την εξουσία!».
Υποστηρίζει ακόμη ότι ο τραπεζίτης – διαχειριστής των ποσών αυτών, έχει καταδικαστεί στον Καναδά για παρόμοιας φύσης οικονομικά εγκλήματα, είναι πίσω από την «DDMBG» (Diamond + Diamond Merchant Banking Group), εταιρεία φάντασμα, που δεν είναι φυσικά τράπεζα και για την οποία οι τραπεζικές αρχές του Καναδά έχουν εκδώσει προειδοποίηση αποφυγής συναλλαγών λόγω απάτης.
Προσθέτει ακόμη ότι στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή η κατάθεση των χρεογράφων του κ. Σώρρα στη Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc (δήθεν «αμερικάνικα ομόλογα αξίας 600 δις δολαρίων») είναι απάτη, κατέληξε η Τράπεζα της Ελλάδος με το από 4 Οκτωβρίου 2012 και με Αριθμό Πρωτοκόλλου 177 εσωτερικό έγγραφο της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων, που διέρρευσε στον τύπο.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την εφημερίδα «Έθνος» μηνύθηκαν για το έγγραφο αυτό από τον Αρτέμιο Σώρρα, ωστόσο απαλλάχθηκαν με Βούλευμα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, που σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, αποφάνθηκε πως τα συμπεράσματα του εσωτερικού πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι ψευδή.
Ο κ. Ρήνος υποστηρίζει ότι «ίσως να είναι η πρώτη παγκοσμίως απόπειρα απάτης, κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις αρχές της χώρας και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ορατή αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης» και ισχυρίζεται ότι «με το πλαστό χρεόγραφο, ο αποστολέας προσπάθησε να αγοράσει τις μετοχές των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών σε βάρος των θυσιών των Ελλήνων Πολιτών, ενώ μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί τη δήθεν οικονομική προσφορά του, για τη δημιουργία μιας οργάνωσης φανατικών μελών, που ορκίζονται πίστη στον αρχηγό με τον “όρκο του πολεμιστή”, συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης αφού έχουν πειστεί ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον, δέχονται άμεσα εντολές από την ηγεσία και δεσμεύονται να τις εκτελέσουν, ακόμη κι αν πρόκειται περί αδικημάτων».
Επισημαίνει επιπλέον ότι τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης  αναφέρονται σε πώληση τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων στην αμερικανική κυβέρνηση, συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σχέσεις με στρατηγούς της CIA, δημιουργία τραπεζών, οικονομική διάσωση της Ελλάδας και της Κύπρου, χρήματα στους ψηφοφόρους αν και «η πραγματικότητα είναι πως ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών ταλανίζεται και έχει πέσει θύμα της συγκεκριμένης απάτης, μέσα από την οποία διαδίδονται ιδεολογίες που έχουν σχέση με τη βία και το ρατσισμό στην πιο ακραία του μορφή».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • b20344    15.02.2016 23:02

    άντε να παίρνει σειρά και ο Βλάσης Τσάκας της πολιτικής.

Σχολιασμός άρθρου