Ειδήσεις

Τουρκική εφημερίδα: «Εφιάλτης των Ελλήνων οι τουρκικές ακτοπλοϊκές προς τα νησιά»

Το τριήμερο κατά το οποίο οι Τούρκοι γιορτάζουν το Μπαϊράμι, συνιστά την πρώτη επίσημη υπενθύμιση ότι ανοίγει η τουριστική σεζόν στην Τουρκία.

Κάθε χρόνο οι Τούρκοι αναμένουν την ανακοίνωση για το πόσες μέρες αργία θα δώσει η κυβέρνηση και κανονίζουν τα σχέδιά τους. Τα νησιά του Αιγαίου, εδώ και δύο χρόνια έχουν μετατραπεί στον απόλυτο προορισμό, καθώς, όπως έχουν κατά το παρελθόν αναφέρει σε πάμπολες περιπτώσεις τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Τούρκοι ενθουσιάζονται τόσο πολύ με το «φθηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά και την απλότητα των παροχών, όπου οι τουρίστες απολαμβάνουν αυτό για το οποίο έρχονται, ώστε οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Αυτή τη χρονιά τα τουρκικά ΜΜΕ σπεύδουν να καρπωθούν το γεγονός πως οι Τούρκοι ναι μεν κάνουν ταξίδια στην Ελλάδα, αλλά τα κάνουν με τουρκικές ακτοπλοϊκές, θέλοντας να κατευνάσουν τις εθνικιστικές φωνές που κραυγάζουν «μη χαλάτε τουρκικά λεφτά στην Ελλάδα». Όπως γράφει η εφημερίδα Sözcü «με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο Αιγαίο, η τουρκική παρουσία στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, προκαλώντας προβληματισμό στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. Οι τουρκικές εταιρείες όπως η İDO, Turyol, Sky Marine, Meander Travel, Yesil Marmaris Lines, Bodrum Express Lines, Jalem Tur και Dentur Avrasya εκτελούν πλέον το 75% των δρομολογίων από την Τουρκία προς 12 ελληνικά νησιά.

Οι γραμμές περιλαμβάνουν δημοφιλείς προορισμούς όπως Ρόδος, Κως, Σάμος, Λέσβος, Λέρος, Κάλυμνος, Καστελόριζο, Σύμη, Πάτμος και Αγαθονήσι, μεταφέροντας κάθε χρόνο περίπου 150.000 Τούρκους τουρίστες μέσω της διαδικασίας εύκολης βίζας (visa on arrival).

Η τελευταία προσθήκη είναι η έναρξη δρομολογίων της İDO στις 31 Μαΐου 2025, με υπερσύγχρονο ταχύπλοο χωρητικότητας 450 επιβατών προς τη Ρόδο, γεγονός που ενίσχυσε την ανησυχία των ελληνικών πρακτορείων. Ο ανταγωνισμός έχει καταστήσει ελληνικές εταιρείες όπως οι Sea Dreams, Exas Shipping και μερικοί μικρότεροι τοπικοί φορείς, μειοψηφία με μόλις 25% του συνολικού μεριδίου».

Πηγή: lifo.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου