ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ποινικό Δίκαιο Ανηλίκων», το νέο βιβλίο του προέδρου Πρωτοδικών κ. Γιάννη Ευαγγελάτου

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ευαγγελατος γιαννης προεδρος πρωτοδικων

Στην «Ανάδοχη Αγκαλιά» θα δια­τε­θούν τα έσοδα από τις πωλή­σεις του νέου βιβλίου του προ­έ­δρου Πρω­το­δι­κών κ. Γιάννη Ευαγ­γε­λά­του, που υπη­ρέ­τησε και άφησε τις καλύ­τε­ρες των εντυ­πώ­σεων στο νησί της Ρόδου.

Η παρου­σί­αση του βιβλίου προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται να γίνει τον Ιούνιο στη Ρόδο.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Ποινικό Δίκαιο Ανη­λί­κων – Κατ’ Αρθρο Ερμη­νεία, Σχόλια, Νομο­λο­γία» και σε ανάρ­τησή του ο πρό­ε­δρος ανα­φέ­ρει σχετικά τα εξής:

«Όταν έγραφα αυτό το βιβλίο είχα τρεις στόχους:

Πρώτον, να απο­τε­λέ­σει ένα εύχρη­στο βοήθημα για τον δικαστή, τον εισαγ­γε­λέα, τον δικη­γόρο και τον επι­με­λητή ανη­λί­κων, αφού δεν υπάρχει κώδικας δικαίου ανη­λί­κων, ούτε κατ’ άρθρο ερμη­νεία του.

Δεύ­τε­ρον, να μοι­ρα­στώ κάποιες σκέψεις μου με όσους νοιά­ζο­νται για την ορθή αντι­με­τώ­πιση του ανή­λι­κου δράστη, αλλά και με όσους πιστεύ­ουν ότι στην πραγ­μα­τι­κό­τητα δεν υπάρ­χουν ανή­λι­κοι παρα­βά­τες, αλλά παιδιά που στε­ρή­θη­καν την αγάπη των γονιών τους και την αποδοχή της κοι­νω­νίας.

Και τρίτον, να ενι­σχύ­σουμε όλοι μαζί την ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΡΟΔΟΥ, ένα σωμα­τείο που υπο­στη­ρί­ζει ανά­δο­χες οικο­γέ­νειες και παιδιά που βίωσαν την εγκα­τά­λειψη από τους γονείς τους, κυρίως επειδή ήταν παιδιά με ειδικές ικα­νό­τη­τες.

Η νέα έκδοση του βιβλίου, μετά τις τρο­πο­ποι­ή­σεις του ΠΚ και τις αλλαγές που επήλθαν με τον ν.4689/2020, θα δια­τί­θε­ται σε λίγες μέρες από τις εκδό­σεις ΝΟΜΟΡΑΜΑ ΝΤ. (Ζακύν­θου 54 και Καυ­κά­σου, απέ­να­ντι από το Πρω­το­δι­κείο Αθηνών, 2102779604-2106126203-6932595050)».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. anastasia nikolakaki

    Η αξιοπρέπεια πρέπει να χαρακτηρίζει όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς. Ο κ. Ευαγγελάτος είχε πραγματι αξιοπρέπεια με Α κεφάλαιο.