ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

news room 2 λεπτά ανάγνωση
a30214_111048

Συνο­λικά 20 τόνοι ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας για τους σει­σμό­πλη­κτος στην Τουρκία και στη Συρία, συγκε­ντρώ­θη­καν από την περα­σμένη Παρα­σκευή στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο σχε­τι­κής πρω­το­βου­λίας της δημο­τι­κής αρχής και του Δημο­τι­κού Οργα­νι­σμού Πρό­νοιας.

Πρό­κει­ται για τον μεγα­λύ­τερο όγκο ειδών πρώτης ανάγκης που έχει συγκε­ντρω­θεί ποτέ στη Ρόδο, γεγονός που απο­δει­κνύει την μεγάλη ευαι­σθη­σία της τοπικής μας κοι­νω­νίας. Αξίζει να σημειω­θεί ότι για την «εμπό­λεμη» Ουκρα­νία είχαν συγκε­ντρω­θεί 16 τόνοι ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας σε προη­γού­μενη εκστρα­τεία του ΔΟΠ.

Σήμερα με τη βοήθεια του συλ­λό­γου ιδιο­κτη­τών φορ­τη­γών δημό­σιας χρήσης το υλικό θα μετα­φερ­θεί στο λιμάνι και στη συνέ­χεια με ειδικό δρο­μο­λό­γιο πλοίου της γραμμής, θα φθάσει στα απέ­να­ντι παράλια, προ­κει­μέ­νου στη συνέ­χεια τα προ­σφε­ρό­μενα είδη να δια­νε­μη­θούν σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη.

Το αξιο­ση­μεί­ωτο της υπό­θε­σης είναι ότι οι Ροδίτες δεν προ­σέ­φε­ραν μόνο είδη πρώτης ανάγκης. Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι εργά­στη­καν εθε­λο­ντικά, βοη­θώ­ντας το προ­σω­πικό του δήμου Ρόδου και του Δημο­τι­κού Οργα­νι­σμού Πρό­νοιας να συγκε­ντρώ­σει όλα τα υλικά, να τα ταξι­νο­μή­σει ανά είδος και να το συσκευά­σει. Χρειά­στη­καν αρκετές εργα­τώ­ρες προ­κει­μέ­νου να διεκ­πε­ραιω­θούν όλες αυτές οι εργα­σίες. Χάρη στη συμ­με­τοχή όλων (μεταξύ των εθε­λο­ντών και μέλη του ΚΑΠΗ), η όλη προ­σπά­θεια στέ­φθηκε με απόλυτη επι­τυ­χία.

«Ήταν ειλι­κρινά εντυ­πω­σιακή η αντα­πό­κριση των συμπο­λι­τών μας στο κάλεσμά μας για τη συγκέ­ντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις σει­σμό­πλη­κτες περιο­χές. Ακόμη πιο εντυ­πω­σιακό ήταν όμως το γεγονός ότι μαζί με το προ­σω­πικό των υπη­ρε­σιών μας, εργά­στη­καν αρκετοί συμπο­λί­τες μας εθε­λο­ντικά για τον συντο­νι­σμό και την επιτυχή διεκ­πε­ραί­ωση αυτής της πρω­το­βου­λίας. Τους ευχα­ρι­στούμε όλους θερμά», δήλωσε ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Γιώργος Τριά­ντος.

Αξίζει να σημειω­θεί ότι ο όγκος της ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας για τους σει­σμό­πλη­κτους στην Τουρκία και στη Συρία υπερ­βαί­νει κατά πολύ τους 20 τόνους. Άλλοι δέκα τόνοι περίπου συγκε­ντρώ­θη­καν από τον πολι­τι­στικό σύλλογο Μου­σουλ­μά­νων της Ρόδου «Η Αδελ­φο­σύνη». Τα είδη αυτά εστά­λη­σαν με κατα­μα­ράν στην Τουρκία. Παράλ­ληλα, το περι­φε­ρειακό παράρ­τημα Ρόδου του Ελλη­νι­κού Ερυθρού Σταυρού πραγ­μα­το­ποί­ησε δική του καμπά­νια στο πλαίσιο της πανελ­λή­νιας κινη­το­ποί­η­σης. Τα είδη που συγκέ­ντρωσε ο Ερυθρός Σταυρός στη Ρόδο εστά­λη­σαν στην Αθήνα και μέσω των Αθηνών κατέ­λη­ξαν στον προ­ο­ρι­σμό τους.

Τέλος, η φιλαν­θρω­πική ομάδα των Γιατρών Καρδιάς συνέ­λεξε βιτα­μί­νες, κολ­λύ­ρια, παυ­σί­πονα και επι­δε­σμικό υλικό (βαμβάκι, γάζες, ελα­στι­κούς επι­δέ­σμους, betadine, οξυζενέ κ.α.) και ολο­κλή­ρω­σαν ήδη μία απο­στολή στην Τουρκία. Η συγκέ­ντρωση του υλικού συνε­χί­ζε­ται και τις επό­με­νες μέρες η νέα παρτίδα ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας θα φθάσει μέσω της Ρόδου στην Τουρκία.

Σε όλες αυτές τις πρω­το­βου­λίες για την συγκέ­ντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, υπήρξε πρω­το­φα­νής αντα­πό­κριση από μεμο­νω­μέ­νους πολίτες, επι­χει­ρη­μα­τίες, ξενο­δό­χους, συλ­λό­γους, σχολεία κ.λπ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.