ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολικά είδη: Αυξήθηκαν οι τιμές – Πόσα θα πληρώσουν φέτος οι γονείς

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλού­νται να βάλουν οι γονείς για την αγορά σχο­λι­κών ειδών καθώς παρα­τη­ρού­νται αυξή­σεις που στα εισα­γό­μενα προ­ϊ­ό­ντα φτάνουν και το 100%. Πάνω απο 60% αυξή­θηκε η τιμή στο φωτο­τυ­πικό χαρτί.

Ακρι­βό­τερα θα πλη­ρώ­σουν φέτος οι γονείς τα σχολικά είδη καθώς οι τιμές τους παρου­σιά­ζουν αυξή­σεις που φτάνουν ακόμα και το 100% στα προ­ϊ­ό­ντα εισα­γω­γής. Τα σχολεία ανοί­γουν στις 12 Σεπτεμ­βρίου και οι μαθητές θα πρέπει να προ­μη­θευ­τούν τσάντες, τετρά­δια, μολύβια και στιλό ενώ στη θα πρέπει να αγο­ρά­σουν και άλλα είδη, ανάλογα με το τι θα τους ζητηθεί από δασκά­λους και καθη­γη­τές για τις ανάγκες των μαθη­μά­των.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο του Εμπο­ρι­κού και Βιο­μη­χα­νι­κού Επι­με­λη­τη­ρίου Πειραιά, τις μεγα­λύ­τε­ρες αυξή­σεις, που φτάνουν ακόμα και το 100%, εμφα­νί­ζουν τα προ­ϊ­ό­ντα εισα­γω­γής από την Ασία και κυρίως απο την Κίνα. Τα εισα­γό­μενα προ­ϊ­ό­ντα από χώρες της Ευρώπης έχουν αυξηθεί κατα 7% ενώ τα εγχώρια παρου­σιά­ζουν αύξηση κατα 5%.

Όπως είπε ο ίδιος, οι έμποροι για να προ­σελ­κύ­σουν τους κατα­να­λω­τές, έχουν δημιουρ­γή­σει πακέτα σχο­λι­κών ειδών για τις τάξεις του δημο­τι­κού, με τα απα­ραί­τητα που χρειά­ζε­ται ένας μαθητής και οι τιμές τους κυμαί­νο­νται από 18-20 ευρώ.

Ανα­φο­ρικά με τις αυξή­σεις, όπως είπε ο κ. Κορ­κί­δης στο NEWS 24/7, η τιμή των τετρα­δίων έχει αυξηθεί κατά 22% και γενι­κό­τερα η γραφική ύλη (μολύβια, στιλό, γόμες) έχει αυξηθεί κατά περίπου 20%.

Μεγάλη είναι η αύξηση στην τιμή του φωτο­τυ­πι­κού χαρτιού (αυτό που χρη­σι­μο­ποιούμε και στους εκτυ­πω­τές ) που άγγιξε το 65%.

Σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο βιβλιο­χαρ­το­πω­λών Πειραιά Νίκο Παρα­σκευό­πουλο οι τιμές στα σχολικά είδη κυμαί­νο­νται ανάλογα με την εταιρία.

Τιμές Σχο­λι­κών

Τιμή σε €

Τσάντα δημο­τι­κού

10-30

Τσάντα γυμνασίου-λυκείου

15-45

Απλό μολύβι

0,50-1,50

Απλό στιλό

0,30-2,30

Τετρά­διο 50 φύλλων

1,20

Τετρά­διο σπιράλ 2 θεμάτων

3 – 6

Τετρά­διο σπιράλ 5 θεμάτων

4 – 8

Ντοσιέ σχολικό

3

Κασε­τί­νες

4 – 15

Γόμες

0,50 -1,50

Απλή ξύστρα

0,50 -4

Διορ­θω­τικό

1,20 – 4,60

Απλός σχο­λι­κός δια­βή­της

3 – 12

Σετ γεω­με­τρι­κών οργάνων

1,50 -4

Σετ 12 μαρ­κα­δό­ρων

3,50

Σετ 24 μαρ­κα­δό­ρων

8

Μπλοκ ζωγρα­φι­κής

2,50 -5,50

Σετ με 12 απλές ξυλο­μπο­γιές

2,50

Σετ με 24 απλές ξυλο­μπο­γιές

5

Με βάση τον παρα­πάνω πίνακα, για έναν μαθητή δημο­τι­κού, ο γονιός θα πλη­ρώ­σει συνο­λικά για τα σχολικά είδη από 36 έως 92 ευρώ.

(τσάντα, μολύβι, στιλό, τετρά­διο 50 φύλλων, τετρά­διο 2 θεμάτων, ντοσιέ, κασε­τίνα, γόμα, ξύστρα, δια­βή­της, γεω­με­τρικά όργανα, 12 μαρ­κα­δό­ροι, μπλοκ ζωγρα­φι­κής και 12 απλές ξυλο­μπο­γιές).

Για τους μαθητές γυμνα­σίου και λυκείου τα σχολικά είδη στοι­χί­ζουν από 40,20 έως 113, 60 ευρώ

(τσάντα, μολύβι, στιλό, τετρά­διο 50 φύλλων, τετρά­δια σπιράλ 2 και 5 θεμάτων, ντοσιέ, κασε­τίνα, γόμα, ξύστρα, διορ­θω­τικό, δια­βή­της, γεω­με­τρικά όργανα, μπλοκ ζωγρα­φι­κής).

Ο κ. Παρα­σκευό­που­λος πάντως δεν απέ­κλεισε το ενδε­χό­μενο νέων αυξή­σεων το επόμενο διά­στημα με τις νέες παρα­λα­βές.

Πηγή  News247.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.