Τοπικές Ειδήσεις

Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας

Το Σάββατο 9 Απριλίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου προχώρησε στην οργάνωση εκδήλωσης σχετικά με τη βελτίωση της οδικής και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς των πολιτών. Αποτελεί, άλλωστε, κοινή παραδοχή όλων μας πως ιδιαίτερα το νησί μας κάθε χρόνο πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Στο πλαίσιο αυτό, μέλημα όλων μας ήταν να ενημερωθούν όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σχετικά με τρόπους με τους οποίους ο κίνδυνος ατυχήματος θα μπορούσε να περιοριστεί – κατά το δυνατόν. Οι συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Ελβάνογλου Β., Θεουλάκης Κ., Παπαγιαννόπουλος Ι., Σεμερτζίδου Ελ., Φιλιππάκη Κ.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της Τροχαίας Ρόδου και το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου ΕΥΘΥΤΑ. Εκ μέρους της τροχαίας μίλησαν ο νέος διοικητής κύριος Παπαδάκης Εμμανουήλ καθώς και η κυρία Γιούργη Αγγελική, υπαστυνόμος Β’ ,ενώ από την ΕΥΘΥΤΑ την ενημέρωση ανέλαβε η ιδρύτρια, κυρία Καρύδη Ελένη. Την άρτια ενημέρωση επισφράγισε ένα βιωματικό πρόγραμμα, με θέμα τον κίνδυνο που διατρέχουμε, όταν οδηγούμε μεθυσμένοι, κουρασμενοι ή χωρίς να διαθέτουμε τον κατάλληλο φωτισμό.

Ευελπιστούμε να επωφελήθηκαμε όλοι από τη συγκεκριμένη προσπάθεια, ώστε να αναθεωρήσουμε επικίνδυνες για όλους μας συμπεριφορές. Μακάρι στο μέλλον το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων να εκλείψει και να μη χρειάζεται να διοργανωθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου