ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοποθέτηση του κ. Χαρ. Κόκκινου για τον “Κλεισθένη”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κόκκινος
Ο «Κλει­σθέ­νης», ο νέος νόμος που διέ­πει την Το­πι­κή Αυ­το­διοί­κη­ση στη χώρα μας, δη­μιουρ­γή­θη­κε με προ­χει­ρό­τη­τα και με πρω­ταρ­χι­κό στόχο να αλ­λά­ξει το σύ­στη­μα εκλο­γής των αυ­το­διοι­κη­τι­κών στε­λε­χών με την απλή ανα­λο­γι­κή ως νέο εκλο­γι­κό σύ­στη­μα.
Οι κυ­βερ­νη­τι­κοί δη­μιουρ­γοί του, όπως πα­ρα­δέ­χο­νται και οι ίδιοι, είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να τον συ­μπλη­ρώ­σουν και άρα ανα­μέ­νου­με νέες εξε­λί­ξεις που θα προ­κύ­ψουν. Το σί­γου­ρο είναι ότι δεν λύ­νο­νται τα με­γά­λα προ­βλή­μα­τα της Αυ­το­διοί­κη­σης. Το κε­ντρι­κό κρά­τος δεί­χνει να μην την εμπι­στεύ­ε­ται και δεν υπάρ­χει οι­κο­νο­μι­κή και θε­σμι­κή θω­ρά­κι­σή της. Το νέο εκλο­γι­κό σύ­στη­μα της απλής ανα­λο­γι­κής δη­μιουρ­γεί έντο­νες ανη­συ­χί­ες για ακυ­βερ­νη­σία στους δή­μους και στις πε­ρι­φέ­ρειες. Η εφαρ­μο­γή του στα συν­δι­κά­τα της χώρας αλλά και σε εκλο­γή κυ­βερ­νή­σε­ων, απέ­δει­ξε σε αρ­κε­τές των πε­ρι­πτώ­σε­ων ότι οι συμ­μα­χί­ες που δη­μιουρ­γή­θη­καν ήταν εύ­θραυ­στες και δεν εί­χα­με απο­τε­λε­σμα­τι­κές διοι­κή­σεις. Επί­σης δη­μιουρ­γού­νταν αδιέ­ξο­δα και τα προ­ε­δρεία που ήταν προ­ϊ­όν συ­νερ­γα­σί­ας, μάλ­λον συμ­μα­χού­σαν για λει­τουρ­γι­κούς λό­γους και όχι για την υλο­ποί­η­ση των προ­γραμ­μά­των τους που είχαν με­τα­ξύ τους δια­φο­ρές.
Η Κυ­βέρ­νη­ση οφεί­λει να επα­νε­ξε­τά­σει τη στάση της και να ακού­σει την κα­θα­ρή πο­λι­τι­κή θέση που έχει εκ­φρά­σει η ΕΝ.Π.Ε. και η Κ.Ε.Δ.Ε.
APΘPO ΠOY ΣTIΣ 13/1/19 ΦIΛOΞENHΘHKE ΣTHN EΦHMEPIΔA “ΔHMOKPATIA THΣ KYPIAKHΣ”

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.