ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεμένο στην Τήλο το «Dodekanisos Express» επειδή το πλήρωμα ξεπέρασε το όριο εργασίας

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
IMG_1965
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Το πλοίο «Dodekanisos Express» της εται­ρεί­ας Σπα­νού πα­ρα­μέ­νει στο λι­μά­νι της Τήλου λόγω υπέρ­βα­σης του χρό­νου ερ­γα­σί­ας του πλη­ρώ­μα­τος.
  • Η Λι­με­νι­κή Αρχή προ­χώ­ρη­σε σε έλεγ­χο μετά από κα­ταγ­γε­λία του σω­μα­τεί­ου των ναυ­τερ­γα­τών, δια­πι­στώ­νο­ντας την πα­ρά­βα­ση.
  • Η εται­ρεία φέ­ρε­ται να γνώ­ρι­ζε το πρό­βλη­μα από νωρίς αλλά δεν άλ­λα­ξε το πλή­ρω­μα, με απο­τέ­λε­σμα τη δια­κο­πή του δρο­μο­λο­γί­ου.
  • Οι επι­βά­τες αντι­με­τω­πί­ζουν ανα­στά­τω­ση, καθώς η ανα­χώ­ρη­ση του πλοί­ου έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί για λίγο πριν από τα με­σά­νυ­χτα.

Το πλοίο της εται­ρεί­ας Σπα­νού πα­ρα­μέ­νει στο λι­μά­νι μαζί με το σύ­νο­λο των επι­βα­τών του. Ο από­πλους ανα­μέ­νε­ται λίγο πριν από τα με­σά­νυ­χτα.

Στο λι­μά­νι της Τήλου πα­ρα­μέ­νει σή­με­ρα το «Dodekanisos Express» της εται­ρεί­ας Σπα­νού, καθώς έλεγ­χος της Λι­με­νι­κής Αρχής έδει­ξε ότι το προ­σω­πι­κό του πλοί­ου είχε υπερ­βεί το προ­βλε­πό­με­νο όριο ερ­γα­σί­ας. Μαζί με το πλοίο πε­ρι­μέ­νουν και όλοι οι επι­βά­τες του.

Η κα­ταγ­γε­λία που στα­μά­τη­σε το πλοίο

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της «δη­μο­κρα­τι­κής», ο έλεγ­χος έγινε ύστε­ρα από κα­ταγ­γε­λία του σω­μα­τεί­ου των ναυ­τερ­γα­τών. Η Λι­με­νι­κή Αρχή δια­πί­στω­σε ότι το πλή­ρω­μα, και όχι μόνο ο κυ­βερ­νή­της, είχε ξε­πε­ρά­σει τον χρόνο που επι­τρέ­πε­ται να ερ­γα­στεί. Το πλοίο δεν μπο­ρού­σε, έτσι, να απο­πλεύ­σει.

Κατά τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, η εται­ρεία φέ­ρε­ται να γνώ­ρι­ζε το ζή­τη­μα ήδη από το πρωί. Παρ’ όλα αυτά, όπως ανα­φέ­ρε­ται, δεν προ­χώ­ρη­σε σε αλ­λα­γή πλη­ρώ­μα­τος. Το δρο­μο­λό­γιο δια­κό­πη­κε τε­λι­κά στην Τήλο, όταν η κα­ταγ­γε­λία των ναυ­τερ­γα­τών έφερε την πα­ρέμ­βα­ση των λι­με­νι­κών.

Ανα­στά­τω­ση στους επι­βά­τες

Η κα­θυ­στέ­ρη­ση έχει προ­κα­λέ­σει ανα­στά­τω­ση. Οι επι­βά­τες ενη­με­ρώ­θη­καν ότι το πλοίο πρό­κει­ται να ανα­χω­ρή­σει λίγο πριν από τα με­σά­νυ­χτα, γε­γο­νός που ση­μαί­νει πο­λύ­ω­ρη ανα­μο­νή στο λι­μά­νι.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.