Τοπικές Ειδήσεις

Ενδικη διάσταση θα προσλάβει η «αντιδικία» του Δήμου Ρόδου με τους μισθωτές καταστημάτων στη Νέα Αγορά

Ενδικη διάσταση αναμένεται να προσλάβει η «αντιδικία» μεταξύ της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με τους μισθωτές δημοτικών καταστημάτων στη Νέα Αγορά.
Μετά την διαπίστωση από το Σωματείο των τελευταίων ότι ο δήμαρχος δεν προτίθεται να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό του για την μίσθωση του ακινήτου μετά από διαγωνισμό σε ιδιώτη και ότι δεν διασφαλίζει την παραμονή των συνεπών στα μίσθιά τους, ανέθεσαν στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού δικηγόρου κ. Παντελή Αποστολά τον συνολικό χειρισμό της υπόθεσης.
Σε πρώτη φάση ο κ. Αποστολάς κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τα εξής:
-Κατά πόσο με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς υφίσταται δυνατότητα παράτασης των μισθώσεων και υπό ποιους όρους.
-Ποια είναι η νομική αξία και πώς αντιμετωπίζεται η άρνηση του δημάρχου να αποδεχτεί δηλώσεις παρατάσεως μισθώσεων που πληρούν όρους του νόμου.
-Την δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης και προσθήκης στο νόμο και συγκεκριμένα διάταξης που θα αφορά μόνο τις παραμεθόριες περιοχές και δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος επιβολής δηλώσεων παράτασης υφιστάμενων μισθώσεων χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ΟΤΑ.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, πέρα από τη λύση της ενιαίας μίσθωσης, θα εξετάσει, όπως δήλωσε και το ενδεχόμενο συντήρησης του ιστορικού εμπορικού συγκροτήματος από τον ίδιο το Δήμο Ρόδου (αφού εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση) αλλά και το ενδεχόμενο μεμονωμένων μισθώσεων.
Σημειώνεται ότι έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης η εκπόνηση στατικής και αρχιτεκτονικής μελέτης.
Εμμένει ωστόσο ότι η έξωση των 60 περίπου μισθωτών με την λήξη των μισθωτηρίων συμβολαίων στο τέλος του έτους είναι μονόδρομος.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου έχει ζητήσει την διασφάλιση της λειτουργίας των υφιστάμενων καταστημάτων μέσω Ειδικού Όρου σε Διεθνή Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης – χρήσης σε ιδιώτη/ες του ακινήτου της Νέας Αγοράς
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης, επισημαίνοντας τους κινδύνους, διατυπώνοντας επιφυλάξεις για τη δυνατότητα της πλήρους αξιοποίησης του περιουσιακού αυτού στοιχείου υπό τις δεδομένες συνθήκες και ζήτησε την πραγματοποίηση Διεθνούς Διαγωνισμού και την ένταξη σε αυτόν Ειδικού Όρου, με τον οποίο να διασφαλίζονται οι υφιστάμενοι ενοικιαστές – καταστηματάρχες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου