Τοπικές Ειδήσεις

Ορίστηκαν οι περιοχές του Δήμου Ρόδου στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Με απόφαση που υπεγράφη την 21η Νοεμβρίου 2023 και αναρτήθηκε χθες στην Διαύγεια για να έχει ισχύ και να προωθηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από την Διεύθυνση Εμπορίου, Ενέργειας & Βιομηχανίας του Δήμου Ρόδου ορίστηκαν οι περιοχές του Δήμου Ρόδου, στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Στο διατακτικό της απόφασης αναφέρονται τα εξής:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Επιτρέπουμε την προαιρετική λειτουργία των Εμπορικών Καταστημάτων τις Κυριακές στο Δήμο Ρόδου, για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως εξής:
Α) Στη Δημοτική Ενότητα Ρόδου επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς:
Ακτή Κανάρη, Ακτή Μιαούλη, Καλύμνου, Λέρου, Κω, Γεωργίου Παπανικολάου, Σάββα Νικολάου, Πλ. Ελευθερίας, Εθνάρχου Μακαρίου, 25ης Μαρτίου, Αμερικής, Δημ. Θέμελη, Γρ. Λαμπράκη, Αμμοχώστου, Λοχαγού Φανουράκη, Αλ. Διάκου, Ερυθρού Σταυρού, Παπαλουκά.
Επίσης στη περιοχή που ορίζεται από την Πλ. Ελευθερίας στο ύψος του Λιμεναρχείου και από τις οδούς Παπάγου, Αβέρωφ, Γαλλίας (έως νούμερο 30 – δεξιά – & νούμερο 19 – αριστερά) και πίσω μέχρι την Πλ. Ελευθερίας, ώστε να περικλείονται τα καταστήματα της Νέας Αγοράς.
Επίσης στις οδούς: Κομνηνών, Σμύρνης, Παύλου Μελά, Μιχαήλ Βολονάκη, Αγίας Αναστασίας, Αποστόλου Παύλου (από τη συμβολή της με τη οδό Ηλία Βενέζη έως τη συμβολή της με την οδό Ι. Τσαβαρή), Κων. Υδραίου (από τη συμβολή της με την οδό Λαγκάνη έως τη συμβολή της με την οδό Κων. Τσαλδάρη), Καναδά από τη δεξιά πλευρά καθόδου (από τη συμβολή της με την οδό Βενετοκλέων έως την συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη), Μιχαήλ Πετρίδη (από την συμβολή της με την Κωνσταντίνου Τσαλδάρη έως την συμβολή της με την οδό Σπάρτης). Ι. Δενδρινού (από τη συμβολή της με τη Ρόδου Λίνδου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Χατζηαγγέλου), Φώτη Φωταρά, Αγίας Σοφίας, Αγίας Λαύρας, Λευκωσίας (από τη συμβολή της με την Παναγιώτου Ροδίου έως τη συμβολή της με την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου), Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Εθνικής Αντίστασης (από τη συμβολή της με την οδό Διγενή Ακρίτα έως τη συμβολή της με την οδό Λευκωσίας.
Β) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εντός οικισμού σε:
Τοπική Κοινότητα Μασάρων, Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου, Τοπική Κοινότητα Κρητηνίας, Τοπική Κοινότητα Μονολίθου, Τοπική Κοινότητα Σιανών, Τοπική Κοινότητα Αρχιπόλεως, Τοπική Κοινότητα Απολλώνων, Τοπική Κοινότητα Διμυλιάς, Τοπική Κοινότητα Καλαβαρδών, Τοπική Κοινότητα Πλατανιών, Τοπική Κοινότητα Σαλάκου, Τοπική Κοινότητα Φανών, Τοπική Κοινότητα Λαέρμων, Τοπική Κοινότητα Πυλώνος, Τοπική Κοινότητα Απολακκιάς, Τοπική Κοινότητα Αρνίθας, Τοπική Κοινότητα Ασκληπιείου, Τοπική Κοινότητα Βατίου, Τοπική Κοινότητα Γενναδίου, Τοπική Κοινότητα Ιστρίου, Τοπική Κοινότητα Κατταβιάς, Τοπική Κοινότητα Λαχανιάς, Τοπική Κοινότητα Μεσαναγρού, Τοπική Κοινότητα Προφίλιας, Τοπική Κοινότητα Δαματριάς, Τοπική Κοινότητα Θεολόγου.
Γ) Στη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στη περιοχή που περικλείουν οι οδοί: Η οδός Ικάρων από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Ελευθερίας έως τον κυκλικό κόμβο προς Παστίδα. Από το σημείο εκείνο η επαρχιακή οδός που εφάπτεται του ποταμιού της Κρεμαστής έως τη συμβολή της με τη γέφυρα της Κρεμαστής, και από το σημείο εκείνο η Λεωφόρος Ελευθερίας έως τη συμβολή της με την οδό Ικάρων.
Δ) Στη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στη περιοχή που ορίζουν οι οδοί:
1) Η Λεωφόρος Ιαλυσού από το ύψος του ξενοδοχείου SIRENE BEACH, σε συνέχεια η Λεωφόρος Ηρακλειδών έως τη συμβολή με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου έως τη συμβολή με την οδό Παπάγου, η οδός Παπάγου έως τη συμβολή με την οδό Πρωτογενή και η οδός Πρωτογενή έως τη συμβολή με την οδό Ιερού Λόχου.
2) Το περίγραμμα που περικλείεται από τις οδούς: από τη συμβολή της οδού Ιερού Λόχου με την οδό Φερενίκης, σε συνέχεια η οδός Ιαλυσού, σε συνέχεια η οδός Νικολάου Πλαστήρα και σε συνέχεια η οδός Φιλερήμου έως τη συμβολή της με την οδό Ακροπόλεως.
Η οδός Ακροπόλεως έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Ιωάννου, η οδός Αγίου Ιωάννου σε συνέχεια με την οδό Λοχαγού Φανουράκη, σε συνέχεια με την οδό Αρτέμιδος. Η οδός Αρτέμιδος έως τη συμβολή της με την οδό Φερενίκης, και η οδός Φερενίκης έως τη συμβολή της με την οδό Ιερού Λόχου.
Ε) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στις περιοχές: Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου, Οικισμός Φαληρακίου, Οικισμός Κολυμπίων (εξαιρούνται τα καταστήματα που έχουν πρόσοψη στην Εθνική οδό Ρόδου Λίνδου), Οικισμός Στεγνών, Οικισμός Χαράκι, Παραδοσιακός Οικισμός Λίνδου και Οικισμός Πεύκων.
Η Απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο αντιδήμαρχος
Εμπορικών
Δραστηριοτήτων
& Δημοτικής Ενότητας
Καλλιθέας
Σταυρής Μιχαήλ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου