Ειδήσεις

Παραδοχή Σκουρλέτη: Δεν υπήρχε αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης στο Μάτι

Στην παραδοχή ότι δεν υπήρχε αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης για τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά την εξάπλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι προέβη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Kontra”.

“Εκ των πραγμάτων και κρίνοντας τα πράγματα πλέον, έχοντας μία εικόνα συνολική θέλω να θέσω ένα ερώτημα προς τον οποιονδήποτε κακοπροαίρετο ή καλοπροαίρετό. Υπήρχε σχέδιο διαχείρισης αποτελεσματικό σε αυτές τις συνθήκες των λίγων λεπτών εξάπλωσης της φωτιάς και με δεδομένο τους ‘τυφλούς’ δρόμους και τη διαμόρφωση την οικιστική στο Μάτι, για 15.000 ανθρώπους; Σας απαντάω ευθέως… δεν υπήρχε”, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Για την εντολή εκκένωσης στους δήμους ο υπουργός σημείωσε ότι “δεν αμφισβητείται η εισήγηση”, προσθέτοντας ότι “αμφισβητείται – και αυτό πρέπει κανείς να ψάξει – το κατά πόσο αυτή η εντολή έφτασε μέχρι κάτω προς τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης… και αν μπόρεσαν να ενεργήσουν όπως θα έπρεπε”.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση (στο 6’40”)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου