Ασκηση ποινικών διώξεων για κακουργηματική πλαστογραφία

Ποινικές διώξεις για κακουργηματική πλαστογραφία ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά παντός υπευθύνου, στα πλαίσια έρευνας για μια απίθανη υπόθεση έκδοσης και αποδοχής 15 εικονικών τιμολογίων σε έμπορο, που δραστηριοποιείται στη Μεσαιωνική Πόλη.
Ο έμπορος βρέθηκε συγκεκριμένα μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου να έχει καταχωρίσει στα λογιστικά του βιβλία τιμολόγια αξίας 600.000 ευρώ περίπου, που αφορούν αγορές εμπορευμάτων, από επιχείρηση που είχε διακόψει τον καιρό της έκδοσής τους τη λειτουργία της, στην Παστίδα και η οποία ανήκε στην κόρη αντικέρ που έκανε τηλεπωλήσεις.
Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, τα εμπορεύματα, ρούχα, δερμάτινα και χρυσά αλλά και εξοπλισμός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν στην επιχείρηση του κατηγορούμενου.
Από την έρευνα προέκυψε ότι η επιχείρηση που φέρεται να πώλησε τα εμπορεύματα δεν διαθέτει οργανωμένη επαγγελματική εγκατάσταση με εκθεσιακό χώρο και πρόσβαση στο κοινό.
Ως έδρα της είχε δηλωθεί η οικία της η οποία βρέθηκε κλειδωμένη από ομάδα ελέγχου.
Η επιχείρηση δεν είχε αγορές, ικανές να δικαιολογήσουν τις πωλήσεις που φαίνεται να πραγματοποίησε στον έμπορο, αφού ούτε η ίδια δήλωσε αγορές, ούτε δηλώθηκε από προμηθευτές της, πλην ελαχίστων.
Από το έτος 2005 και μετά δεν ανταποκρίθηκε σε καμία φορολογική της υποχρέωση, ενώ αρνήθηκε να προσκομίσει στον έλεγχο τα φορολογικά βιβλία και στοιχεία της.
Ο λήπτης των στοιχείων, δεν απέδειξε τις συναλλαγές, αφού, όχι μόνο δεν εξόφλησε τα κρινόμενα τιμολόγια με τραπεζικές καταθέσεις ή δίγραμμες επιταγές, όπως ορίζει ο νόμος, ή έστω με απλές επιταγές δικές του ή τρίτων αλλά με μετρητά συνολικού ποσού 665.194 ¤.
Η κατηγορούμενη διατείνεται ότι ξεκίνησε νόμιμα το έτος 2003 επιχείρηση εμπορίας κοσμημάτων και αντικών με έδρα την Παστίδα και θεώρησε όλα τα απαιτούμενα βιβλία και στοιχεία. Ακολούθως έμπλεξε με τα ναρκωτικά, σταμάτησε να λειτουργεί την επιχείρηση και σήμερα είναι άρρωστη, τοξικομανής και συμμετέχει σε πρόγραμμα υποκατάστασης. Υποστήριξε ότι τα βιβλία και τα στοιχεία της έχουν χαθεί και αρνείται ότι υπέγραψε κάποιο από τα 15 τιμολόγια που βρέθηκαν στο κατάστημα του εμπόρου. Ισχυρίστηκε επιπλέον ότι δεν γνωρίζει ποιος πλαστογράφησε την υπογραφή της και ποιος κυκλοφόρησε τα τιμολόγια και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.
Η γραφολογική πραγματογνωμοσύνη πράγματι έδειξε ότι τα τιμολόγια δεν είχαν υπογραφεί από την ίδια.
Το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου πάντως δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της και έκρινε ότι δεν μπορεί η ασκούσα την επιχείρηση να θεωρηθεί αμέτοχη στην έκδοση των εικονικών τιμολογίων.
Διαπίστωσε ωστόσο ότι πράγματι ήταν εξαρτημένη από τα ναρκωτικά και ότι ακολουθεί πρόγραμμα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ.