ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Σκανδαλίδης: «Η κυβέρνηση έχει μπει σε εκλογικό σχεδιασμό»

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Σκανδαλίδης Κώστας

«Η κυβέρ­νηση έχει μπει σε έναν εκλο­γικό σχε­δια­σμό σε μια εποχή που η χώρα θα έπρεπε να έχει περισ­σό­τερο στραμ­μένη την προσοχή της στο πώς θα βγει σοβαρά από την κρίση», δήλωσε ο βου­λευ­τής Α’ Αθηνών της Δημο­κρα­τι­κής Συμπα­ρά­τα­ξης Κώστας Σκαν­δα­λί­δης.

«Προ­φα­νώς είναι εκλο­γι­κός ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός του 2018 και οι κινή­σεις που κάνει η κυβέρ­νηση όλον αυτόν τον καιρό. Θα έλεγα ότι είναι πολύ καθαρός και ο στόχος της, ότι θα βγούμε να πάρουμε μία απλή συγκε­κρι­μένη δια­βε­βαί­ωση για το χρέος, θα βγούμε τυπικά από το μνη­μό­νιο όπως όπως, θα συνε­χί­σουμε να φτιά­χνουμε πλε­ο­νά­σματα, μήπως μπο­ρέ­σουμε να δώσουμε σε μερικές κοι­νω­νι­κές ομάδες […] Τώρα αν θα γίνουν εκλογές τον Μάιο ή θα γίνουν τον Οκτώ­βριο του 2018 είναι μία ιστορία, που έχει σχέση και με τις ευρύ­τε­ρες πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις», εκτί­μησε ο βου­λευ­τής, μιλώ­ντας στον ραδιο­φω­νικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρα­κτο­ρείου Ειδή­σεων «Πρα­κτο­ρείο 104,9 FM».

Ανα­φε­ρό­με­νος στην ολο­κλή­ρωση του ελλη­νι­κού προ­γράμ­μα­τος ο κ. Σκαν­δα­λί­δης εξέ­φρασε την άποψη πως «σενάριο καθαρής εξόδου από τα μνη­μό­νια είναι αδύνατο να υπάρχει από τη στιγμή που έχει δεσμευ­θεί η χώρα για τα πλε­ο­νά­σματα, για περαι­τέρω περι­κοπή δαπανών και συντά­ξεων τα επόμενα χρόνια». «Βγαίνω καθαρά από το μνη­μό­νιο σημαί­νει ότι καθο­ρίζω απο­λύ­τως την πολι­τική μου τα επόμενα χρόνια και σε ό,τι αφορά την εισο­δη­μα­τική πολι­τική και σε ό,τι αφορά την κοι­νω­νική πολι­τική και σε ό,τι αφορά την ανάλυση των κον­δυ­λίων του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού κ.λπ.», εξήγησε, σημειώ­νο­ντας πως μια καθαρή έξοδος από το μνη­μό­νιο τον Αύγου­στο του 2018 «είναι σενάριο περισ­σό­τερο κομ­μα­τι­κής παρά εθνικής σωτη­ρίας».

Ερω­τη­θείς σχετικά με την πρόταση του Κινή­μα­τος Αλλαγής για εθνική συνεν­νό­ηση ο κ. Σκαν­δα­λί­δης διευ­κρί­νισε: «Η άποψή μας είναι σαφής. Το μέγιστο δυνατό εύρος των φιλο­ευ­ρω­παϊ­κών δυνά­μεων σε μία πρόταση προ­ο­δευ­τι­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης, την οποία ο λαός θα επι­κυ­ρώ­σει με την ψήφο του στις εκλογές που θα έλθουν». «Την επόμενη κυβέρ­νηση θα την εκλέξει ο λαός και δεν πρέπει να προ­κα­τα­λά­βουμε τη λαϊκή ετυ­μη­γο­ρία με υπο­θε­τικά σενάρια – ποιος θα έλθει πρώτος, ποιος δεύ­τε­ρος, αν θα μπορεί να κάνει κυβέρ­νηση κ.λπ.», επι­σή­μανε, εκτι­μώ­ντας πως «η λαϊκή ετυ­μη­γο­ρία θα ανα­τρέ­ψει τους υπάρ­χο­ντες πολι­τι­κούς συσχε­τι­σμούς και θα ανοίξει ένα πεδίο μεγα­λύ­τε­ρων αλλαγών στη χώρα σε ό,τι αφορά το μοντέλο της δια­κυ­βέρ­νη­σης».

«Είμαστε υπο­χρε­ω­μέ­νοι να κατα­θέ­σουμε τη δική μας πρόταση και να ανα­ζη­τή­σουμε εθνική συνεν­νό­ηση πάνω σε αυτή την πρόταση. Δεν μας ενδια­φέ­ρει μία κυβέρ­νηση με κορμό τη Νέα Δημο­κρα­τία, μας ενδια­φέ­ρει να υπάρχει μία επί της ουσίας εθνική συνεν­νό­ηση των δυνά­μεων που μπορούν να ανε­βά­σουν τη δια­πραγ­μα­τευ­τική θέση της χώρας και τα επόμενα κρίσιμα βήματα να τα καθο­ρί­σουμε με απο­φα­σι­στι­κό­τητα», υπο­γράμ­μισε.

Κληθείς να σχο­λιά­σει τη θέση που δια­τύ­πωσε ο πρό­ε­δρος της ΝΔ, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης περί ζητή­μα­τος δεδη­λω­μέ­νης σε περί­πτωση που ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμ­μέ­νος δεν στη­ρί­ξει την επιλογή της κυβέρ­νη­σης στο θέμα επί­λυ­σης της ονο­μα­σίας της πΓΔΜ ο κ. Σκαν­δα­λί­δης ανέφερε: «Δεν μπορεί μία κυβέρ­νηση να εμφα­νί­σει διπλή γραμμή στη λύση ενός μεγάλου εθνικού θέματος. Είναι σαφές. Μία απόφαση για μια συμ­φω­νία, που θα υπάρξει, μπορεί να την υπο­γρά­ψει και μία νέα κυβέρ­νηση που θα προ­κύ­ψει από εκλογές. Δεν μπορεί μονίμως η κυβέρ­νηση, όταν τίθε­νται μεγάλα θέματα και εμφα­νί­ζει μια αδυ­να­μία -ακριβώς επειδή είναι μία ετε­ρό­κλητη συμ­μα­χία, η οποία δεν μπορεί να σταθεί- να σπέρνει τέτοια ζητή­ματα. Το μεγάλο εθνικό θέμα επι­βάλ­λει στην κυβέρ­νηση να έχει ενιαία γραμμή».

newpost.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.