ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξάνεται στη Ρόδο η ζήτηση παραθεριστικής κατοικίας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
1

Καλά τα νέα για την παρα­θε­ρι­στική κατοι­κία στη Ρόδο. Η ζήτηση για ακίνητα έχει αυξηθεί, ενώ και οι πωλή­σεις είναι περισ­σό­τε­ρες σε σύγκριση με πέρυσι.

Έντονο ενδια­φέ­ρον εκδη­λώ­νε­ται από Γερ­μα­νούς, οι οποίοι ανα­ζη­τούν νέους οικο­νο­μι­κούς προ­ο­ρι­σμούς για να επεν­δύ­σουν τα χρήματά τους. Στη Γερ­μα­νία, αλλά και σε του­ρι­στι­κές περιο­χές, όπως η Μαγιόρκα, τα ακίνητα είναι δυσεύ­ρετα, ενώ κοστί­ζουν πολύ ακρι­βό­τερα από τη Ρόδο. Προ­φα­νώς η αυξη­μένη του­ρι­στική κίνηση έχει επη­ρε­ά­σει θετικά και την αγορά εξο­χι­κής κατοι­κίας. Η του­ρι­στική φήμη του νησιού βρί­σκε­ται στα καλύ­τερά της, ενώ η Ρόδος δια­θέ­τει μία μεγάλη γκάμα ακι­νή­των, τα οποία έμεινα απού­λητα την περίοδο της κρίσης και δια­τί­θε­νται άμεσα προς πώληση.

Σύμφωνα με το τοπικό γραφείο της κτη­μα­το­με­σι­τι­κής εται­ρείας Engel & Völkers υπάρχει αύξηση στα αιτή­ματα πελατών από το εξω­τε­ρικό. Έτσι, οι αιτή­σεις από ενδια­φε­ρό­με­νους αγο­ρα­στές είναι κατά περίπου 57% αυξη­μέ­νες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με την αντί­στοιχη χρονική περίοδο του προη­γού­με­νου έτους. Μάλιστα, το κατά­στημα της Engel & Völkers αύξησε τις πωλή­σεις του κατά 60% περίπου στο πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με πέρυσι.

«Αυτή η αυξη­μένη ζήτηση οφεί­λε­ται στην ανα­ζω­πύ­ρωση της του­ρι­στι­κής βιο­μη­χα­νίας. Η πολι­τική κατά­σταση στην Ελλάδα έχει χαλα­ρώ­σει σημα­ντικά. Ως εκ τούτου, ανα­μέ­νουμε μακρο­πρό­θε­σμα αύξηση στις πωλή­σεις αλλά και στις τιμές των ακι­νή­των» ανα­φέ­ρει ο κ. Γιώργος Πετράς, διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της κτη­μα­το­με­σι­τι­κής εται­ρείας στη Ρόδο.

Οι πιο περι­ζή­τη­τες περιο­χές για παρα­θε­ρι­στι­κές κατοι­κίες στη Ρόδο είναι η Λίνδος, οι Πεύκοι και τα Βλυχά στην ανα­το­λική πλευρά του νησιού. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 πωλή­θη­καν πολυ­τε­λείς βίλες στις συγκε­κρι­μέ­νες περιο­χές έως και 7.000 ευρώ το τετρα­γω­νικό. Τα χωριά Κοσκι­νού και Αφάντου στο βόρειο τμήμα του νησιού γίνο­νται όλο και πιο δημο­φιλή, ενώ το Κιοτάρι, το Γεννάδι και η Λαχανιά στη Νότια Ρόδο παρου­σί­α­σαν επίσης αύξηση της ζήτησης λόγω της άμεσης πρό­σβα­σης στην παραλία.

«Οι περισ­σό­τε­ροι από τους ενδια­φε­ρό­με­νους αγο­ρα­στές προ­έρ­χο­νται από τη Γερ­μα­νία. Γενικά όμως επεν­δυ­τές από την Κεντρική Ευρώπη βλέπουν θετικά την από­κτηση μίας παρα­θε­ρι­στι­κής κατοι­κίας στη Ρόδο. Χον­δρικά, το 50% των υπο­ψή­φιων αγο­ρα­στών προ­έρ­χε­ται από γερ­μα­νό­φω­νες χώρες, και έπονται αγο­ρα­στές από τη Γαλλία, και το Ηνωμένο Βασί­λειο. Όλο και περισ­σό­τε­ροι επεν­δυ­τές ανα­κα­λύ­πτουν τη Ρόδο και σχε­διά­ζουν μεγάλα κατα­σκευα­στικά έργα. Οι Ευρω­παίοι επι­σκέ­πτες της Ρόδου βλέπουν θετικά το γεγονός ότι υπάρχει κίνηση όλο το χρόνο και προ­φα­νώς τους αρέσει το πάρα πολύ καλό κλίμα.

Επι­πλέον, υπάρχει καλή υποδομή και άριστη προ­σβα­σι­μό­τητα από πολλά ευρω­παϊκά αερο­δρό­μια», δήλωσε ο κ. Πέτρας, προ­σθέ­το­ντας: «Είμαστε αισιό­δο­ξοι ότι οι ξένοι αγο­ρα­στές θα επεν­δύ­σουν στη Ρόδο θέλο­ντας να εκπλη­ρώ­σουν το όνειρό τους για την από­κτηση μίας ποιο­τι­κής κατοι­κίας στη Ρόδο».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.