ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα Κουντουρά για νέες τουριστικές συνεργασίες στη διημερίδα του ΠΟΤ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κουντουρά

Στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, η πρώτη διε­θνής δι­η­με­ρί­δα του Πα­γκό­σμιου Ορ­γα­νι­σμού Του­ρι­σμού για το Δυ­τι­κό Δρόμο του Με­τα­ξιού. Ανοί­γο­νται νέες ευ­και­ρί­ες για την ανά­πτυ­ξη νέων του­ρι­στι­κών συ­νερ­γα­σιών, τό­νι­σε η Υπουρ­γός Του­ρι­σμού κα Έλενα Κου­ντου­ρά.

Στις ση­μα­ντι­κές δυ­να­τό­τη­τες ανά­πτυ­ξης νέων του­ρι­στι­κών συ­νερ­γα­σιών, με επί­κε­ντρο την ιστο­ρι­κή-πο­λι­τι­στι­κή κλη­ρο­νο­μιά και τη δια­δρο­μή του Δυ­τι­κού Δρό­μου του Με­τα­ξιού, όπου η Ελ­λά­δα μπο­ρεί να συμ­βάλ­λει ου­σια­στι­κά, ανα­φέρ­θη­κε η Υπουρ­γός Του­ρι­σμού κα Έλενα Κου­ντου­ρά, χαι­ρε­τί­ζο­ντας την έναρ­ξη της πρώ­της διε­θνούς Δι­η­με­ρί­δας του Πα­γκό­σμιου Ορ­γα­νι­σμού Του­ρι­σμού για το Δυ­τι­κό Δρόμο του Με­τα­ξιού, στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, που πραγ­μα­το­ποιεί­ται 26 και 27 Απρι­λί­ου.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση, η δι­η­με­ρί­δα συν­διορ­γα­νώ­νε­ται από τον Πα­γκό­σμιο Ορ­γα­νι­σμό Του­ρι­σμού των Ηνω­μέ­νων Εθνών, το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού και την Πε­ρι­φέ­ρεια Ανα­το­λι­κής Μα­κε­δο­νί­ας και Θρά­κης, με την υπο­στή­ρι­ξη και συμ­με­το­χή της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής. Έχει ως στόχο την ανά­δει­ξη νέων ευ­και­ριών – προ­ο­πτι­κών του­ρι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, και δια­συ­νο­ρια­κών συ­νερ­γα­σιών για την αξιο­ποί­η­ση της πο­λι­τι­στι­κής κλη­ρο­νο­μιάς του Δυ­τι­κού Δρό­μου του Με­τα­ξιού από την Κα­σπία και τη Μαύρη Θά­λασ­σα και κατά μήκος της λε­κά­νης της Με­σο­γεί­ου.

Στην έναρ­ξη, προ­βλή­θη­κε μα­γνη­το­σκο­πη­μέ­νο μή­νυ­μα του Γε­νι­κού Γραμ­μα­τέα του Πα­γκό­σμιου Ορ­γα­νι­σμού Του­ρι­σμού κ. Τα­λεμπ Ριφάι, ο οποί­ος επι­σή­μα­νε ότι η Ελ­λά­δα, απο­τέ­λε­σε ιδα­νι­κή επι­λο­γή για την φι­λο­ξε­νία της εκ­δή­λω­σης που εστιά­ζει στην κλη­ρο­νο­μιά του ευ­ρω­παϊ­κού Δρό­μου του Με­τα­ξιού. Ο κ. Ριφάι, τό­νι­σε ότι ο Δρό­μος του Με­τα­ξιού, ως κο­ρυ­φαία ιστο­ρι­κή δια­δρο­μή, προ­σελ­κύ­ει συ­νε­χώς αυ­ξα­νό­με­νο εν­δια­φέ­ρον διε­θνώς. Εξέ­φρα­σε την πε­ποί­θη­ση ότι η συ­νά­ντη­ση στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη θα απο­τε­λέ­σει βήμα για τον σχε­δια­σμό κοι­νών πο­λι­τι­κών και νέων ση­μα­ντι­κών του­ρι­στι­κών συ­νερ­γα­σιών στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή.

Η Υπουρ­γός Του­ρι­σμού κα Έλενα Κου­ντου­ρά, τό­νι­σε ότι η Ελ­λά­δα και ο ελ­λη­νι­κός του­ρι­σμός, έχουν κα­θο­ρι­στι­κό ρόλο στην προ­ώ­θη­ση των πο­λι­τι­κών για την πε­ραι­τέ­ρω του­ρι­στι­κή ανά­πτυ­ξη και συ­νερ­γα­σία στην Με­σό­γειο και την Ευ­ρώ­πη. Εξέ­φρα­σε την πλήρη υπο­στή­ρι­ξη στην ανά­πτυ­ξη και προ­ώ­θη­ση του του­ρι­σμού και των προ­ο­ρι­σμών, μέσω της πρω­το­βου­λί­ας του Δυ­τι­κού Δρό­μου του Με­τα­ξιού.

«Επι­διώ­κου­με να δη­μιουρ­γή­σου­με τις βά­σεις εκεί­νες στις οποί­ες θα στη­ρι­χθούν νέες συ­νερ­γα­σί­ες και κοι­νές πρω­το­βου­λί­ες δια­κρα­τι­κά, ώστε να υπο­στη­ρί­ξου­με την βιώ­σι­μη του­ρι­στι­κή ανά­πτυ­ξη, με όρους και πο­λι­τι­κές που θα προ­στα­τεύ­ουν και θα προ­ά­γουν το πε­ρι­βάλ­λον και τον φυ­σι­κό πλού­το κάθε πε­ριο­χής, τον πο­λι­τι­σμό και την ανε­κτί­μη­τη πο­λι­τι­στι­κή μας κλη­ρο­νο­μιά, και φυ­σι­κά την ιδιαί­τε­ρη του­ρι­στι­κή ταυ­τό­τη­τα των προ­ο­ρι­σμών μας», ανέ­φε­ρε η κα Κου­ντου­ρά.

Η Υπουρ­γός πα­ρου­σί­α­σε την εθνι­κή του­ρι­στι­κή πο­λι­τι­κή που υλο­ποιεί­ται σε ορί­ζο­ντα τε­τρα­ε­τί­ας για την κα­θιέ­ρω­ση της Ελ­λά­δας ως πα­γκό­σμιου ελ­κυ­στι­κού προ­ο­ρι­σμού για του­ρι­σμό 365 ημέ­ρες το χρόνο, με πέντε στρα­τη­γι­κούς άξο­νες την επι­μή­κυν­ση της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, το άνοιγ­μα νέων ξένων αγο­ρών, την ανά­δει­ξη νέων ελ­λη­νι­κών προ­ο­ρι­σμών, την προ­ώ­θη­ση του θε­μα­τι­κού του­ρι­σμού και την προ­σέλ­κυ­ση νέων του­ρι­στι­κών επεν­δύ­σε­ων.

Η ανά­πτυ­ξη του του­ρι­σμού στην Ελ­λά­δα όλο το χρόνο με όρους βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης, επι­σή­μα­νε η Υπουρ­γός, δη­μιουρ­γεί νέες και στα­θε­ρές πηγές εσό­δων και απα­σχό­λη­σης για τις το­πι­κές κοι­νω­νί­ες, και συμ­βάλ­λει στην επί­τευ­ξη του στό­χου για την οι­κο­νο­μι­κή και κοι­νω­νι­κή ευ­η­με­ρία.

Ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Ανα­το­λι­κής Μα­κε­δο­νί­ας και Θρά­κης κ. Χρή­στος Μέ­τιος ανα­φέρ­θη­κε στη ση­μα­σία ανά­λη­ψης της διορ­γά­νω­σης αυτής, και τις προ­ο­πτι­κές που δια­νοί­γο­νται για την του­ρι­στι­κή και οι­κο­νο­μι­κή ανά­πτυ­ξη της Πε­ρι­φέ­ρειας, καθώς επί­σης και στο σχε­δια­σμό για την ενί­σχυ­ση του του­ρι­στι­κού με­ρι­δί­ου της πε­ριο­χής.

Ο Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Του­ρι­σμού, κ. Κων­στα­ντί­νος Αντω­νιά­δης, πα­ρου­σί­α­σε το του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν και τις θε­μα­τι­κές μορ­φές του­ρι­σμού, που προ­σφέ­ρει η Πε­ρι­φέ­ρεια Ανα­το­λι­κής Μα­κε­δο­νί­ας και Θρά­κης.

Η επι­κε­φα­λής του Προ­γράμ­μα­τος του Δρό­μου του Με­τα­ξιού του Πα­γκό­σμιου Ορ­γα­νι­σμού Του­ρι­σμού κα Alla Peressolova, πα­ρου­σί­α­σε τους βα­σι­κούς άξο­νες και τους στό­χους του προ­γράμ­μα­τος.

Ο Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του ΕΟΤ κ. Δη­μή­τρης Τρυ­φω­νό­που­λος συμ­με­τεί­χε ως ομι­λη­τής σε ει­δι­κή ενό­τη­τα, και ανα­φέρ­θη­κε εκτε­νώς στην υλο­ποί­η­ση της πο­λι­τι­κής για την προ­ώ­θη­ση και προ­βο­λή της Ελ­λά­δας ως προ­ο­ρι­σμού 365 ημέ­ρες το χρόνο, στα συ­γκρι­τι­κά πλε­ο­νε­κτή­μα­τα για την ανά­πτυ­ξη του θε­μα­τι­κού του­ρι­σμού και στη συ­νερ­γα­σία με τις 13 Πε­ρι­φέ­ρειες της χώρας.

Στις ερ­γα­σί­ες πα­ρέ­στη η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τέ­ας Του­ρι­σμού κα Ευ­ρυ­δί­κη Κουρ­νέ­τα, και η Αντι­πρό­ε­δρος του ΕΟΤ κα Αγ­γε­λι­κή Χον­δρο­μα­τί­δου.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.