«Να γίνει κλειστή λίγκα»

«Να… αγιάσει το στόμα του»! Ο Βασίλης Φραγκιάς είπε για μία ακόμη φορά τα πράγματα με το όνομα τους, τονίζοντας ότι είναι πλέον απαραίτητο να γίνει μία κλειστή λίγκα, στην οποία να συμμετάσχουν μόνο αυτοί που μπορούν. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στα χρέη των ομάδων, που δημιουργούν προβλήματα και εμμέσως πλην σαφώς τόνισε ότι οι αφερέγγυες ομάδες θα πρέπει να παίζουν μόνο στα τοπικά πρωταθλήματα.
Ο Κολοσσός ΒΑΠ δεν κατάφερε, λοιπόν να πάρει το «διπλό» στην Πυλαία, με τον Βασίλη Φραγκιά να μιλάει μετά το ματς για Ευρώπη αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Ήμασταν υπερβολικά άστοχοι στην επίθεση, μας έπαιξαν σε κλειστό τέμπο για να μην τρέξουμε. Ο Κολοσσός κάνει ένα τεράστιο βήμα και πρέπει να το διαχειριστούμε», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφερόμενος στην πρόκληση της Ευρώπης: «Είναι θέμα διοίκησης. Θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη αλλά θα το αποφασίσουν οι άνθρωποι της διοίκησης. Θέλουμε να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και την ώρα τη κρίσης οι άνθρωποι που είναι χρηματοδότες θα αποφασίσουν».
Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο τεχνικός του Κολοσσού τόνισε: «Γνώμη μου είναι να γίνει κλειστή λίγκα και να παίζουν μόνο οι ομάδες που μπορούν να παίξουν, που αντέχουν οικονομικά. Με όλο το θάρρος της γνώμης αλλά θα πρέπει να σταματήσει αυτό το θέμα με τις ιστορικές ομάδες. Ξέρω τι σημαίνει ΠΑΟΚ και Αρης, έχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά ακόμη και ο Κολοσσός αν έχει χρέη πρέπει να πέσει πέντε κατηγορίες».