ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύξηση χωρητικότητας λόγω… Ευρώπης!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΛΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Μέγεθος γραμμάτων

Επί­σκε­ψη πραγ­μα­το­ποί­η­σε χθες ο Δή­μαρ­χος Ρόδου Φώτης Χα­τζη­διά­κος στο κλει­στό γυ­μνα­στή­ριο Καλ­λι­θέ­ας, προ­κει­μέ­νου να εξε­τα­στούν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις αύ­ξη­σης τις χω­ρη­τι­κό­τη­τας του γη­πέ­δου, ούτως ώστε να μπο­ρεί να φι­λο­ξε­νή­σει ευ­ρω­παϊ­κές διορ­γα­νώ­σεις. Πα­ρου­σία του Αντι­δη­μάρ­χου Τε­χνι­κών Υπη­ρε­σιών Αθη­νό­δω­ρου Κων­στα­ντί­νου, του Προ­έ­δρου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Μι­χά­λη Μελή, των με­γά­λων χο­ρη­γών της ΚΑΕ Κο­λοσ­σός: κ.κ Γιάν­νη Χα­τζη­λα­ζά­ρου, Βα­σί­λη Κου­γιού, του μέ­λους του Δ.Σ της ΚΑΕ κ. Γιώρ­γου Μα­τσα­μά και του πρώην Δη­μάρ­χου Καλ­λι­θέ­ας κ. Γιάν­νη Ια­τρί­δη, με­λε­τή­θη­καν οι εναλ­λα­κτι­κές δυ­να­τό­τη­τες αύ­ξη­σης της χω­ρη­τι­κό­τη­τας με βάση τις υφι­στά­με­νες με­λέ­τες, που θα επι­τρέ­πουν τη διε­ξα­γω­γή διε­θνών και εγ­χώ­ριων διορ­γα­νώ­σε­ων, μιας και όλοι οι άλλοι χώροι πλη­ρούν τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις και τα στά­νταρ που θέ­τουν οι Διε­θνείς Ομο­σπον­δί­ες. Στα θε­τι­κά των αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων προ­σμε­τρώ­νται οι σύγ­χρο­νοι χώροι απο­δυ­τη­ρί­ων, ια­τρεί­ου, αί­θου­σες φι­λο­ξε­νί­ας ομά­δων και Τύπου, καθώς και ο με­γά­λος αύ­λειος χώρος τριά­ντα (30) στρεμ­μά­των για τη δια­μόρ­φω­ση θέ­σε­ων στάθ­μευ­ση. Πρό­σφα­τα ο Δήμος Ρόδου «προ­χώ­ρη­σε» στην αντι­κα­τά­στα­ση της ιρ­λαν­δι­κής δια­βά­σε­ως με­τα­ξύ της Εθνι­κής οδού Ρόδου Λίν­δου και του Κλει­στού Γυ­μνα­στη­ρί­ου με την κα­τα­σκευή με­γά­λου γε­φυ­ριού, συ­νο­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 120.000 του οποί­ου η χρη­μα­το­δό­τη­ση έγινε από το Πρό­γραμ­μα Δη­μο­σί­ων Επεν­δύ­σε­ων , προ­κει­μέ­νου να εξα­σφα­λί­σει την βα­τό­τη­τα από και προς το Γυ­μνα­στή­ριο.

Θα πρέ­πει να ση­μειω­θεί ότι αυτή τη στιγ­μή το Παλέ ντε Σπορ έχει χω­ρη­τι­κό­τη­τα 800 θέ­σε­ων, κάτι που ση­μαί­νει ότι ούτε ο Κο­λοσ­σός μπο­ρεί να παί­ξει εκεί (το «Βε­νε­τό­κλειο» έχει χω­ρη­τι­κό­τη­τα 1.242 κα­θή­με­νων), ούτε κά­ποια με­γά­λη διορ­γά­νω­ση μπο­ρεί να φι­λο­ξε­νη­θεί. Εφό­σον το­πο­θε­τη­θούν πτυσ­σό­με­νες κερ­κί­δες, η χω­ρη­τι­κό­τη­τα μπο­ρεί να με­γα­λώ­σει και να φτά­σει μέχρι και 2.500 κα­θή­με­νους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.