Νέο «χαράτσι» περιμένει από την 1η Ιουνίου όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.
Το νέο «χαράτσι» δεν είναι άλλο από την αύξηση του φόρου στα καύσιμα, από το οποίο η κυβέρνηση προσβλέπει σε έσοδα άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.
Συγκεκριμένα, αυξάνονται:
- Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης που θα σημάνει αύξηση της τάξης του 0,10 – 0,12 ευρώ, δηλαδή οι τιμές θα διαμορφωθούν στο 1,10 με 1,15 ευρώ το λίτρο.
- Ο ειδικός φόρος στην τιμή της βενζίνης από 0,03 ως 0,05 ευρώ το λίτρο, κάτι που θα σημάνει αυτόματη αύξηση κοντά στο 1,43 με 1,45 ευρώ το λίτρο.
- Ο ειδικός φόρος στο υγραέριο κίνησης που θα έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της λιανικής τιμής του υγραερίου κίνησης κατά 0,07 – 0,08 ευρώ.
Πηγή: reporter.gr































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.