ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεννηματά: Θα ζητήσω από τον Παυλόπουλο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γεννηματά Φώφη

«Αυτή τη στιγμή κυβέρ­νηση υπάρχει και δεν μπορώ να αμφι­σβη­τήσω μία κυβέρ­νηση η οποία εκλέ­χθηκε πριν από λίγους μήνες δημο­κρα­τικά» τόνισε, μιλώ­ντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζη­νι­κο­λάου στον Realfm 97,8 η πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεν­νη­ματά, και πρό­σθεσε:

«Παρα­κο­λουθώ όμως ότι αυτή η κυβέρ­νηση δεν μπορεί να αντι­με­τω­πί­σει πολύ σοβαρά ζητή­ματα εθνικής σημα­σίας και για παρά­δειγμα σας φέρνω το ζήτημα της δια­χεί­ρι­σης του προ­σφυ­γι­κού. Προ­τείνω λοιπόν ότι η λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρ­νηση από αυτή τη Βουλή εφόσον αυτή η κυβέρ­νηση δεν μπορεί. Θα πρέπει να μας πει τι μπορεί επι­τέ­λους να κάνει. Αν μπορεί να επι­λύ­σει τα ζητή­ματα, αν μπορεί να απο­τρέ­ψει μία εθνική κατα­στροφή. Κι αν δεν μπορεί, θα πρέπει αυτή η Βουή να ανα­λά­βει τις ευθύνες της».

Ερω­τη­θείς ποιοι κατά τη γνώμη της θα πρέπει να μετέ­χουν σε μια τέτοια κυβέρ­νηση, η ίδια απά­ντησε: «Δεν μπορεί να υπάρξει μία τέτοια κυβέρ­νηση εθνικής ενό­τη­τας ή εθνικής σωτη­ρίας χωρίς τα δύο πρώτα κόμματα, χωρίς τη συμ­με­τοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Στο ερώτημα αν απορ­ρί­πτει το σενάριο συνερ­γα­σίας του ΣΥΡΙΖΑ με μικρό­τερα κόμματα της αντι­πο­λί­τευ­σης, χωρίς τη ΝΔ, η πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ σημεί­ωσε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περί­πτωση. Είναι φανερό ότι η χώρα δεν μπορεί πια να προ­χω­ρή­σει εάν δεν υπάρξει εθνική συνεν­νό­ηση πάνω στα μεγάλα ζητή­ματα» υπο­γράμ­μισε, συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μπει σε μια κυβέρ­νηση στην οποία δεν θα είναι τα δύο πρώτα κόμματα».

Η κ. Γεν­νη­ματά συνέ­χισε λέγο­ντας: «Η κυβέρ­νηση έχει γίνει σχο­λια­στής των εξε­λί­ξεων. Γι’ αυτό και ζήτησα τη συνά­ντηση από τον Πρόεδρο της Δημο­κρα­τίας και θα συνα­ντη­θούμε αύριο το πρωί, διότι τα δεδο­μένα από την προη­γού­μενη συνά­ντησή μας στο συμ­βού­λιο πολι­τι­κών αρχηγών έχουν δρα­μα­τικά αλλάξει».

Η πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ ξεκα­θά­ρισε ότι θα ζητήσει από τον Προκόπη Παυ­λό­που­λος νέα σύσκεψη των πολι­τι­κών αρχηγών για το προ­σφυ­γικό.

real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.