ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παράγοντες του Λιμενικού θα παραχωρούσαν το καρνάγιο σε ιδιωτική επιχείρηση!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
μαρινα
  • Με απ’ ευθείας ανάθεση και… συνο­πτι­κές δια­δι­κα­σίες!

Μείζον θέμα δημιουρ­γή­θηκε στις τάξεις του Δημο­τι­κού Λιμε­νι­κού Ταμείου Νότιας Δωδε­κα­νή­σου μετά από πλη­ρο­φο­ρίες, που ήθελαν την διοί­κηση να επι­διώ­κει με εκτός ημε­ρη­σίας διά­τα­ξης εισή­γηση και με τη δια­δι­κα­σία του κατε­πεί­γο­ντος να παρα­χω­ρή­σει απευ­θείας και για διά­στημα 35 μηνών τη δια­χεί­ριση του Καρ­νά­γιου σε ιδιω­τική επι­χεί­ρηση!

Το σαβ­βα­το­κύ­ριακο, υπήρξαν σχε­τι­κές δια­μαρ­τυ­ρίες και παρα­στά­σεις με απο­τέ­λε­σμα χθες να απο­φα­σι­στεί αρμο­δίως να κινηθεί η δια­δι­κα­σία προ­σκλή­σεως εκδή­λω­σης ενδια­φέ­ρο­ντος σε εται­ρείες για την ανάληψη του συγκε­κρι­μέ­νου έργου ως και την ολο­κλή­ρωση της μελέτης αξιο­ποί­η­σης του Καρ­νά­γιο.

Σε όμοια δια­δι­κα­σία, που τελικώς δεν προ­χώ­ρησε λόγω νομικών κωλυ­μά­των, τον Δεκέμ­βριο του 2010, είχαν εκδη­λώ­σει ενδια­φέ­ρον το επι­χει­ρη­σιακό σχήμα Παρα­σκευάς Κακάς- Εργο­δομή ΑΕ- Ναυ­τι­λια­κές και Του­ρι­στι­κές Επι­χει­ρή­σεις ΑΕ- Γνώμων Κατα­σκευές ΑΕ. – Κυρια­κού­λης Μεσο­γεια­καί Κρουα­ζιέ­ραι Μονο­πρό­σωπη Ναυ­τι­λιακή Ε.Π.Π., από την εται­ρεία ” Ι. Μαρού­λης Α.Ε” και την “Al Yaht Trade – Concortium AE”.

Ενδια­φέ­ρον εκδη­λώ­νε­ται από την τελευ­ταία εται­ρεία, και σύμφωνα με τις πλη­ρο­φο­ρίες και από την εται­ρεία «Δωδε­κά­νη­σος Ναυ­τι­λιακή».

Η παρα­χώ­ρηση τότε είχε κινηθεί για 50 έτη, μετά την πάροδο των οποίων οι πάσης φύσεως εγκα­τα­στά­σεις και κατα­σκευές, επί της χερ­σαίας και θαλάσ­σιας ζώνης του Καρ­νά­γιου, θα παρέ­με­ναν στην κυριό­τητα, τη χρήση και εκμε­τάλ­λευση του Δημο­τι­κού Λιμε­νι­κού Ταμείου Νότιας Δωδε­κα­νή­σου.

Στη λιμε­νο­λε­κάνη του έργου, είναι δυνατό να εξυ­πη­ρε­τού­νται 24 σκάφη πρυ­μνο­δε­τη­μένα, σε κρη­πί­δωμα μήκους 116 μέτρων. Προ­βλέ­πε­ται επίσης συγκε­κρι­μέ­νος αριθμός πλα­γιο­δε­τη­μέ­νων σκαφών, ανα­λό­γως του μήκους τους, σε κρη­πί­δωμα μήκους 186 μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τις κτι­ρια­κές εγκα­τα­στά­σεις, προ­κει­μέ­νου το Kαρνάγιο να κατα­στεί λει­τουρ­γικό, αντα­γω­νι­στικό και να συμ­βά­λει στην περαι­τέρω ανά­πτυξη του τομέα επι­σκευών μικρών σκαφών της περιο­χής, το επι­χει­ρη­σιακό σχήμα επρό­κειτο να μερι­μνή­σει για την υποβολή ενός πλήρους σχεδίου ανά­πτυ­ξης που θα περι­λαμ­βά­νει κατ’ ελά­χι­στο διά­φο­ρες παρεμ­βά­σεις όπως κτήριο διοί­κη­σης, πύλη και κτήριο ασφα­λείας, ιατρείο, κτήριο εστί­α­σης πελατών (εστια­τό­ριο, bar, καφε­τέ­ρια), κτήριο κοι­νο­χρή­στων λουτρών και wc πελατών, κτήριο γενικών απο­θη­κών και φύλαξης προ­σω­πι­κών ειδών πελατών, μηχα­νουρ­γείο, ηλε­κτρο­λο­γείο, ιστιο­ρα­φείο, ξυλουρ­γείο, βαφείο, χώρους επε­ξερ­γα­σίας πολυ­ε­στέρα αλου­μι­νίου σιδήρου, χώρους ναυ­τι­κού τμή­μα­τος – εφαρ­μο­στών, χώρο γρα­φείων υπερ­γο­λά­βων, χώρο απο­θή­κευ­σης υλικών και πρώτων υλών, γενικές απο­θή­κες, εργα­λειο­δο­τή­ριο, κτήριο εστί­α­σης προ­σω­πι­κού, κτήριο κοι­νό­χρη­στων λουτρών, κτήριο υπο­σταθ­μού ΔΕΗ ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γού ζεύγους για τις ανάγκες της εγκα­τά­στα­σης, χώρο εγκα­τά­στα­σης μηχα­νη­μά­των παρα­γω­γής αέρα υπό πίεση και υπο­στέ­γα­στρα και στέ­γα­στρα για μικρό­τερα σκάφη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.