Ειδήσεις

Η πλήρης κάλυψη όλων των μικρών νησιών, αποτελεί προτεραιότητα στο σχεδιασμό του νέου ΕΦΚΑ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, στην τοποθέτησή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα τη διατύπωση γνώμης για διορισμό στη θέση του Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) του κ. Αθ. Μπακαλέξη, έθεσε το κρίσιμο θέμα της ανάπτυξης του καινούργιου Φορέα, έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες κοινωνικής ασφάλισης στα μικρά κυρίως νησιά του Αιγαίου. «Ο εκσυγχρονισμός και η εύρυθμη λειτουργία των δομών κοινωνικής ασφάλισης στη νησιωτική χώρα αποτελεί κυβερνητική δέσμευση, αλλά ταυτόχρονα και μια καθοριστική μεταρρύθμιση που πρέπει να αντιμετωπίζει με όραμα και ρεαλισμό τις ανάγκες των μικρών νησιών», τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέροντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κάρπαθο και μεταφέροντας στην Επιτροπή την αγωνία των κατοίκων για το μέλλον της παρουσίας δομών κρατικών υπηρεσιών στο νησί. «… Έχει μείνει μόνο το Ι.Κ.Α. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η δική σας στρατηγική ανάπτυξης του δικτύου του Ενιαίου Φορέα, που να μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των νησιωτών», είπε ο Δημήτρης Γάκης, διατυπώνοντας ταυτόχρονα τη θετική γνώμη του για το διορισμό του κ. Μπακαλέξη ως Διοικητή του ΕΦΚΑ.

Στο θέμα αυτό, τόσο ο νέος Διοικητής του ΕΦΚΑ, όσο και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αν. Πετρόπουλος, ανταποκρίθηκαν θετικά, σημειώνοντας, ότι για την κάλυψη των μικρών νησιών ο σχεδιασμός είναι ώστε να καλυφθεί όλη η χώρα με καταστήματα του ενιαίου φορέα. Στο ζήτημα αυτό, επίσης, τονίστηκε ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι δίπλα στο νησιώτη, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει πλέον η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, που αυτό θα καλύψει και κάποιες πολύ μικρές περιοχές, δυσπρόσιτες, που ενδεχόμενα να μην καλύπτονται άμεσα στον ζωτικό τους χώρο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου