Ειδήσεις

Στα τέλη του 2017 θα τεθεί σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Στα τέλη του 2017 και όχι το καλοκαίρι, όπως είχε αρχικώς προβλεφθεί, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κατταβιά. Ήδη ολοκληρώθηκε η μεταφορά των μηχανών και μέχρι τα Θεοφάνεια θα έχει ολοκληρωθεί και η μεταφορά των δεξαμενών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου καθυστέρησαν καθώς τη θερινή περίοδο του 2016 υποβλήθηκε σχετικό αίτημα από κατοίκους της περιοχής. Η χρονική μετατόπιση της έναρξης λειτουργίας του νέου εργοστασίου οφείλεται βέβαια και σε σειρά άλλων παραγόντων.
Το ερχόμενο καλοκαίρι θα γίνουν πιθανότατα κάποιες δοκιμές ώστε στο τέλος του νέου έτους να λειτουργούν πλέον κάποιες μηχανές στο νέο εργοστάσιο και να «αποσυμφορηθεί» ο ΑΗΣ.  Σημειώνεται ότι οι μηχανές που τοποθετήθηκαν στο νέο εργοστάσιο είναι πιο προχωρημένης τεχνολογίας εξασφαλίζοντας  καλύτερη απόδοση και λιγότερη επιβάρυνση ανά μεγαβατόρα με τη χρήση μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου.
Και ενώ το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ αναμένεται να λειτουργήσει το 2017, νέοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα κάνουν …ποδαρικό στη Ρόδο, διευρύνοντας την γκάμα των επιλογών για τους καταναλωτές. Μετά τις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ που είναι ο Διαχειριστής των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, η Ρόδος θα λειτουργεί ως αυτόνομο σύστημα, με δικούς της προμηθευτές, οι οποίοι θα μπορούν να αγοράζουν ρεύμα από τον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια να πωλούν στους καταναλωτές.
Το ισχυρό δέλεαρ για τις εταιρείες προμήθειας είναι η ύπαρξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν υψηλούς όγκους κατανάλωσης και ανήκουν ούτως ή άλλως στην κατηγορία των καταναλωτών που θεωρούνται «φιλέτα» για τους προμηθευτές.

Ο Υποσταθμός
Αγίου Νικολάου
Στο μεταξύ, αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία του υποσταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή Αγίου Νικολάου. Ο ΔΕΔΔΗΕ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην λειτουργία του κέντρου αναδιανομής καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη της εταιρείας, με την κατασκευή του δεύτερου σταθμού στη Νότια Ρόδο, είναι εξασφαλισμένη η επάρκεια ενέργειας στο νησί. Χρειάζεται όμως η ύπαρξη ενός σύγχρονου σταθμού διανομής αυτής της ενέργειας με δεδομένο ότι το νησί τροφοδοτείται μόνο από έναν υποσταθμό.
Σημειώνεται ότι δικαστικές αποφάσεις τόσο από το ΣτΕ όσο και από το Εφετείο του Πειραιά, όπως διαβεβαιώνουν στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, επιτρέπουν την κατασκευή του υποσταθμού. Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαδικασίες. Άλλωστε στελέχη της επιχείρησης με παλαιότερες δηλώσεις τους σημείωναν ότι δεν θα γινόταν τίποτε πριν ενημερωθούν οι πολίτες και δεν προβούν σε εξηγήσεις σχετικά με τις ανησυχίες που εκφράζουν για ο,τιδήποτε θεωρούν επιβλαβές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου