Τοπικές Ειδήσεις

Μηνάς Νικολάου: Να ονομαστεί «Γιώργος Χατζημάρκος» η γέφυρα της Κρεμαστής

Προς: 1. Τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη

2. Την Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Ρόδου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή το εμβληματικό έργο «ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ», που παραδόθηκε στο νησί μας στις 21.06.2022 θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, όσο και σε εσάς αλλά και σε όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου για τον τόπο μας έργου.

Κάθε πρόκληση αποτελεί και μια ευκαιρία ανάπτυξης για την πόλη του μέλλοντος και τους πολίτες της, αναδεικνύοντας τα αντανακλαστικά και τις δεξιότητες των δημοσίων αρχών.

Οι προκλήσεις όμως, δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν χωρίς ισχυρές και ευρείες συνεργατικές σχέσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων.

Υπάρχουν γέφυρες, σε όλη την έκταση του νησιού μας, γέφυρες που ήταν κόκκινες, γέφυρες χρόνων, που έληξε ο κύκλος ζωής τους δίνοντας σημάδια και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Γέφυρες, που εξετάστηκαν όλες, μία προς μία και με σκληρή και μεθοδική δουλειά, με κόπο και σαφές χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκαν στην κυκλοφορία. Απαριθμούμε τρεις νέες γέφυρες, την Γέφυρα Μάκκαρη, την Γέφυρα Αφάντου, και σήμερα τη Νέα Γέφυρα Κρεμαστής.

Όσον αφορά δε την Γέφυρα Κρεμαστής, αυτή κατασκευάστηκε κατά την Ιταλική περιόδο, τα έτη 1931-1936.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η ανάγκη δημιουργίας Νέας Γέφυρας από την τότε Νομαρχιακή Αρχή εν έτη 1976 από την έναρξη λειτουργίας του Νέου Αερολιμένα Ρόδου χωρίς όμως να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Για να φτάσουμε σήμερα στο έτος 2022, και λαμβάνοντας υπόψη μας, την τελευταία δεκαετία, τις φυσικές καταστροφές στον πλανήτη, το πόσο επηρέασαν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους και έχοντας διανύσει 86

χρόνια μετά την αρχική κατασκευή της και 46 χρόνια από τότε, που προέκυψε για πρώτη φορά η ανάγκη δημιουργίας της Νέας Γέφυρας, η Νέα Γέφυρα είναι γεγονός. Υλοποιήθηκε, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

 

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας και ως απότιση φόρου τιμής στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο στον οποίο οφείλεται η δημιουργία της Νέας Γέφυρας Κρεμαστής, προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στην Επιτροπή Ονοματοθεσιών του Δήμου Ρόδου και να ονομαστεί αυτή η γέφυρα «ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ».

¨Όπως είπε ο Νικηφόρος Βρεττάκος : Οι ορίζοντες χτυπούν τις πόρτες μας»

Το μέλλον αποφασίζεται σήμερα – διαμορφώνεται από τις πράξεις όλων μας στο παρόν. Όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες στο αύριο. Μόνο που για αυτό δεν αρκούν τα λόγια. Η πρόοδος θέλει και κόπο και τρόπο. Θέλει να δουλέψει και το σώμα και το μυαλό. Οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι ήδη εδώ…

Κύριε Δήμαρχε,

Θεωρώ την συμβολή σας σημαντική και ευελπιστώ στην θετική ανταπόκριση σας στην πρότασή μου, να ονομαστεί η γέφυρα Κρεμαστής «ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ» διότι ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Γιώργος Χατζημάρκος υλοποίησε αυτό το έργο, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία του τόπου μας, όπως και τόσα άλλα αναπτυξιακά έργα στο νησί μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Με εκτίμηση

Μηνάς Ελ. Νικολάου

 

Κοινοποίηση : Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

κ. Γιώργο Χατζημάρκο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου