ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Ρόδο για 60η φορά Ιταλίδα δημοσιογράφος της La Repubblica

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ιταλίδα δημοσιογράφος

Τι­μή­θη­κε από της Διεύ­θυν­ση Του­ρι­σμού Δήμου Ρόδου ως φίλη του νη­σιού

 

Αγά­πη­σε τη Ρόδο μέσα από τη δου­λειά της, όταν για πρώτη φορά το 1982 ήλθε στο νησί ως απε­σταλ­μέ­νη δη­μο­σιο­γρά­φος της δη­μο­φι­λούς ιτα­λι­κής εφη­με­ρί­δας La Repubblica, προ­κει­μέ­νου να γρά­ψει ένα αφιέ­ρω­μα για τη Ρόδο, αγα­πη­μέ­νο τόπο των Ιτα­λών επι­σκε­πτών δια­χρο­νι­κά.

 

Κι από τότε μέχρι τώρα, η γνω­στή Ιτα­λί­δα δη­μο­σιο­γρά­φος Laura Asnaghi εξα­κο­λου­θεί μέσα από τις σε­λί­δες της La Repubblica, να προ­βάλ­λει τον πο­λι­τι­σμό, την ιστο­ρία ή τον φυ­σι­κό πλού­το του νη­σιού, αλλά και τη μο­να­δι­κή ρο­δί­τι­κη φι­λο­ξε­νία, με πλού­σια αφιε­ρώ­μα­τα που γνω­ρί­ζουν στους Ιτα­λούς κάθε φορά και μία δια­φο­ρε­τι­κή πλευ­ρά της Ρόδου.

 

«Από την πρώτη στιγ­μή που αντί­κρυ­σα το νησί, έχει ρι­ζώ­σει στην καρ­διά μου. Με έχει μα­γέ­ψει κυ­ριο­λε­κτι­κά, η απα­ρά­μιλ­λη φυ­σι­κή ομορ­φιά του, η ιστο­ρία και ο πο­λι­τι­σμός που απο­τυ­πώ­νε­ται σε κάθε γωνιά του, τα μνη­μεία του, αλλά κυ­ρί­ως η ζε­στα­σιά και η φι­λο­ξε­νία των κα­τοί­κων του» ανα­φέ­ρει η κα Asnaghi.

 

Έχει έλθει στη Ρόδο πε­ρισ­σό­τε­ρες από 60 φορές για πάνω από 40 χρό­νια, τα τε­λευ­ταία χρό­νια με τον σύ­ζυ­γο της Oscar Corli, με τον οποίο ήλθε και φέτος στο αγα­πη­μέ­νο της νησί. Έχει δη­μιουρ­γή­σει φι­λί­ες ζωής με Ρο­δί­τες όπως η κα Έφη Δέδε, ιδιο­κτή­τρια του Marco Polo Mansion- Restaurant στην Παλιά Πόλη.

 

Βρα­βεύ­θη­κε δε ως φίλη της Ρόδου μαζί με τον σύ­ζυ­γο της, από τον εντε­ταλ­μέ­νο σύμ­βου­λο Του­ρι­σμού Αθα­νά­σιο Βυ­ρί­νη, σε μία λιτή τε­λε­τή που έλαβε χώρα στις 29 Αυ­γού­στου 2022, στην αί­θου­σα εθι­μο­τυ­πί­ας στο Δη­μαρ­χείο, πα­ρου­σία στε­λε­χών της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού Δήμου Ρόδου και της φίλης της Έφης Δέδε που τους συ­νό­δευε.

 

Ο κ. Βυ­ρί­νης ευ­χα­ρί­στη­σε την Ιτα­λί­δα δη­μο­σιο­γρά­φο και τον σύ­ζυ­γο της για την αγάπη που έχουν στο νησί μας, αλλά και για το γε­γο­νός ότι επι­σκε­πτό­με­νοι τη Ρόδο όλα αυτά τα χρό­νια απο­τε­λούν στην πράξη τους κα­λύ­τε­ρους πρε­σβευ­τές του νη­σιού στην πα­τρί­δα τους την Ιτα­λία και όχι μόνον, αλλά και στα εκα­τομ­μύ­ρια των ανα­γνω­στών της La Repubblica ανά τον κόσμο.

Στην Laura Asnaghi δό­θη­κε ένα ανα­μνη­στι­κό δώρο από τον Δή­μαρ­χο Ρόδου, καθώς και δώρα προ­σφο­ρά των εται­ρειών Natura Rodos – Σταύ­ρος Γε­ώρ­γιος Κάλ­λας Ο.Ε., 9D Cinema – History of Rhodes “Throne of Helios

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.