Ειδήσεις

Πάνε πολύ καλά οι κρατήσεις από Ρωσία

Ενθαρρυντικά εμφανίζονται τα μηνύματα για το τουριστικό ρεύμα από την Ρωσία όπως εξελίσσεται αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκανε με δηλώσεις του προς την «δημοκρατική» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TEZ TOUR HELLAS κ. Δημήτρης Χαριτίδης, σημειώθηκε μια αυξητική τάση τόσο στις προκρατήσεις όσο και στις θέσεις.
«Για την Ρόδο περιμένουμε μία αύξηση της τάξης από 15-20% για την φετινή σεζόν. Βεβαίως, και να θέλαμε να φέρουμε παραπάνω πελάτες, δεν υπάρχουν τόσες πολλές κλίνες. Και μην ξεχνάτε ότι η σεζόν για τους Ρώσους τουρίστες είναι μικρή. Συνεπώς, θα κινηθούμε σε αυτά τα ποσοστά. Ο προκρατήσεις κινήθηκαν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, ενώ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι από το τέλος Απριλίου οπότε και έληξε η περίοδος των early –bookings, σημειώθηκε μια μικρή πτώση στις κρατήσεις. Συνεπώς, πρέπει να δούμε από τώρα και στο εξής τι θα γίνει, καθώς η αγορά της διπλανής μας Τουρκίας, έχει ήδη ανοίξει. Οι πληρότητες αυτή την στιγμή στην γείτονα χώρα είναι της τάξης του 40% περίπου. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν μεγάλες προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές. Εμείς στην Ελλάδα δεν θα κινηθούμε πλέον με προσφορές –ευτυχώς, φυσικά, γιατί θα προχωρήσει καλύτερα η σεζόν».
Συνεπώς, υπάρχει ήδη αρκετά μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στην Ελλάδα και τους τουριστικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, καθώς από τώρα και στο εξής ο κάθε προορισμός στοχεύει στις ‘last minute’ κρατήσεις. Κι αυτό επειδή οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν να ταξιδέψουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες (από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο), αναζητώντας πιο φτηνούς προορισμούς και πολύ ελκυστικά τουριστικά πακέτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το 36% αυτής της αγοράς, κλείνει τις διακοπές του, μόλις μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση, γεγονός που κάνει τους ανταγωνιστές μας πιο διεκδικητικούς στις last minute κρατήσεις από τη ρωσική αγορά τη high season.
Το Τέλος Διανυκτέρευσης
Ερωτηθείς σχετικά με το μείζον θέμα που αφορά το Τέλος Διανυκτέρευσης στο οποίο σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος είναι αντίθετος, δήλωσε: «Με προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί είναι το μεγαλύτερο… ‘αγκάθι’. Τα ξενοδοχεία δηλαδή που θα κάνουν αυξήσεις και θα προσθέσουν αυτόν τον φόρο θα αυξηθούν πάρα πολύ τα πακέτα και οι τιμές. Ακόμη κι αν κάποιοι λένε ότι αυτό θα το πληρώσει ο πελάτης εκτός πακέτου, δεν θα μπορέσει να απορροφηθεί αυτή η αύξηση. Συνεπώς, ο πελάτης θα είναι τελικά δυσαρεστημένος. Ήδη οι ανταγωνιστές μας πουλάνε σε πολύ πιο χαμηλές τιμές όπως η Ισπανία και τώρα είναι έτοιμη και η Τουρκία. Όποιος το σκέφτηκε αυτό, θέλει να κάνει κακό στον ελληνικό Τουρισμό! Δηλαδή, μας λένε ότι ο φόρος αυτός θα φέρει 80εκ. ευρώ την στιγμή που συνεχίζεται η φοροδιαφυγή από πολλές πλευρές (π.χ. το air bnb κ.λπ. όπου οι απώλειες είναι της τάξης των 300-400εκ. ευρώ). Το κράτος χάνει από φόρους 300-400εκ. ευρώ και πάει να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον Τουρισμό της χώρας, για να ‘πιάσει’ δήθεν 80εκ. ευρώ!» όπως ανέφερε.
Κανένα πρόβλημα
με την βίζα
Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί φέτος στην έκδοση βίζας από την Ρωσία, ο κ. Χαριτίδης είπε πως «δεν υπάρχει πια κανένα πρόβλημα» ενώ όσον αφορά τους υπολογισμούς για την διακίνηση τουριστών από τον ΤΕΖ ΤΟUR, απάντησε πως ο στόχος είναι να έρθουν 125.000 τουρίστες σε όλη την Ελλάδα από χώρες όπως η Ρωσία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λευκορωσία κ.λπ.
«Για την Ρόδο υπολογίζουμε φέτος ότι θα διακινηθούν περίπου 25.000 άτομα –πέρσι διακινήσαμε 20.000 άτομα. Η Κρήτη θα έχει 75.000 περίπου τουρίστες –αλλά έχει περισσότερες κλίνες. Η Κρήτη, βέβαια, έχει την ‘μερίδα του λέοντος’ αλλά δεν σημαίνει πως η Ρόδος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Απλά είναι θέμα μεγεθών σε κλίνες.
Παράδειγμα, η Κρήτη πέρσι είχε 300.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών, ενώ η Ρόδος 150.000 (τα μισά) κι αυτό μόνο λόγω κλινών. Από την δική μας πλευρά, θέλουμε να ανεβάσουμε τα νούμερα, αλλά είναι και άλλες παράμετροι που υπάρχουν», όπως τόνισε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου