Συνεντεύξεις

Γ. Iατρίδης: «Η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου είναι κατώτερη των περιστάσεων»

Στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο τέως δήμαρχος του πρώην Δήμου Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης. Με παρουσία 20 χρόνια στα κοινά, από τα πιο έμπειρα και παλιά αυτοδιοικητικά στελέχη της Ρόδου, ο Γιάννης Ιατρίδης με συνέντευξή του στην «δημοκρατική», υπογραμμίζει τους λόγους που τον έκαναν να συστρατευτεί με τον κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Στην 20ετή παρουσία του στον πρώην Δήμο Καλλιθέας, ο κ. Ιατρίδης άφησε το αποτύπωμά του σε σημαντικά έργα και δράσεις της περιοχής, αφήνοντας παρακαταθήκη στο νησί και στις επόμενες γενιές την επισκευή και συντήρηση του Μνημείου των Πηγών Καλλιθέας. Ήταν εκείνος που με διεκδικήσεις και συγκρούσεις κατάφερε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την επισκευή του κτηρίου, αλλά και την παραχώρηση της κυριότητας του κτιριακού συγκροτήματος στον πρώην Δήμο Καλλιθέας , που διαφορετικά σήμερα θα κατέληγε στο υπερταμείο.
Ο Γιάννης Ιατρίδης στην συνέντευξη του ασκεί δριμεία κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή, κατηγορώντας την, ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων, καθώς δεν κατάφερε την περίοδο της θητείας της να υλοποιήσει ούτε στο ελάχιστο τις προεκλογικές δεσμεύσεις που παρουσίασε στο ροδιακό λαό το 2014 για την υφαρπαγή του ψήφου του.
Αναφερόμενος στην τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, ο κ. Ιατρίδης κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ενωμένοι να δώσουν την μάχη στις ευρωεκλογές, στηρίζοντας το κόμμα τους και τους υποψηφίους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στο Δήμο Ρόδου τον κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Συνέντευξη στον
Δημ. Γκαρτζώνη

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γιάννη Ιατρίδη
Κύριε Ιατρίδη, φημολογείται, ότι θα είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Αντώνη Καμπουράκη
Είναι γνωστό πως εδώ και κάποιους μήνες, έχω θέσει την υποψηφιότητά μου στη διάθεση του κ.Αντώνη Καμπουράκη. Είμαι διατεθειμένος, ανεξαρτήτως της απόφασής του, να δώσω την μάχη και να συστρατευτώ στο πλευρό του κ. Καμπουράκη, και από κοινού θα αγωνιστούμε για να ανακτήσει η Ρόδος μας, την αίγλη και τη δόξα που της αξίζει. Μόνο με δήμαρχο τον κ. Αντώνη Καμπουράκη, που στοχεύει ψηλά, θα υλοποιήσουμε το όραμά μας, που στο επίκεντρο του θα είναι ο απλός πολίτης και η αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας που σήμερα φθίνει καθημερινά. Βέβαια για όλα αυτά οι πολίτες της Ρόδου, να ενημερωθούν αναλυτικά μόλις ανακοινωθεί το πρόγραμμα της παράταξης «Με Δύναμη Για τη Ρόδο» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Αντώνη Καμπουράκη.
• Γιατί επιλέξατε μετά από απουσία εννέα χρόνων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ενεργοποιηθείτε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου;
Η μακροχρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά καθώς διετέλεσα δήμαρχος του πρώην Δήμου Καλλιθέας για 20 χρόνια, δεν μου επιτρέπει σήμερα, να απέχω από το προσκλητήριο του Αντώνη Καμπουράκη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να απογειώσουμε τη Ρόδο βάζοντας τέρμα στο τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει εδώ και εννέα χρόνια το νησί μας. Η άποψή μου αυτή βρίσκει καθημερινά ευρύτερη αποδοχή από την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας που δείχνει αποφασισμένη στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, να γυρίσει σελίδα και να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντώνη Καμπουράκη. Η σημερινή εικόνα της Ρόδου με θλίβει όπως και κάθε ενεργό και σκεπτόμενο πολίτη και το μήνυμα αυτό εισπράττω καθημερινά από τις επαφές που έχω με τους κατοίκους και του πιο απομακρυσμένου χωριού του νησιού μας. Τα περιθώρια στενεύουν και ήρθε η ώρα όλοι να σηκωθούμε από τον καναπέ, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συναποφασίσουμε για την τύχη του τόπου μας. Η 26η Μαΐου είναι καθοριστική για το μέλλον του νησιού μας και δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στα παιδιά μας να επιτρέψουμε να συνεχιστεί ο κατήφορος που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια. Η Ρόδος πρέπει να πάει μπροστά.
Πώς αξιολογείτε το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής;
Η σημερινή δημοτική αρχή είχε την ευκαιρία να αλλάξει τις τύχες αυτού του τόπου, όμως απέτυχε παταγωδώς, επειδή δεν είχε όραμα και στόχους για το αναπτυξιακό μέλλον της Ρόδου. Περιορίστηκε στη διαχείριση της κατάστασης που κληρονόμησε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, που δρομολόγησαν μια σειρά από έργα και δράσεις για τα οποία σήμερα πανηγυρίζουν, οικειοποιούνται και εγκαινιάζουν περιχαρείς ο Φώτης Χατζηδιάκος και οι συνεργάτες του. Το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας ξεκίνησε και υλοποιήθηκε μετά από σκληρή διεκδίκηση και αγώνα που έδωσα ως δήμαρχος Καλλιθέας μαζί με τους συνεργάτες μου, που στον πρόσφατο μονόλογο- απολογισμό του ο Φώτης Χατζηδιάκος, επιχείρησε ανεπιτυχώς να καρπωθεί επειδή τοποθέτησε 50 καθίσματα για τις ανάγκες των αγώνων final four Κυπέλου Βόλεϊ που έγιναν πέρυσι εκεί. Επίσης, η δημοτική αρχή έχει το θράσος να οικειοποιείται τις Πηγές Καλλιθέας, επειδή από τον πακτωλό των χρημάτων που εισπράττει ο Δήμος από το έργο που επί δέκα χρόνια με δέκα εργολαβίες παλέψαμε, έχοντας απέναντί μας και το αδίστακτο κεντρικό κράτος να υλοποιήσουμε, έκανε μια συντήρηση του τρούλου! Και όχι μόνο αυτό, αλλά και εσκεμμένα προσπάθησε με κάθε τρόπο ο Φώτης Χατζηδιάκος και κάποιοι από τους συνεργάτες του, να διαγράψουν και να απαξιώσουν τις μάχες που έδωσα με τους συνεργάτες μου για το συγκεκριμένο έργο, χωρίς ωστόσο να γίνεται ούτε μία αναφορά και στην πρώην δημοτική αρχή Καλλιθέας.
Η σημερινή δημοτική αρχή φαίνεται και κατώτερη των περιστάσεων, γιατί δεν κατάφερε με απούσα την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο να αφήσει το αποτύπωμά της στη Ρόδο, υλοποιώντας έστω και το ελάχιστο από το προεκλογικό πρόγραμμα που παρουσίασε στο ροδιακό λαό το 2014. Ήρθε όμως η ώρα που ο ροδιακός λαός, όλους όσους συνεχίζουν να χτίζουν την πολιτική τους καριέρα στηριζόμενοι στο ψέμα και στις κούφιες υποσχέσεις θα τους στείλει στα σπίτια τους.
• Σε ποιους τομείς πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και βαρύτητα ;
Τα χωριά μας σήμερα βιώνουν περισσότερο από ποτέ την πλήρη εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή που είναι ανίκανη να επιλύσει τα προβλήματα της ύδρευσης και της καθημερινότητας. Είναι απαράδεκτο οι ίδιοι οι κάτοικοι να συγκεντρώνουν χρήματα από το υστέρημά τους για να αντικαταστήσουν τις καμένες λάμπες ή να προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά για την καθημερινότητά τους. Τα προβλήματα όφειλε να επιλύσει η σημερινή δημοτική αρχή και όχι να τα αντιμετωπίσει με εμβαλωματικές λύσεις την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Ο Αντώνης Καμπουράκης θα θέσει ως προτεραιότητά του την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες για να δώσει ζωή και δύναμη στους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών και χρήσιμα εφόδια στους πρόεδρους και στα μέλη των τοπικών συμβουλίων για να επιλύουν επι τόπου και χωρίς κωλυσιεργίες τα προβλήματα που προκύπτουν και δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών. Τα προβλήματα του νησιού μας που έχουν συσσωρευτεί την τελευταία τετραετία είναι πολυεπίπεδα και πολλά και η δημοτική παράταξη «Με Δύναμη Για τη Ρόδο» μόλις αναλάβει τα ηνία του Δήμου Ρόδου θα δρομολογήσει την επίλυση τους.
Η Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο, πώς οδεύει στην τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου;
Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να κάνει, ό,τι περνά από το χέρι της, για να γλιτώσει η χώρα μας και οι πολίτες της, από την σημερινή κυβέρνηση που οδηγεί τα νησιά και τη Ρόδο μας στην οπισθοδρόμηση και στο τέλμα. Για να επιτευχθεί ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή της κυβέρνησης και της πορείας της χώρας μας, όλα τα στελέχη του κόμματος πρέπει να εμπεδώσουμε και να κατανοήσουμε πως κανένας μας δεν περισσεύει από τον κοινό αγώνα που οφείλουμε να δώσουμε συσπειρωμένοι στις ευρωεκλογές, στις αυτοδιοικητικές και τις εθνικές εκλογές. Ως απλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που είμαστε πρωτίστως όλοι , οφείλουμε να συστρατευτούμε στο πλευρό του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη που αγωνίζονται για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος και να πάρει τη θέση που του αξίζει. Το πρόσφατο παρελθόν πρέπει να μας διδάξει και ο νοών νοείτω. Επιτέλους οι αυτοδιοικητκές εκλογές και οι ευρωεκλογές του Μαΐου να αποτελέσουν την απαρχή για την οριστική απαλλαγή της χώρας μας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί στον γκρεμό τα νησιά μας και συνεχίζει την κοροϊδία και τον εμπαιγμό εις βάρος των νησιωτών. Από αυτόν τον κοινό αγώνα, δεν περισσεύει κανένας και δεν δικαιούται κανένας να απουσιάζει. Γιατί η ΝΔ είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα φέρει την μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η χώρα μας για να σταθεί και πάλι όρθια.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Xrysovalantis    31.03.2019 18:11

    Καλά κάνει ο κύριος Ιατρίδης και κατεβαίνει στις εκλογές τις δημοτικές μαζί με τον κύριο Καμπουράκη αλλά σε όλη του την ομιλία που διάβασα αναφέρεται πολύ για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες δεν αναφέρεται γενικά να στηρίξουμε τη νέα δημοτική αρχή του κυρίου Καμπουράκη Δηλαδή όποιος είναι ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε άλλο κόμμα να μην ψηφίσει τον Καμπουράκη μόνο οι νεοδημοκράτες να τον ψηφίσουν νομίζω ότι οι λάθος το έγραψε το κείμενο του να αναφέρεται μόνο στους νεοδημοκράτες. Αυτός ο διαχωρισμός που κάνει ο κύριος Ιατρίδης μας δείχνει ότι θα βολέψουμε τα γαλάζια παιδιά και τα γαλάζια συμφεροντα.

Σχολιασμός άρθρου