Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδ/σου με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας του, πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), στη Λευκωσία.

Ειδικότερα ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κασέκας Φώτης κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή του τμήματος υπηρεσιών και Εμπορίου, κ. Χρίστου Πετσιδη, επισκέφτηκε το ΚΕΒΕ όπου και ανέλυσαν το θεσμικό πλαίσιο και το ρόλο το κάθε επιμελητηρίου στη τοπική κοινωνία. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συνέργιες που μπορούν να προκύψουν από την έναρξη του ακτοπλοϊκού δρομολογίου που πρόκειται να ενώσει τα νησιά της Ρόδου και της Κύπρου στο άμεσο μέλλον. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και η κα. Σταλω Δημοσθένους, υπεύθυνη του έργου Enterprise Europe Network, η οποία ανέλυσε στον κ. Κασέκα τα ευρωπαϊκά οχήματα και κονδύλια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ώστε να μπορέσουν οι προερχόμενες από τα Δωδεκάνησα επιχειρήσεις να προεκτείνουν το εμπορικό τους δίκτυο στη Μεγαλόνησο.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου, πάντα σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς του τόπου, προτίθεται άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες ούτως ώστε ενισχύσουν οι τοπικές επιχειρήσεις την εξωστρέφεια τους. Σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική καθοδήγηση των συνάδελφων οικονομολόγων της περιοχής θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε νέες αγορές. Ταυτόχρονα, παραμένουμε στη διάθεση οποιουδήποτε φορέα επιθυμεί την επιστημονική μας υποστήριξη ως θεσμοθετημένος σύμβουλος του ελληνικού Δημοσίου σε θέματα οικονομίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Τ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου