ΝΔ: Ο Τσίπρας να δώσει ξεκάθαρη απάντηση – ΠΑΣΟΚ: Η αλήθεια για τους επικίνδυνους χειρισμούς Τσίπρα θα αποκαλυφθεί – Ποτάμι για Τσίπρα: Κατήγγειλε τον Σόιμπλε, αλλά την ίδια στιγμή συζητούσε το σχέδιό του για έξοδο από το ευρώ –

Τα νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα τα sms που αντάλλασσε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου προκαλούν… θύελλα στο πολιτικό σκηνικό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

ΝΔ: Ο Τσίπρας να δώσει ξεκάθαρη απάντηση

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με την Νέα Δημοκρατία να ζητεί «ξεκάθαρη απάντηση» για τα όσα έγιναν το δραματικο καλοκαίρι του 2015. Μάλιστα, η Πειραιώς στην ανακοίνωση τονίζει ότι: «Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε.

Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.

Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το “τάιμ άουτ” που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

ΠΑΣΟΚ: Η αλήθεια για τους επικίνδυνους χειρισμούς Τσίπρα θα αποκαλυφθεί

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα-Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα.

Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;».

Ποτάμι για Τσίπρα: Κατήγγειλε τον Σόιμπλε, αλλά την ίδια στιγμή συζητούσε το σχέδιό του για έξοδο από το ευρώ

Επίθεση εξαπέλυσε και το Ποτάμι αναφέροντας σε ανακοίνωση του κόμματος, ότι «ότι «ο ελληνικός λαός θυμάται ότι το Ποτάμι σε όλη την κρίσιμη περίοδο κατήγγελλε τις ασυνάρτητες κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούσε να σταματήσουν.

Όταν σταμάτησαν, είχαν κοστίσει πάνω από 100 δισ., η χώρα είχε βρεθεί στο χείλος της καταστροφής και είχαν επιβληθεί capital controls τα οποία ισχύουν ακόμη. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ