Ειδήσεις

Κουντουρά: Δεν μπορώ να παρέμβω για τις υψηλές τιμές που ζητούν οι ξενοδόχοι από τους Ελληνες

Φέτος πάμε για ρεκόρ αφίξεων, αλλά και για υψηλότερα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι εκτίμησε η κα. Κουντουρά.

Φέτος πάμε για ρεκόρ αφίξεων, αλλά και για υψηλότερα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι εκτίμησε η Ελενα Κουντουρά μιλώντας στον realfm 97,8.

«Βλέπουμε τη μεγάλη αύξηση στα tax free, 40% tax free, που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι τουρίστες που έρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν καταναλώνουν πια πολύ δυναμικά και έρχονται και περισσότεροι. Δηλαδή, εδώ βλέπουμε να έχουμε περισσότερες αφίξεις και περισσότερη κατανάλωση. Βλέπουμε ότι στα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, στο shopping, στις κρουαζιέρες, στα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, γιατί όλοι όσοι έρχονται τουρίστες εδώ θα πάρουν και τα πλοία να ταξιδέψουν, θα πάνε να φάνε στα εστιατόρια, θα ψωνίσουν σε τουριστικές περιοχές, άρα αυτή τη στιγμή για το πρώτο πεντάμηνο καταγράφονται αρκετά αυξημένα τα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού.

Σε ότι αφορά τις υψηλές τιμές που ζητούν οι ξενοδόχοι από τους Ελληνες η κα. Κουντουρά είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει: «Το υπουργείο Τουρισμού αυτό που κάνει είναι να νομοθετεί, να ελέγχει και να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που οι ιδιώτες θα κάνουν τις εμπορικές τους συμφωνίες. Εμείς βεβαίως δίνουμε κατευθύνσεις, μιλάμε με όλους και για την ποιότητα του φαγητού και για το τοπικό πρωινό και για να έχουμε τις συλλογικές τους συμβάσεις στον εργασιακό χώρο και να είναι οι τιμές λογικές και ως προς το εξωτερικό και ως προς την Ελλάδα, αλλά, ξέρετε, δεν μπορούμε να τους επιβάλλουμε πως θα κάνουν τις ιδιωτικές τους συμφωνίες».

Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να καλέσει τον πρόεδρο των ξενοδόχων προκειμένου να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα η υπουργός Τουρισμού απάντησε: «Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές. Εχει συζητηθεί, αλλά και εκείνοι έχουν τον αντίλογο. Λένε, “δουλεύουμε κάποιους μήνες, έχουμε συγκεκριμένες τιμές και παίζουμε με τις τιμές της αγοράς”. Αυτή είναι η απάντησή τους. Δεν μπορώ εγώ να τους υποχρεώσω να ρίξουν τις τιμές τους».

real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου