Ειδήσεις

Eλεύθερος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου της Χρυσής Αυγής κ. Σάββας Σπυρίδης

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 2.000€ και απαγόρευση εξόδου απο την χώρα αφέθηκε σήμερα μετά την απολογία του στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου της Χρυσής Αυγής κ. Σάββας Σπυρίδης.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε στο επίκεντρο πανελλήνιας δημοσιότητας μετά από ρεπορτάζ που τον έφεραν να εκπαιδεύει μέλη της Χρυσής Αυγής στην αυτοάμυνα, στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου. Τον καιρό εκείνο υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου Ρόδου και κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής έρευνας εγκατέλειψε την ΕΛΑΣ.

Στο κατηγορητήριο, που του έχει κοινοποιηθεί, φέρεται στην Αθήνα, τουλάχιστον από το έτος 2009, να εντάχθηκε σε εγκληματική οργάνωση η οποία επεδίωκε την τέλεση των κακουργημάτων του εμπρησμού, της έκρηξης, της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της βαριάς σωματικής βλάβης, της ληστείας, της εκβίασης, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και εκρηκτικών!

Συγκατηγορούμενοι του κ. Σπυρίδη στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε είναι οι Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Νικ. Μίχος, Χρήστος Παππάς, Ευστάθιος Μπούκουρας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γεώργιος Γερμενής, Λέοντος Τσαλίκης, Θεώνη Σκαρπέλη και άλλοι, συνολικά 49 άτομα!

Η συγκεκριμένη ομάδα μαζί με άλλους φέρονται να εντάχθηκαν στην οργάνωση, η οποία αρχικά, είχε τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμορφώσεως εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών), με αρχηγό και επικεφαλής τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετεξελίχθηκε δε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την αυτή επωνυμία «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», με την ίδια ως άνω ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρόσωπα του γερμανικού ενθικοσοσιαλιστικού κόμματος του Adolf Hitler, με τον ίδιο ως άνω «Αρχηγό» και διαχωρίζεται α) στο «πολιτικό» τμήμα της οργανώσεως, στις διακηρυσσόμενες αρχές της οποίας περιλαμβάνεται η εξόντωση των «εχθρών του Εθνους», ήτοι των ατόμων με διαφορετικές από τις υπ’ αυτής υποστηριζόμενες πολιτικές, ιδεολογικές κλπ θέσεις, αντιλήψεις και επιλογές, ως και των ξένων μεταναστών, ρομά και γενικά όσων δεν ανήκουν στην (Αρία) Λευκή Φυλή, που κατ’ αυτήν (οργάνωση), αποτελεί το «φυλετικό υπόβαθρο του Ελληνικού Εθνους) και β) το «επιχειρησιακό» τμήμα αυτής, το οποίο, υπό την ίδια ως άνω ηγεσία και την, υπό αυτή, κατά τόπους διοίκηση (βουλευτές, περιφερειάρχες, πυρηνάρχες), λειτουργούσε με στρατιωτική δομή, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των ιεραρχικά ανώτερων, με βάση καλά εκπονημένο σχέδιο και προκαθορισμένους κανόνες δράσης, υπό την καθοδήγηση ανώτερου στελέχους, από επίλεκτες ομάδες μελών της («τάγματα εφόδου»), με ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, ειδικά εκπαιδευμένων υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των υπηρετούντων στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, ενεργούντων συντεταγμένα ως παραστρατιωτικές ομάδες, με ομοιόμορφη ενδυμασία και χρήση όπλων, με σκοπό την δια της βίας επιβολή των παραπάνω αρχών της οργάνωσης, με προπηλακισμούς και βίαιες επιθέσεις εναντίον ως άνω στοχοποιημένων ημεδαπών και αλλοδαπών, στα πλαίσια δε της εγκληματικής αυτής δράσης, διαπράχθηκαν, ενδεικτικά, ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, εκρήξεις, ληστείες, εκβιάσεις κ.λπ.

Ο κ. Σπυρίδης φέρεται να είχε σχέση σε επιθέσεις σε βάρος των ως άνω στοχοποιημένων ατόμων, ημεδαπών και αλλοδαπών στην περιοχή της Ρόδου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Φέρεται επιπλέον να ενημέρωνε, εκμεταλλευόμενος την αστυνομική του ιδιότητα, τους υπεύθυνους της τοπικής οργάνωσης αλλά και τα ηγετικά στελέχη της, όπως, ενδεικτικά, τους βουλευτές και ήδη κατηγορουμένους κ.κ. Γεώργιο Γερμενή, Χρήστο Παππά και Ηλία Παναγιώταρο, με τους οποίους διατηρούσε συνεχή επικοινωνία, σχετικά με τις κινήσεις της αστυνομίας.

Τέλος, του αποδίδεται ότι είχε αναλάβει την εκπαίδευση των μελών της τοπικής οργάνωσης Ρόδου, της Χρυσής Αυγής, διδάσκοντας ασκήσεις αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ