Τοπικές Ειδήσεις

Αντώνης Καμπουράκης: «Τα περίπου, τελείωσαν. Η ασυλία έλαβε τέλος»

Αναφέρθηκε διεξοδικά στη σύμβαση για τα Led και δεν άφησε να αιωρείται η παραμικρή αμφιβολία

«Προέχει το συμφέρον των δημοτών μας
και δεν νοείται να είναι απόρρητο το περιεχόμενο της σύμβασης»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης με αφορμή την απόφαση, που έλαβε την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου για την έκπτωση της αναδόχου κοινοπραξίας “ΟΤΕ Α.Ε., – GLOBILED Μ ΕΠΕ, -ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ρόδου», κάνοντας δεκτή την σχετική εισήγηση της Επιτροπής Παραλαβής και Παρακολούθησης Έργου (Ε.Π.Π.Ε.).
Η Οικονομική Επιτροπή ειδικότερα αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου (Ε.Π.Π.Ε.) κι αφού πρώτα άκουσε την άποψη της αναδόχου, όπως διατυπώθηκε προφορικά με την παρουσία εκπροσώπων της κατά την συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2020 και εγγράφως με υπόμνημά της την 27η Ιανουαρίου 2020, αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση, διαπιστώνοντας ότι συντρέχουν οι λόγοι έκπτωσης της αναδόχου του έργου. Εντέλλει δε τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου, κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου, για την ενεργοποίηση της σχετικής κατά τον νόμο διαδικασίας.
Ο κ. Καμπουράκης είπε ότι η πυξίδα της νέας δημοτικής αρχής δείχνει πάντα τη Ρόδο που λάμπει και κάνει υπερήφανο το Ροδίτη και τη Ροδίτισσα. Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής: «Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ για να ενημερώσετε τους αναγνώστες, τους ακροατές, τους τηλεθεατές, τους Ροδίτες για αυτά τα οποία έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν, για το πώς το δικό τους μέλλον περνάει μέσα από αυτό το κτήριο τον καιρό της δικής μου δημαρχίας, της δικής μας δημοτικής αρχής. Είμαι βέβαιος ότι ο ροδίτης επιθυμεί να γνωρίζει από πρώτο στόμα πράγματα τα οποία τον αφορούν και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, με τη ζωή του, με το μηνιαίο ή ετήσιο εισόδημά του και συνεπώς με τις χρεώσεις του δήμου, με το πώς διαχειριζόμαστε εμείς αυτές τις χρεώσεις και τι κάνουμε σε σχέση με όσα δεσμευθήκαμε και γι’ αυτά τα οποία ο Ροδίτης μάς ψήφισε και με έθεσε προσωπικά στη θέση αυτή.
Πέντε μήνες πριν ανέλαβα τη δημαρχία με μεγάλη χαρά και με αίσθηση καθήκοντος, γνωρίζοντας ότι στην πρότασή μας η Ρόδος έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για τη ζωή της και την αξιοπρέπειά της. Γι’ αυτό ακριβώς θέλω να επισημάνω ότι η Ρόδος έχει εναποθέσει σε εμάς το μέλλον που της αξίζει και που της υποσχεθήκαμε. Αυτό απαιτεί και ζητά από εμάς.
Παρέλαβα ακριβώς ό,τι περίμενα. Ένα δύσκολο έργο που ζητούσε δουλειά, κόπο, θυσίες, πολλές ώρες εργασίας, σχέδιο, καλά μυαλά, εξαιρετικούς συνεργάτες, συμπράξεις, συναινέσεις, συνομιλίες αλλά και αποφάσεις που θα τραβούσαν μπροστά. Όμως ούτε η εκκίνησή μου, ούτε η αφετηρία μου, ούτε η προέλευσή μου, με υποχρέωναν ή με υποχρεώνουν να χρωστάω σε κάποιον, ούτε με υποχρεώνουν να συμβιβάζομαι, να κρύβω πράγματα, εν πάση περιπτώσει, να παραπέμπω αλλού, να γελάω, θεωρώντας ότι ο τακτικισμός είναι σκοπός. Η πυξίδα πάντα δείχνει το βορρά και η δική μας η πυξίδα, της σημερινής δημοτικής αρχής και η δική μου προσωπικά, δείχνει τη Ρόδο που μας κάνει υπερήφανους και που λάμπει. Βέβαια, αυτός είναι ο προορισμός, το λιμάνι. Το ταξίδι όμως έχει και φουρτούνες και οι φουρτούνες σίγουρα έχουν θαλασσοταραχές, τσακωμούς, κονταροχτυπήματα, έχουν και άδικες μαχαιριές αλλά και δίκαια επιχειρήματα. Σε κάθε περίπτωση, οι φουρτούνες πρέπει να χαρακτηρίζονται από καλό καπετάνιο, σίγουρα από νηφαλιότητα, από τεκμηριωμένη σκέψη, από το να ξέρεις που πάς… Γι’ αυτό και μιλάω για πυξίδες».
Για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, ο κ. Καμπουράκης δήλωσε τα εξής: «Όπως πληροφορηθήκατε με δελτίο τύπου, είχαμε την Τρίτη έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Από το όνομά της και μόνο, σήμαινε ότι εάν σέβεσαι τη δημοκρατία, τους κανόνες, το νόμο και έχεις αρχές, έκτακτο είναι κάτι που είναι έκτακτο. Και δεν παίρνω το μέρος κάποιου που λέει ότι δεν είχα χρόνο να σκεφτώ κάτι έκτακτο. Αντίθετα, μακριά από εμάς, αλλά πολύ κοντά σε εμάς, συζητιέται τον τελευταίο καιρό σε εθνικό επίπεδο ό,τι προετοιμάζεσαι για πόλεμο όταν θέλεις την ειρήνη… Και προετοιμάζεσαι για τα πάντα, για το αναπάντεχο, όταν θέλεις να διασφαλίσεις την κανονικότητα και την ομαλότητα. Το έκτακτο όμως είναι έκτακτο και ό,τι ανήκει στη γρήγορη διαδικασία, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν είχα χρόνο να το διαβάσω… Εκείνη την ώρα ένας καπετάνιος πρέπει να επιλέξει, έχοντας πάντα πυξίδα αλλά και μυαλό. Στην οικονομική επιτροπή συζητήθηκε ένα θέμα που αφορά αρχές. Η οικονομική επιτροπή ασχολήθηκε ισάξια και με την ουσία.

Υπάρχει ένα δίλημμα… Όλοι θέλουμε να πάμε μπροστά. Ζητούμε, απαιτούμε καλύτερες προϋποθέσεις στη ζωή μας και στο μέλλον των παιδιών μας. Το ερώτημα είναι εάν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι κάποιες από τις προσδοκίες αυτές απαιτούν και θυσίες. Και έπειτα, είμαστε οπαδοί της Δημοκρατίας, την υπηρετούμε και όταν δεν μας συμφέρει; Είμαστε οπαδοί της άποψης ότι έχουμε αρχές ότι υπάρχουν υπηρεσιακοί. Άξια στελέχη στο Δήμο μας… Στην περίπτωση τη δική μου βεβαίως και έχω…
Στην περίπτωση της χθεσινής οικονομικής επιτροπής, το θέμα επί της ουσίας είναι απλό. Η επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής έργου, αυτή που ορίζεται από τα πιστεύω μου ως ο συνομιλητής του αναδόχου για την εγκατάσταση του συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας, συνεδρίασε, έκανε όσα όφειλε τυπικά. Η τυπικότητα της διαδικασίας ήταν άψογη από την αρχή μέχρι το τέλος. Συνεδρίασε, έβγαλε πρακτικά, ζήτησε εγγράφως, πρωτοκολλημένα πέντε φορές, την έκπτωση του αναδόχου της εγκατάστασης των LED στο νησί μας. Η επιλογή είναι αν θα πάρουμε μία πολιτική απόφαση που θα απογυμνώνει την επιτροπή. Έχουμε στοιχεία που θα μας οδηγούν να αμφισβητήσουμε εάν η επιτροπή καλώς ή κακώς τεκμηριώνει ενδεικτικά εννέα (42 συνολικά) σημεία που δεν συμφωνούν με τη σύβαση που υπεγράφη. Ή θα θεωρήσουμε ότι εξαρχής έχουμε εμπιστοσύνη στους υπηρεσιακούς τους οποίους σεβόμαστε είτε μας συμφέρει είτε δεν μας συμφέρει, όχι κατά το δοκούν, όχι α λα καρτ. Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ακούσαμε ως οφείλουμε και την πλευρά του αναδόχου, όσα έγραψε σε 29 σελίδες μία μέρα πριν, στις 27 του μηνός και όσα μας είπε δια ζώσης παριστάμενος (στη συνεδρίαση), εκπροσωπώντας κατά τη δήλωσή του και την κοινοπραξία και τις εταιρίες που την απαρτίζουν».
Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι για τη δημοτική αρχή προέχει το συμφέρον των πολιτών και τόνισε ότι δεν νοείται να είναι απόρρητο το περιεχόμενο της σύμβασης.
«Έχω να επισημάνω κάποια πράγματα ως προς το σκεπτικό… Καταρχάς είμαστε Έλληνες. Ο ελληνικός νόμος ενθαρρύνει δύο πράγματα… τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, συμβάσεις οι οποίες επιτρέπουν σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν… Η ΕΕ ζητά το ίδιο με οδηγίες της. Οι προκηρύξεις στο νησί μας, στο δήμο μας, ένα από τους μεγαλύτερους, στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των 330 της χώρας, θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα του ό,τι υποδεχόμαστε μικρομεσαίους, ότι ενθαρρύνουμε τον ανταγωνισμό για το συμφέρον του Ροδίτη. Δε βγάζει φωτογραφικές διατάξεις που να αποκλείουν κάποιους ή που να αποθαρρύνει να παίρνουν μέρος ανταγωνιστικά υποψήφιοι οι οποίοι προσφέρουν καλύτερο τίμημα… Επαναλαμβάνω… Η πυξίδα πρέπει να δείχνει πάντα το συμφέρον του Ροδίτη και της Ροδίτισσας.
Δεν κατανοώ ότι μία δημόσια σύμβαση είναι απόρρητη. Αντίθετα, η Ελλάδα και η ΕΕ θεωρούν ότι οι καλές συμβάσεις θα πρέπει να μιμούνται από άλλες τοπικές αυτοδικήσεις και οι λιγότερο επιτυχημένες συμβάσεις θα πρέπει να δίνουν τεχνογνωσία στον επόμενο να αποφύγει τα λάθη. Το απόρρητο μίας σύμβασης δεν το κατανοώ. Επίσης δεν κατανοώ σε ποιο σημείο η ερώτηση επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο ανεξάρτητο σύμβουλο, έλεγε ότι ναι μεν υπάρχουν άξιοι υπηρεσιακοί, χρειαζόμαστε όμως ένα σύμβουλο που θα μας πλαισιώσει με επιπρόσθετη γνώση… Και όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τον ανεξάρτητο σύμβουλο, θα πρέπει να είναι γνώστης, δίκαιος και νόμιμος, αλλά και φύλακας άγγελος των συμφερόντων του δήμου!
Για μένα υπάρχουν κάποιες λέξεις που έχουν πάρει κακή μετάφραση στη νέα μας συνείδηση. Δήμος δεν είναι ούτε το κτήριο, ούτε ο λογαριασμός στην τράπεζα, ούτε ο ισολογισμός ούτε τα λόγια. Δήμος, είναι το σύνολο των δημοτών του νησιού, ο δήμος της Ρόδου, η κοινωνία του δήμου. Για μένα, τα πάντα πρέπει να δείχνουν προς το συμφέρον των δημοτών», είπε ο κ. Καμπουράκης.

Όπως έγραψε η «δ», η Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει, όπως προβλέπει η διακήρυξη, να ενεργοποιήσει και την Επιτροπή Διαιτησίας. Η Επιτροπή Διαιτησίας πρέπει να συγκροτηθεί από εκπροσώπους της αναθέτουσας αρχής, της αναδόχου και του ανεξάρτητου συμβούλου λαμβανομένων των αποφάσεων με πλειοψηφία και υποβαλλόμενων προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή. Ουσιαστικά δηλαδή ο Δήμος Ρόδου θα έχει ένα μέλος στην Επιτροπή Διαιτησίας αν και η πράξη που θα εκδοθεί επί της διαφοράς δεν είναι δεσμευτική αλλά τελεί υπό την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο κ. Καμπουράκης σχολίασε ως εξής τα σχετικά με τη διαδικασία της διαιτησίας:

«Στις απαντήσεις προς την οικονομική επιτροπή, λάβαμε γνώση 29 σελίδες όπου απαντιόντουσαν κάθε ένα από τα θέματα που έκρινε η επιτροπή παρακολούθησης-Ε.Π.Π.Ε. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι οι 29 σελίδες έδειχναν ένα πράγμα. Ότι κρατούσα μία σύμβαση 153 σελίδων που μοναδικό μου όπλο, θέλοντας να υπηρετήσω τα συμφέροντα των δημοτών της Ρόδου, ήταν μία διαιτησία στην οποία έχω στην καλύτερη περίπτωση το 33%… Όπως διάβασα στον τοπικό τύπο, υπάρχει μία μερίδα της κοινωνίας που θεωρεί ότι ο σύμβουλος θα έλθει εδώ όταν τελειώσει το έργο να πιστοποιήσει πόση οικονομία κάναμε. Γι΄αυτό θα λάβει ένα αντίτιμο 400.000 ευρώ παρά κάτι.
Άρα, εγώ θα πάω σε διαιτησία με το δήμο, τον σύμβουλο και τον εργολάβο. Συνεπώς, τα δύο τρίτα είναι απέναντί μου. Κατά τη γνώμη μου, θεωρητικά δεν είναι σωστό στην προκειμένη περίπτωση, ο σύμβουλος από φύλακας άγγελός μου να είναι συνεργάτης, εταίρος του αναδόχου. Επίσης δεν θεωρώ ότι είναι σωστό, σε δεύτερο και τελεσίδικο βαθμό που θα κρίνει τη σύμβαση των LED στη Ρόδο, να έχουν δωσιδικία τα δικαστήρια των Αθηνών. Είμαι της νομικής, σέβομαι τη δικαιοσύνη… και δεν έχω το δικαίωμα να επιλέγω ότι δεν μου κάνει η δικαιοσύνη στη Ρόδο αλλά στην Αθήνα… Περίμενα να βρω μία σύμβαση που θα διασφάλιζε το συμφέρον του ροδίτη όχι μόνο του αναδόχου, πράγμα όμως που δεν βρήκα.
Αυτό το οποίο έκρινε η οικονομική επιτροπή του δήμου μας είναι ότι οφείλει να μείνει πιστή στις αρχές της και να συνεχίσει με επιμονή, δουλειά, διάβασμα, εργασία, κόπους, θυσίες να διαχειριστεί το μεγαλύτερο έργο-όπως διαφημίστηκε-εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα ύψους 26 εκατ. ευρώ μείον την έκπτωση, να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σεβόμενη την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής δια της συμβάσεως και τους μοναδικούς συνομιλητές από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία, η οποία για κάποιους είναι δείγμα για παραδειγματισμό… για εμένα προσωπικά απαιτεί να ερευνηθεί με ποιου τις ΠΛΑΤΕΣ υπεγράφη έτσι».

Εκβιαστικά διλήμματα δεν υπάρχουν, δήλωσε ο κ. Καμπουράκης, τονίζοντας ότι καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, όσο δύσκολο και αν είναι το ταξίδι, όσες φουρτούνες και αν κρύβει. «Τι είναι τα LED για το Ροδίτη και τη Ροδίτισσα… Μετά από πέντε μήνες απευθύνομαι στο ροδιακό λαό μέσω των ΜΜΕ. Δεν μίλησα την πρώτη βδομάδα, τον πρώτο μήνα. Έτοιμος προσέρχομαι στην πρώτη τοποθέτηση για τα LED. Για εμένα προσωπικά, πέρα από την απόρρητη σύμβαση-πρωτάκουστο-διασφαλίζουν τρία πράγματα, φιλική ενέργεια στο περιβάλλον, φωτισμό επαρκή για τους δρόμους μας, για τις γειτονιές μας, που να μας κάνει υπερήφανους, τρίτο 11,5 εκατ. Ευρώ εγγυημένα που θα αφαιρεθούν από το πληρώνω του Ροδίτη και θα προστεθούν στο εισόδημά του. Δεν είναι συμφέρον ο Δήμος να αυξάνει τους λογαριασμούς του. Δεν είναι τραπεζικό ίδρυμα. Αυτό καταλαβαίνω προσωπικά για τα LED και τελειώνω εκεί.

Ένα πράγμα ξέρω. Το ταξίδι είναι δύσκολο, έχει φουρτούνες, δεν ξέρω αν έχει και ξύλο… για εμάς. Αλλά και αυτό είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι δίλημμα το από πού προχωράω… αλλά έχει σημασία πού θέλω να πάω. Συνεπώς η ασυλία έχει λάβει τέλος. Δεν υπάρχει το αίσθημα της ασυλίας, του περίπου, του χονδρικά γίνονται έτσι τα πράγματα. Είναι σειρά οι συμβάσεις οι οποίες προδίδουν αυτά τα αισθήματα. Εκβιαστικά διλήμματα δεν υπάρχουν. Ένας είναι ο στόχος. Το συμφέρον της Ρόδου. Προσωπικά στις 23 Αυγούστου ορκίστηκα στο Ευαγγέλιο, στο σύνταγμα και στους νόμους αυτής της χώρας, όχι σε τζίρο, ισολογισμό ή κερδοφορία επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση αυτό οφείλω να υπηρετήσω και αυτό θα κάνω όσο και αν στοιχίζει αυτό σε εμένα προσωπικά. Η δημοτική αρχή του σήμερα είναι συνταγμένη στο ό,τι η μετριότητα δεν πρέπει να αποτελεί ούτε επιλογή αλλά ούτε τακτική. Θέλω να πω απευθυνόμενος στο ροδιακό λαό, ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν είναι προϊόν ώριμης σκέψης, επαρκούς ικανότητας να εκτιμηθούν οι συνθήκες… Έχει σκοπό να προστατευθούν τα συμφέροντα όχι με την ερμηνεία των πολλών λόγων και λίγων έργων αλλά … με το σκεπτικό ότι τη δύσκολη ώρα καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Σε ερώτηση της «δ» για την πολιτική διάσταση του θέματος, ο δήμαρχος, Α. Καμπουράκης δήλωσε τα εξής:
«Τα περίπου τελείωσαν. Η ασυλία έλαβε τέλος. Εάν θέλεις να κατευθυνθείς προς ένα καλύτερο μέλλον, θα πρέπει να βάλεις τα πόδια σου στη θάλασσα, να βραχείς, να περάσεις τον ωκεανό και να πας εκεί όπου δείχνει η πυξίδα, σε μία Ρόδο που λάμπει. Θα λάμψει όταν η συμπεριφορά μας σέβεται τους συνομιλητές μας, τους εργαζόμενους, τους υπηρεσιακούς, τους αντισυμβαλλόμενους μαζί μας. Την εμπιστοσύνη που λαμβάνουμε, την τιμούμε. Αλλαγή σελίδας με όποιο κόστος! Έχει αλλάξει η πολιτική, τέλος η ασυλία με τις πλάτες κανενός δεν θα παίζει κανείς με συμφέροντα του Ροδίτη. Δεν είμαι οπαδός του συμβιβασμού. Δεν είμαστε εδώ να κρύβουμε κάτω από το χαλί πράγματα να λυπούμαστε να επιχαίρουμε. Βρισκόμαστε εδώ να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Ροδιακού λαού Δόξα τω θεώ, οι υπηρεσιακοί μας, οι εργαζόμενοι στο δήμο στις δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις είναι επαρκείς σε ικανότητες να εκπροσωπήσουν το δήμο μας. Εμείς για πολιτική μόνο μιλάμε και πολιτικά συμπεριφερόμαστε. Η οικονομική επιτροπή του δήμου μας στο πλαίσιο της απολύτου νομιμότητας εκπέμπει ένα μήνυμα. Όταν η Ε.Π.Π.Ε. λέει κάτι σεβόμαστε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Η πολιτική έχει αλλάξει. Υπάρχει νέος δήμαρχος, νέα δημοτική αρχή, υπάρχουν νέες απόψεις και βεβαίως οι τομές που πρέπει να γίνουν, δεν αναφέρονται μόνο στην αλλαγή αλλά και στη βελτίωση»!

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΤΕ
Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου, ο ΟΤΕ, μέλος της αναδόχου Ένωσης Εταιρειών, δηλώνει τα εξής:
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο και τους δημότες Ρόδου, που αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού του Δήμου για 12 ολόκληρα χρόνια.
Το έργο εκτελείται σύμφωνα και με την σύμβαση και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.
Το έργο αποτελείται από τα παρακάτω αντικείμενα:
• Την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου, δηλαδή την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων (30.403 φωτιστικά) με νέας τεχνολογίας και εξοικονόμησης.
• Τη διαχείριση του δικτύου οδοφωτισμού για 12 χρόνια (υπηρεσίες λειτουργίας, συντήρησης και άρσης βλαβών).
• Την παροχή υπηρεσιών Έξυπνης Πόλης: 6 σημεία ασύρματης πρόσβασης στο internet (WiFi access points), 120 θέσεις έξυπνης στάθμευσης, πλατφόρμα έξυπνης πόλης.
Με βάση τη σχετική προσφορά, ο Δήμος, χωρίς καμία επένδυση κεφαλαίου, εξοικονομεί 3,7 εκατ. ευρώ στην 12ετία. Συνυπολογίζοντας το επιπρόσθετο όφελος ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, βάσει στοιχείων του Δήμου, από τα έξοδα συντήρησης του δικτύου φωτισμού (μισθοδοσία, καλαθοφόρα, ανταλλακτικά, διαχείριση αποθήκης κ.α.), τα οποία πλέον αναλαμβάνει ο ανάδοχος, το συνολικό όφελος για τον Δήμο Ρόδου σε βάθος 12ετίας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ.
Ενώ το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αιφνιδίως, η ανάδοχος Ένωση ενημερώθηκε πως η Επιτροπή Παραλαβής Παρακολούθησης του Έργου (ΕΠΠΕ) εισηγείται την έκπτωση της Ένωσης Εταιρειών.
Καμία από τις αιτιάσεις της ΕΠΠΕ που κοινοποιήθηκαν στην ανάδοχο, δεν στοιχειοθετείται. Ωστόσο, η αβάσιμη εισήγηση της ΕΠΠΕ φέρεται να έγινε χθες δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η Ένωση αναμένει επίσημη ενημέρωση από την Αναθέτουσα Αρχή.
Τονίζεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα αντισυμβατικής συμπεριφοράς κατά την υλοποίηση οποιουδήποτε από το πλήθος των σύνθετων έργων που έχει αναλάβει ο ΟΤΕ. Αντιθέτως, χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία του, έχει καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής για μεγάλα έργα ICT, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προσφέροντας σύγχρονες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Έξυπνων Πόλεων, των Data Centers, του Cloud και του Internet of Things (IoT), ο ΟΤΕ συμβάλλει στη δυναμική μετάβαση της χώρας και της κοινωνίας στη νέα ψηφιακή εποχή.
Ο ΟΤΕ επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Πανάγος    31.01.2020 01:47

    Η πόλις θέλει ΔΩΡΕΑΝ θέσεις parking κύριε δήμαρχε ! Φλεβάρης πιο και δεν έχουμε που να παρκάρουμε…… που θα πάει αυτή η κατάσταση ; Για το καλοκαίρι δεν το συζητάμε σκέτη κόλασις !!! Η Ρόδος χρειάζεται άμεσα περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ θέσεις στάθμευσης δια τους πολίτες της όμως ως τα τώρα ουδείς δεν λέγει κάτι επί τούτου.

  • Πολίτης φορολογούμενους    30.01.2020 10:24

    Καλά όλα αυτά κύριε δήμαρχε για τα Led, με τους υπαλλήλους του δήμου θα αλλάξει κάτι θα δουλέψει κανείς? Η θα συνεχιστεί η πελατειακή σχέση?

Σχολιασμός άρθρου