Ειδήσεις

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η φορολόγηση επιδομάτων!

Αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη φορολόγηση των επιδομάτων, που χορηγούνται στους εργαζόμενους για τις δαπάνες εργασίας.

Απαλλαγμένες από φορολογικές επιβαρύνσεις καταβάλλονται στους δικαιούχους οι οφειλόμενες αμοιβές, που έχουν θεσπιστεί για να καλύψουν έξοδα στα οποία υποβάλλεται ο ίδιος για τη βελτίωση της επαγγελματικής του απόδοσης. Τέτοια αμοιβή είναι το επίδομα βιβλιοθήκης ή η αποζημίωση για συμμετοχή σε συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα.

Η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου κοινοποιήθηκε ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, προκαλώντας αναστάτωση στην ηγεσία του. Δημιουργεί προβλήματα αντίστοιχα με εκείνα, που προκαλούνται από την ακύρωση των περικοπών στα μισθολόγια των ενστόλων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου