Ατάκτως Ερριμμένα

Θες να σου πω;

Η ανάρτηση ενός 20χρονου φοιτητή με τίτλο «Θες να σου πω γιατί στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει τίποτε ποτέ; Γιατί κανείς δεν θέλει να αλλάξει», κάνει θραύση στα social media. Θα την μεταφέρω, γιατί μια παρόμοια περίπτωση υπήρξε πριν 3-4 χρόνια κι εδώ στη Ρόδο. Μια παρέα νέων παιδιών, φοιτητών, απευθύνθηκε σε φορείς, προκειμένου να προσφέρει (άνευ τιμήματος) μια εφαρμογή που είχε σκοπό την ενημέρωση πολιτών και επισκεπτών μέσω των έξυπνων κινητών, με πληροφορίες για τοποθεσίες και υπηρεσίες στο νησί. Όχι μόνον δεν υπήρξε ανταπόκριση, αλλά κάποιοι έψαχναν να βρουν και τι λάκκο είχε η φάβα, από την στιγμή που τα παιδιά δεν ζητούσαν… χρήματα.
Την ώρα που όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα δημιουργούν εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία και διακρίνονται για αυτό, το κράτος δεν τους βοηθά να εξελιχθούν, ακόμη κι όταν εφαρμογές τους παρέχονται σ’ αυτό δωρεάν. Όπως λέει κι ο Δημήτρης «Είμαι σίγουρος πως σε 5-10 χρόνια θα βγάλουν επίσημη εφαρμογή που θα έχει κοστίσει 10.000 ευρώ σε κάθε σχολή.»
Κι εδώ φτιάχνουμε πλατφόρμες και sites προχειράδας κάποιων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες εξαφανίζονται μάλιστα…

Δείτε τι λέει ο Δημήτρης Κανέλλης : « Φτιάξαμε μια εφαρμογή στον ελεύθερο μας χρόνο χωρίς καμία χρηματοδότηση για τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα. Καλώς ή κακώς, προφανώς, η εφαρμογή στηρίζεται στις πληροφορίες των ιδρυμάτων και φυσικά πρέπει να ενημερώνεται άμεσα. Οι χρήστες έχουν ξεπεράσει τους 15.000 και οι ενεργοί χρήστες είναι το 43%. Θες να ακούσεις τώρα το παράδοξο; Εδώ και 3 μήνες παρακαλάμε τις σχολές να το υιοθετήσουν χωρίς καμία χρέωση. Θες να ακούσεις το ακόμα πιο παράδοξο; Επειδή ξέρουμε πως το να τους παραδώσουμε ένα dashboard θα ήταν πολύπλοκο γι’ αυτούς, τους ζητάμε ένα email κάθε φορά που ενημερώνεται κάποια πληροφορία. Και απ’ ότι φαίνεται ούτε αυτό είναι τόσο απλό. Μάλιστα, ακούσαμε και την έκφραση από πρύτανη “που θα βρω άτομο να κάνει αυτήν την δουλειά;” Όλοι οι υπόλοιποι δεν μας είπαν τίποτα και μας κάνουν πάσα ο ένας στον άλλον κάθε φορά που παίρνουμε τηλέφωνο ή μας λένε να πάρουμε πάλι τον επόμενο μήνα. Δεν αγχώνομαι, είμαι σίγουρος πως σε 5-10 χρόνια θα βγάλουν επίσημη εφαρμογή για τα πανεπιστήμια που θα έχει κοστίσει 10.000€ σε κάθε σχολή. Και ξέρεις γιατί δεν αγχώνομαι; Γιατί εγώ -και ο κάθε εγώ- παίρνω τα μπογαλάκια μου και πάω σ’άλλη χώρα να είμαι δημιουργικός. Αν δε θέλετε να αλλάξετε εσείς μία, εγώ δε θέλω δέκα. Υ.Γ. Αντίστοιχη εφαρμογή στην Ολλανδία χρεώνει τα πανεπιστήμια για κάθε φοιτητή που χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Υ.Γ. (2) Εξαιρείται προς το παρόν μόνο ο πρύτανης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που μας απάντησε αμέσως και συνεργάστηκε μαζί μας μέσα σε λίγες μέρες από την επικοινωνία μας.» …

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου