Ειδήσεις

Λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εφοριακών μετά το περιστατικό της Πάτμου

Μέτρα για την προστασία τους και την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους παίρνουν οι εφοριακοί υπάλληλοι οι οποίοι διενεργούν ελέγχους στα νησιά. Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα με την επίθεση που δέχθηκε ελεγκτής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από καταστηματάρχη στην Πάτμο, λαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση των εφοριακών.
Με δηλώσεις του στη «δημοκρατική», ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στις ΔΟΥ Δωδεκανήσου, κ. Θεοδόσης Στεφανάκης, αναφέρει ότι οι προπηλακισμοί των ελεγκτών είναι σύνηθες φαινόμενο. Ποτέ όμως δεν είχε δεχθεί πριν επίθεση εφοριακός κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθούν κάποιες διαδικασίες οι οποίες εφαρμόζονταν πριν την κατάργηση του ΣΔΟΕ και θα διευκολύνουν το ελεγκτικό έργο. Όλες οι διωκτικές και εισαγγελικές αρχές στα νησιά θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να παρέμβουν σε περίπτωση που παρουσιαστεί ζήτημα παρακώλυσης του ελεγκτικού έργου και απειληθεί η σωματική ακεραιότητα εφοριακού.
Μιλώντας στη «δημοκρατική», ο πρόεδρος των εφοριακών της Δωδεκανήσου, κ. Θεοδόσης Στεφανάκης δήλωσε πως αν μη τι άλλο, μετά το συμβάν της Πάτμου, προφανώς το Υπουργείο θα αποφασίσει να πάρει μέτρα για την προστασία και ενίσχυση του ελεγκτικού έργου, και των ίδιων των ελεγκτών.
«Το περιστατικό της Πάτμου είναι μία ακραία περίπτωση. Δεν είναι βέβαια σπάνιες οι περιπτώσεις προπηλακισμού των συναδέλφων που διενεργούν ελέγχους στα νησιά. Το ζούμε κάθε χρόνο. Ως σύλλογος καταδικάσαμε με επίσημη ανακοίνωσή μας το συμβάν στην Πάτμο και ενημερώσαμε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι έλεγχοι. Η επίθεση εναντίον του συναδέλφου, όπως έχουμε αντιληφθεί έχει ευαισθητοποιήσει το υπουργείο και τις λοιπές αρμόδιες αρχές και εκτιμώ ότι θα υπάρξει κάποια μέριμνα ώστε από εδώ και πέρα να έχουν κάποια υποστήριξη οι συνάδελφοι κατά την τέλεση των καθηκόντων τους.
Απαιτείται η πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ να εξασφαλίσουν νομική θωράκιση στο έργο μας και ασφάλεια. Πρέπει να μας παρέχουν τα απαιτούμενα εργαλεία για την εκτέλεση των καθηκόντων μας», τόνισε ο κ. Στεφανάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου