Μία λαμπρή πορεία έξι ολόκληρων χρόνων έφτασε στο τέλος της… Δυσκολεύομαι πάντα στους αποχωρισμούς. Αν και τα συναισθήματα αυτή τη φορά είναι ανάμεικτα. Ανείπωτη χαρά που τα παιδιά μας ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους σε αυτό το καταπληκτικό σχολείο αλλά και μία δόση μικρής μελαγχολίας, γιατί δε θα είμαστε πια ιστορία παράλληλη, καθημερινή με τους αξιόλογους ανθρώπους που μοιραστήκαμε τόσες και τόσες στιγμές… Έξι χρόνια… κύλησαν πάρα πολύ γρήγορα. Με πολλά μαθήματα, πολλά διαγωνίσματα, εξετάσεις. Προσωπικά έχω ήδη ξεχάσει την κούραση και το άγχος των μαθημάτων και των εξετάσεων. Στο μυαλό μου και στην ψυχή μου είναι πλέον ανεξίτηλα εντυπωμένες οι χαρούμενες εικόνες που μου μετέφερε το παιδί μου κάθε μέρα. Εντός και εκτός σχολικών αιθουσών.

Έξι χρόνια γνωριμίας με το «Ροδίων Παιδεία», γεμάτα ευχάριστες αναμνήσεις. Στη διάρκεια των χρόνων αυτών, πολλές ήταν οι εμπειρίες που μοιραστήκαμε γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικοί όλες με αφετηρία την παιδαγωγική και διδακτική διάσταση της εκπαίδευσης.

Πίστεψα κι εγώ σε όλους εσάς, που μαζί συμπορευθήκαμε τα τελευταία χρόνια σε τούτο το σχολείο. Ένα νεύμα και ένα χαμόγελο, κι ανοίξατε καρδιές και αγκαλιές . Δώσαμε τα χέρια και κάναμε πολλά. Όνειρο σας ένα ανοιχτό και δημοκρατικό σχολείο γιατί μόνον αυτό μπορεί να εμφυσήσει αξίες να κινητοποιήσει ενδιαφέροντα και να αναδείξει χαρίσματα. Στηρίξατε τους αδύνατους και ενθαρρύνατε τους δυνατούς… Σε αυτό το σχολείο στις καρδιές μαθητών και καθηγητών θελήσατε «να σηκώσετε τον ήλιο λίγο ψηλότερα», κοπιαστικό στ΄ αλήθεια εγχείρημα, κι επιτρέψατε να σας βλέπουν να πέφτετε και ξανά να σηκώνεστε.

Οι σχέσεις του προέδρου κ. Κυριάκου Κυριακούλη και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού ήταν υποδειγματικές, ουσιαστικές, γεμάτες από αληθινό ενδιαφέρον και νοιάξιμο. Δε θα ήταν υπερβολή να εκφράσω πως τους ένιωθα δίπλα μου ως τους εμπνευστές της σύγχρονης, μοντέρνας παιδαγωγικής προσέγγισης που ακολουθεί το σχολείο τους. Ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης ήταν ο εμψυχωτής του ανθρώπινου διδακτικού και μαθητικού δυναμικού.

Ιδιαίτερα, για μας τους γονείς υπήρξε και – είμαι βέβαιη πως θα παραμείνει – συμπαραστάτης και άξιος συνοδοιπόρος στο δρόμο της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Για τα παιδιά μας υπήρξε ο δάσκαλος, ο εκπαιδευτικός, ο καθοδηγητής που προσέγγιζε με απίστευτη τρυφερότητα τις παιδικές ψυχές τους και βοηθούσε στη συναισθηματική τους ανάπτυξη αλλά και στην ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθεια επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ένας κύκλος κλείνει ευχάριστα κι ένας νέος ανοίγει για τα παιδιά μας. Με τα εφόδια που τους έχει δώσει τούτο το σχολείο, οι νέοι έχουν ετοιμαστεί κατάλληλα και αποτελεσματικά για να ανοίξουν τα ¨φτερά¨ τους και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Μέσα από τη μαθητική τους ζωή, με την καθοδήγηση του κυρίου Κυριακούλη και των αξιόλογων συνεργατών του , έχουν αφομοιώσει ως τρόπο ζωής υψηλά ιδανικά και ανθρώπινες αξίες. Προετοιμάστηκαν ως πολίτες του κόσμου εφαρμόζοντας στις μαθητικές τους δράσεις συμπεριφορές που προωθούν τη δημοκρατία, που εκθειάζουν τον εθελοντισμό, που προβάλλουν την ενεργή πολιτική και κριτική σκέψη την αυτονομία και την ανάπτυξη μιας αυτοτελούς ολόπλευρης προσωπικότητας.

Δεχτείτε το «Ευχαριστώ» της καρδίας μου γιατί σταθήκατε δίπλα στα παιδιά μας δίνοντας τους πολλή αγάπη και φροντίδα , μιας και μέλημα σας ήταν ο μαθητής να έρχεται χαρούμενος σε αυτό το σχολείο. Να είστε όλοι σας καλά !

Σας ευχαριστούμε πολύ !

Με Εκτίμηση

Χατζημανώλη Λουκία

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ