Εξαπίνης… κατέλαβε τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, όταν στην συνεδρίαση της πλειοψηφίας, με αφορμή το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι καθήκοντα «προβολής και επικοινωνίας» του Δήμου Ρόδου, θα αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ι. Κούρτης.
Οι σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση του δημάρχου, ίσως επειδή οι συζητήσεις που είχαν προηγηθεί επί του θέματος, αφορούσαν –σύμφωνα με πληροφορίες της «δ»- σε διαφορετικό σχεδιασμό, με δεδομένο μάλιστα ότι εισερχόμαστε σε μακρά προεκλογική περίοδο, με φόντο τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2019.
Ο κ. Ι. Κούρτης, θα έχει δικαίωμα υπογραφής, δεν θα αμείβεται για τα νέα του καθήκοντα και περαιτέρω δεν θα δικαιούται αποζημίωσης.

Θα έχει την εποπτεία του συντονισμού του Γραφείου Τύπου του Δήμου Ρόδου, τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και των εν γένει δράσεων προβολής και επικοινωνίας του Δήμου Ρόδου. Πάντως παρά το γεγονός, ότι ο δήμαρχος Ρόδου, ήθελε να αναγγείλει ο ίδιος την απόφασή του στους συνεργάτες του, ο κ. Κούρτης, φρόντισε ήδη από την περασμένη Κυριακή να το διαρρεύσει δια της πλαγίας – και μάλιστα μέσω Facebook- προλαβαίνοντας τον κ. Χατζηδιάκο που το ανακοίνωσε στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας, την Δευτέρα.
Χθες αναρτήθηκε η σχετική απόφαση του δημάρχου στη «Διαύγεια» στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
“Ορίζουμε ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο «Προβολής και Επικοινωνίας» τον κ. Ιωάννη Κούρτη του Δημητρίου και του αναθέτουμε την άσκηση αρμοδιότητας με δικαίωμα υπογραφής, χωρίς αμοιβή ή δικαίωμα περαιτέρω αποζημίωσης από την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής, την εποπτεία και το συντονισμό του Γραφείου Τύπου του Δήμου Ρόδου, της συνεργασίας του Δήμου με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και των εν γένει δράσεων προβολής και επικοινωνίας του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους των υπολοίπων υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.v Κατά τα λοιπά παραμένουν εν ισχύ οι υπ. αρ. 3041/2014, 812/2017, 1031/2017,6005/5-12-2017 και 157/12-1-2018 αποφάσεις Δημάρχου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Κούρτης είναι πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου, ενώ με την εν διαστάσει σύζυγό του, έχουν στην ιδιοκτησία τους τον ρ/σ «Παλμός», που τους τελευταίους μήνες ωστόσο δεν έχει τοπικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούρτης θα επανεπιχειρήσει να λειτουργήσει εκ νέου τον ρ/σ με τοπικό πρόγραμμα, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα που ο σταθμός λειτούργησε υπό την εποπτεία της εν διαστάσει συζύγου του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ