Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και της ΕΣΕΕ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των τοπικών φορέων, για το μείζον ζήτημα των δασικών χαρτών, που απειλεί να εκθεμελιώσει την κοινωνία και την οικονομία των νησιών, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της Ρόδου, με σκοπό την συστράτευση και την δημιουργία ισχυρού, ενιαίου μετώπου, προκειμένου να αποτραπεί το πλήγμα που το ΠΔ 32/2016 θα επιφέρει στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας  Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Νίκος Μπόνης και ο Αντώνης Γιαννούλης, μέλος του ΔΣ του ΕΣΡ.

Ο κ. Χατζημάρκος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να αποτραπεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών, η οποία, όπως τόνισε, ισοδυναμεί με μηχανισμό υφαρπαγής των πατρογονικών ιδιοκτησιών και  δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, με επιπτώσεις  ανυπολόγιστες, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και πρόσθεσε ότι αυτό που επιχειρείται  είναι πρωτοφανές για μια δημοκρατική χώρα, όπου η ιδιωτική περιουσία είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Η κατάρτιση και ανάρτηση των δασικών χαρτών  βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 32/2016 και ο κίνδυνος να συμπεριληφθούν σε αυτούς αγροτικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις,   θα επιφέρει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα κατά των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης και ζήτησε την συστράτευση και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, που μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συγκροτούν το μέτωπο αποτροπής ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Από την πλευρά τους οι κ. Μπόνης και Γιαννούλης εκφράζοντας το σύνολο του εμπορικού κόσμου της Ρόδου, συμφώνησαν στην κρισιμότητα του προβλήματος που έχει ανακύψει και τόνισαν πως συστρατεύονται στην κοινή προσπάθεια αποτροπής του νέου πλήγματος που επιχειρείται κατά των νησιών, καθώς και στην πρωτοβουλία διατύπωσης μια δίκαιης και ορθολογικής νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος, για όλα τα νησιά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ